Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς να βάψετε τα μαλλιά μόνες σας σε 5 απλά βήματα!

Θα σας λύσει τα χέρια!

22 Αυγούστου 2021 18:55
Πώς να βάψετε τα μαλλιά μόνες σας σε 5 απλά βήματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να επισκεφθείς κάποιο κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξεις συνήθειες έστω και για λίγο και να μάθεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου μόνη σου. Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα μαλλιά μας. Το Athensmagazine είναι εδώ για να σου δείξει πώς θα βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι σε 5 απλά βήματα. Πάρε μπολ και πινέλο και ετοιμάσου!2 +1 σπιτικές μάσκες για λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά

Βήμα 1: Προετοιμασία μαλλιών

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε υπόψη πως για να πιάσει καλύτερα η βαφή αλλά και για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη κι ενοχλητική φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, θα πρέπει να αφήσετε τα μαλλιά σας άλουστα για 2-3 ημέρες. Τα φυσικά έλαια θα λειτουργήσουν ως το τέλειο εμπόδιο για τον κνησμό αυτό. Μάλιστα, εάν έχετε ευαίσθητη τρίχα κι επιδερμίδα καλό είναι να επιλέξετε μια βαφή χωρίς αμμωνία, που είναι πιο φιλική για το δέρμα συγκριτικά με τις κανονικές.

Βήμα 2: Τεστάρετε τη βαφή

Αυτό το τεστ προφανώς θα πρέπει να γίνει σε μια μικρή επιφάνεια στις άκρες των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πώς αντιδράει η βαφή με την ποιότητα της τρίχας σας. Επίσης, αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να δείτε πόσο χρόνο χρειάζονται τα μαλλιά σας για να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να «αντιδρούν» το προϊόν. Plus, θα μπορέσετε να μάθετε και το χώμα που θα προκύψει, εάν είναι το επιθυμητό.

Βήμα 3: Διαβάστε τις οδηγίες

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων και τις οδηγίες που περιέχονται στο κουτί με τις βαφές. Μάλιστα, η καθεμία από αυτές τηρεί διαφορετικές τεχνικές και βήματα οπότε καλό είναι να τα γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία.

Βήμα 4: Τηρήστε τους κανόνες υγιεινής

Φορέστε οπωσδήποτε τα ειδικά γάντια που υπάρχουν στο κουτί για να μη λερώσετε τα χέρια σας, ενώ επίσης πολύ βασικό είναι να φορέσετε μια παλιά μπλούζα που δε σας πειράζει εάν λερωθεί, καθώς και μια παλιά πετσέτα στον λαιμό σας ή ένα μεγάλο κομμάτι νάιλον για να προστατευτείτε. Αναμείξτε τη βαφή σε ένα βαθύ μπολ και ξεκινήστε!

Βήμα 5: Αφήστε τη ρίζα για το τέλος

Καταρχάς, θα χρειαστείτε ένα ειδικό πινέλο, ενώ πολλές συσκευασίες διαθέτουν ένα απλικατέρ βαφής ή πινέλο. Πιάστε μία μία τις τούφες σας. Ξεκινήστε απλώνοντας τη βαφή λίγο πιο κάτω από τη ρίζα και πηγαίνοντας προς τις άκρες. Βεβαιωθείτε ότι έχει πάει παντού κι έχει καλυφθεί και η παραμικρή τρίχα. Η ρίζα θα μείνει για το τέλος γιατί πολύ απλά η θερμότητα που αναπτύσσεται στο τριχωτό της κεφαλής βοηθάει το μαλλί σε εκείνο το σημείο να αλλάζει χρώμα γρηγορότερα. Αφού τελειώσετε λοιπόν με όλες τις τούφες, επιστρέψτε στις ρίζες. Βάψτε τες κι αυτές πολύ προσεκτικά και είστε πανέτοιμες.

Όσο για τον χρόνο που θα αφήσετε τη βαφή στα μαλλιά σας; Αυτό εξαρτάται καθαρά από το προϊόν της κάθε εταιρίας και τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτό, αλλά και από την απόδοση χρώματος που επιθυμείτε να πετύχετε.

Κι αφού λοιπόν έμαθες να περιποιείσαι τα μαλλιά σου μόνη σου, δες εδώ πώς θα αφαιρέσεις το τζελ από τα νύχια σου σαν επαγγελματίας!

2 +1 σπιτικές μάσκες για λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά

Είτε πρόκειται για σπασμένες άκρες, ξηρότητα, πιτυρίδα ή φριζάρισμα, όλες κάποια στιγμή έχετε αντιμετωπίσει και από κάποιο θέμα με τα μαλλιά σας. Και ενώ αναζητάτε τη λύση στο εμπόριο με προϊόντα γεμάτα με χημικές ουσίες, αυτή βρίσκεται στο σπίτι σας, και μάλιστα στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Τρεις σπιτικές μάσκες για λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά

Οι σπιτικές μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας αποδεικνύονται άκρως ευεργετικές για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας και, φυσικά, άκρως οικονομικές με πρώτες ύλες που όλες έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Μάσκα με κανέλα και λάδι καρύδας

μάσκες μαλλιά κανέλα

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας μεγαλώνουν σχετικά δύσκολα, δοκιμάστε μια μάσκα με βάση την κανέλα -το αντιμικροβιακό μπαχαρικό είναι γνωστό ότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και προάγει την ανάπτυξη και τη δύναμη των μαλλιών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το goodhousekeeping.com. Αναμείξτε ίσα μέρη κανέλας και λαδιού καρύδας, απλώστε τη μάσκα στις ρίζες και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 έως 45 λεπτά και ξεπλύνετε. Για σωστά αποτελέσματα εφαρμόζετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Μάσκα με ασπράδι αβγού και λεμόνι

μάσκα μαλλιά αυγό

Εάν τα μαλλιά σας τείνουν να είναι λιπαρά, μια μάσκα με ασπράδια αβγών και λεμόνι, μπορεί στην κυριολεξία να κάνει θαύματα, καθώς το ασπράδι του αβγού με τα πρωτεϊνικά ένζυμα βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής λιπαρότητας. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ασπράδι από ένα αβγό με το χυμό από μισό λεμόνι. Απλώστε στα μαλλιά σας, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, και αφήστε για 30 λεπτά έως μια ώρα -όση περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και όχι ζεστό.

Μάσκα με αβοκάντο, αβγό και ελαιόλαδο

μαλλιά μάσκα αβοκάντο

Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι αρκετά κατεστραμμένα, τόσο από το styling όσο και από τις βαφές, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς μια τέτοια ζημιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια μάσκα με αβοκάντο, αβγό και ελαιόλαδο. Γεμάτη με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αυτή η μάσκα μαλλιών παρέχει την απόλυτη δύναμη και λάμψη για τα μαλλιά σας, αναφέρει το goodhousekeeping.com. Είναι, επίσης, γεμάτη με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ το αβοκάντο, βοηθά στην αναζωογόνηση και ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής.

Για να την παρασκευάσετε ανακατέψτε μισό αβοκάντο, ένα αβγό και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτοντας και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά με τις άκρες των δακτύλων σας, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και δουλεύοντας προς τα πάνω. Για να ενεργοποιήσετε τα συστατικά, καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι για ντους για 10 λεπτά και αφήστε να καθίσει το μείγμα με ξεσκέπαστα τα μαλλιά για ακόμη 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό.

 

Ροή ειδήσεων

Share