Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απαλό δέρμα: 7+1 βήματα για να φροντίσετε σωστά το σώμα σας

Ποιο είναι το σωστό skincare

3 Αυγούστου 2021 11:59
Απαλό δέρμα: 7+1 βήματα για να φροντίσετε σωστά το σώμα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλες θέλουμε ένα βελούδινο σφριγηλό δέρμα, για να διατηρήσουμε όμως το σώμα μας απαλό και νεανικό, δεν αρκεί να το φροντίζουμε μόνο λίγο πριν το καλοκαίρι. Συγκεντρώσαμε στοχευμένα body care tips που θα εφαρμόσουμε από τώρα καθώς προετοιμαζόμαστε να βγούμε στην παραλία, αλλά και όλο το χρόνο.

  • Τα βήματα για ένα σωστό ντους

Η φροντίδα του σώματος ξεκινά από το μπάνιο. Οι skin experts συμβουλεύουν να αποφεύγετε τα πολύωρα αφρόλουτρα και να προτιμάτε τα γρήγορα και αποτελεσματικά ντους. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού βρίσκεται κάπου στη μέση, ούτε πολύ καυτό, ούτε κρύο, καθώς αφυδατώνεται πιο εύκολα η επιδερμίδα.

  • Λιγότερο σαπούνι

Η Vivienne Westwood έχει αποκαλύψει πως το πιο επιτυχημένο anti-aging μυστικό της, είναι πως ποτέ δεν έκανε υπερβολές με τον καθαρισμό του σώματός της. Τα σαπούνια περιέχουν συστατικά που απομακρύνουν τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να ξηραίνεται. Προτιμήστε προϊόντα χωρίς έντονο άρωμα, που δημιουργούν ελάχιστο αφρό και έχουν pH 5.5.

  • Ήπιο στέγνωμα

Μετά το μπάνιο συνηθίζουμε να τρίβουμε το σώμα μας με την πετσέτα. Αυτό είναι ένα ακόμα λάθος, καθώς οι ειδικοί συμβουλεύουν απλά να εφαρμόζουμε την πετσέτα ταμποναριστά στο δέρμα. Στη συνέχεια πάνω στο νωπό δέρμα απλώνουμε την κρέμα σώματος για να απορροφηθεί καλύτερα.

  • Προτιμήστε κρέμες με πλούσια υφή

Οι light κρέμες σώματος απλώνονται σίγουρα πιο γρήγορα και απορροφώνται αμέσως. Δεν ενυδατώνουν σωστά το δέρμα όμως και δεν διατηρούν για πολύ τα επίπεδα υγρασίας. Προσθέστε στο body care μια κρέμα με rich υφή και εφαρμόστε τη κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας.

  • Ενυδάτωση για σφιχτό σώμα

Οι πωλήσεις στις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας αυξάνονται κυρίως την άνοιξη και καθώς προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι. Ωστόσο η σωστή ενυδάτωση του σώματος είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, για να διατηρείται σφριγηλό και ελαστικό.

Απαλό δέρμα: 7+1 βήματα για να φροντίσετε σωστά το σώμα σας

  • Κρέμα ή λάδι;

Η επιλογή σχετίζεται τόσο με τι προτιμήσεις μας, όσο και με τον τύπο του δέρματός μας. Τα λάδια σώματος πλέον έχουν ξηρή υφή, οπότε δεν αφήνουν λιπαρότητα στο σώμα, ενώ η εφαρμογή τους είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη από τις κρέμες. Μπορείτε βέβαια να κάνετε ένα συνδυασμό, ρίχνοντας δύο σταγόνες λάδι στην κρέμα σας, για να ενισχύσετε περισσότερο τη δράση της.

  • Ρετινόλη στο σώμα

Γνωρίζουμε τις θαυματουργές αντιγηραντικές ιδιότητες της ρετινόλης στο πρόσωπο, αντίστοιχη δράση όμως μπορεί να έχει και στο σώμα, αφού απομακρύνει σημάδια ακμής, ρυτίδες χαλάρωσης ή σημάδια από την έκθεση στον ήλιο. Αρκεί να επιλέξετε μια body lotion με ρετινόλη.

  • Dry Brushing

Η μέθοδος που περνά από γενιά σε γενιά. Το ξηρό βούρτσισμα γίνεται με μια ξύλινη βούρτσα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις σε στεγνό δέρμα. Αυτή η τεχνική απομακρύνει νεκρά κύτταρα, προσφέρει απολέπιση, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, ενώ μπορεί να δράσει και κατά της κυτταρίτιδας.

 

Ροή ειδήσεων

Share