Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

3+1 tips για μακριές, πυκνές και υγιείς βλεφαρίδες!

4 οικονομικά tips

16 Ιουλίου 2021 10:51
3+1 tips για μακριές, πυκνές και υγιείς βλεφαρίδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φυσικά και δεν είναι μυστικό πως όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε όσο πιο μακριές και πυκνές βλεφαρίδες γίνεται! Οι όμορφες και περιποιημένες βλεφαρίδες είναι αυτές που κάνουν το βλέμμα πιο ελκυστικό και σαγηνευτικό!

Εκτός όμως από τη μάσκαρα και το μακιγιάζ, που μας βοηθούν να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να φροντίζουμε και να προσέχουμε τις βλεφαρίδες μας. Η φροντίδα τους συνήθως μπορεί να γίνει επιβαρυντικό για τη τσέπη μας, αφού τα προϊόντα περιποίησης κοστίζουν λίγο ακριβά.

Αυτό δεν πρέπει να σε πτοεί όμως, γιατί σήμερα σου έχω 3+1 εναλλακτικές φυσικές λύσεις, για να δυναμώσουν οι βλεφαρίδες σου και γίνουν πιο μακριές και υγιείς!

Δοκίμασε αυτά τα 4 οικονομικά tips για υπέροχες βλεφαρίδες:

  • Χρησιμοποίησε έλαια

Το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το καστορέλαιο και το καρυδέλαιο (και γενικότερα τα φυτικά έλαια) βοηθούν χάρη στα πολύτιμα συστατικά τους, στην ενδυνάμωση, στην γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας καθώς και στην επιμήκυνση των βλεφαρίδων.

Λίγο πριν κοιμηθείς το βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ εννοείται, εφάρμοσε ένα από τα πιο πάνω έλαια με μια μπατονέτα ή ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας. Το πρωί ξέπλυνε τις βλεφαρίδες σου και είσαι έτοιμη.

Μετά από 1-2 μήνες θα δεις τις βλεφαρίδες σου πιο μακριές και δυνατές από ποτέ.

  • Χρησιμοποίησε Aloe Vera

Η aloe vera είναι επίσης ένας από τους πιο εύκολους και φυσικούς τρόπους για να μακρύνουν και πυκνώσουν οι βλεφαρίδες σου.

Πάρε λοιπόν gel αλόης και εφάρμοσέ το στις βλεφαρίδες σου, με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εξήγησα πιο πάνω για τα έλαια.

Χρησιμοποίησε το gel το βράδυ, λίγο πριν πας για ύπνο, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείς και ξέπλυνέ το πριν κοιμηθείς!

3+1 tips για μακριές, πυκνές και υγιείς βλεφαρίδες!

  • Χρησιμοποίησε βαζελίνη

Η βαζελίνη θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσεις τις βλεφαρίδες σου. Η εφαρμογή βαζελίνης θα τις κάνει να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και παράλληλα να πυκνώσουν!

Με καθαρά -πάντα- χέρια πάρε με τον αντίχειρα και τον δείκτη σου μικρή ποσότητα βαζελίνης και τρίψε τα δύο δάχτυλα μαζί, έτσι ώστε να αραιώσει η βαζελίνη.

Άπλωσε στις ρίζες των βλεφαρίδων σου και άφησέ την να δράσει για 15-20 λεπτά. Προσοχή στη εφαρμογή για να μην μπει στο εσωτερικό του ματιού! Στο τέλος ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

 πυκνές και υγιείς βλεφαρίδες

  • Βούρτσιζε τις βλεφαρίδες σου

Με ένα βουρτσάκι χτένιζε τις βλεφαρίδες σου σε καθημερινή βάση. Προσοχή όμως, οι βλεφαρίδες μας είναι υπερευαίσθητες, γι’ αυτό να τις χτενίζεις με μεγάλη προσοχή.

Δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 30 δευτερόλεπτα με ήπιο τρόπο και όχι περισσότερο από 1 λεπτό, καθώς αυτό μπορεί να κόψει ή να τις σπάσει.

Το μυστικό είναι να τις χτενίσεις πριν, αλλά και μετά την εφαρμογή της μάσκαρας για να αφαιρέσεις τυχόν κομπάκια που θα δημιουργήσει.

3+1 tips για μακριές, πυκνές και υγιείς βλεφαρίδες!

Σκέφτεσαι να φορέσεις ψεύτικες βλεφαρίδες! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Πώς θα σας φαινόταν να κοιμόσασταν και να ξυπνούσατε έχοντας υπέροχες, πυκνές, μακριές βλεφαρίδες σα να έχετε χρησιμοποιήσει την καλύτερη mascara του εμπορίου;

Από την Έλενα Φάκου

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το επιτύχετε, με την τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων με τη μέθοδο τρίχα-τρίχα πάνω στις δικές σας. Οι βλεφαρίδες βγαίνουν σε πολλά μήκη και μπορείτε να επιτύχετε το βλέμμα της αρεσκείας σας. Η τοποθέτηση είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Τι είναι τα extensions (επέκταση) βλεφαρίδων;

Η επέκταση βλεφαρίδων είναι μια δημοφιλής νέα τεχνική που σας δίνει τη δυνατόττητα να επεκτείνετε και να δώσετε όγκο στις φυσικές σας βλεφαρίδες. Η τεχνική αυτή βασίζεται στη τοποθέτηση συνθετικών βλεφαρίδων που δημιουργούν μια καμπύλη ώστε να δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Κάθε τρίχα εφαρμόζεται σε κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά με μια ειδικά σχεδιασμένη κόλλα που χαρίζει φυσικόαποτέλεσμα, όμορφη και ξεχωριστή εμφάνιση. Η επέκταση βλεφαρίδων είναι η τέλεια επιλόγή για μια ειδική περίσταση ή ακόμα και για καθημερινή χρήση. Δεν προσθέτουν καθόλου βάρος και έτσι δεν μπορούν να βλάψουν τις φυσικές σας βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις φοράτε μόνιμα. Κοιτάζοντας στον καθρέφτη, θα βλέπετε μία ανανεωμένη, φρέσκια και πιο σαγηνευτική πλευρά του εαυτού σας.

Είναι επιβλαβής για τις φυσικές μου βλεφαρίδες η τοποθέτηση επεκτασεων βλεφαρίδων;

Καθόλού! Οι επέκτασεις βλεφαρίδων εφαρμόζονται στις δικές σας βλεφαρίδες μία προς μία (χωρίς να αγγιζουν το δέρμα) με μια ειδικά σχεδιασμένη κολλα που δημιουργηθηκε αποκλειστικά για την επεκταση βλεφαρίδων και ειναι απολυτα ασφαλης . Αυτή η νέα τεχνική δεν είναι επιβλαβής για τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Η κόλλα στεγνώνει με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέπει στις βλεφαρίδες ευελιξία και άνεση.

Είναι ασφαλής;

Ναι. Οι επεκτασεις εφαρμόζονται στις φυσικές σας βλεφαρίδες διχως ν’αγγίζουν το δέρμα. Η διαδικασία εφαρμογής είναι πολύ χαλαρωτική και καθόλου επίπονη, ωστόσο, μια λανθασμένη εφαρμογή από ανειδίκευτο τεχνικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο φυσικες σας βλεφαρίδες. Σας προτείνουμε να εμπιστεύεστε μόνο πιστοποιημένους τεχνικούς που ειδικέυονται στην τοποθέτηση επεκτασεων βλεφαριδων.

Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα είδη επεκτασεων βλεφαρίδων;

Υπάρχουν τρεις τύποι επεκτασεων βλεφαρίδων : συνθετικό, μετάξι και κασμίρ

Πως δείχνουν οι επιπρόσθετες βλεφαρίδες μετά την εφαρμογή;

Με την κατάλληλη εφαρμογή, δηλαδη τοποθετοντας μια συνθετική βλεφαρίδα πανω σε μια φυσική, το αποτέλεσμα είναι φυσικό και αληθοφανες. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι φοράτε επεκτασεις βλεφαρίδων. Όλοι θα νομίζουν ότι γεννηθήκατε με αυτές.

Πόσος είναι ο χρόνος ζωής των επεκτασεων βλεφαρίδων;

Όταν εφαρμόζονται σωστά, οι επιπρόσθετες βλεφαρίδες θα διαρκέσουν οσο και ο κύκλος ζωής των φυσικών σας βλεφαρίδων ο οποίος είναι περίπου 90 ημέρες. Φυσικά ο κύκλος ζωής τους εξαρτάται και απο τις καθημερινές δραστηριότητες του καθενός, αλλά σε γενικές γραμμές η συντήρηση είναι απαραίτητη κάθε 3 με 4 εβδομάδες.

Πόσο συχνά πρέπει να κανω συντηρηση;

Σας συνιστούμε να κάνετε συντηρηση κάθε 3 με 4 εβδομάδες. Αν δεν γίνει το γέμισμα εγκαίρως, οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων σας θα πέσουν και θαχρειαστείτε νέα τοποθέτηση. Για μια συντηρηση απαιτείται κατά μέσο όρο περίπου 1 έως 1,5 ώρα.

Μόνιμες βλεφαρίδες ή ημιμόνιμες βλεφαρίδες ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο;

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά μας έτσι και οι βλεφαρίδες μας μεγαλώνουν και πέφτουν. Στην πραγματικότητα χάνουμε μεταξύ δέκα-δεκαπέντε βλεφαρίδες κάθε μήνα. Ο όρος «ημιμόνιμες» αναφέρεται στις επεκτάσεις βλεφαρίδων οι οποιες πέφτουν πριν απο τις φυσικες μας. Απο την άλλη – εάν οι επεκτάσεις βλεφαρίδων μένουν σταθερές καθόλη την διαρκεια του κύκλου ζωής των φυσικών μας ( κατά μέσο όρο 2-3 μήνες) , ο όρος «μόνιμες» είναι και ο πιο κατάληλος.

Μπορώ να κολυμπήσω, να κάνω ντους, να ασκούμαι ή να επισκεπτομαι σπα καθώς φοράω τις επεκτάσεις βλεφαρίδων;

Ναι. Με την ειδικά σχεδιασμένη αδιάβροχη κόλλα που χρησιμοποιούμαι μπορείτε να κάνετε ντους,να κολυμπησετε, να ασκηθειτε κ.α

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μάσκαρα στις επεκτάσεις βλεφαρίδων;

Ναι, αν και η μάσκαρα δεν είναι αναγκαία μιας και οι επεκτάσεις μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ήδη φοράμε μασκαρα. Παρόλα αυτά θα πρέπει ναχρησιμοποιείτε μάσκαρα με βάση το νερό η οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε επεκτάσεις βλεφαρίδων. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθείται ειδική φροντίδα για την αφαιρεση της.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ψαλίδι βλεφαρίδων στις επεκτάσεις βλεφαρίδων;

Δεν ενδύκνειται η χρήση ψαλιδιού βλεφαρίδων στις επεκτάσεις καθώς θα καταστρεψει τόσο τις επεκτάσεις όσο και τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Οι επεκτάσεις έχουν απο μόνες τους φυσική καμπυλότητα.

Πως να φροντίζω τις επεκτάσεις βλεφαρίδων;

Αποφεύγουμε την επαφή με το νερό για 12-24 ώρες μετά την εφαρμογή (ώστε να μπορέσει να σταθεροποίηθει η κόλλα )

Για τις πρώτες 2 μέρες μετά την τοποθέτηση είναι προτιμότερο να αποφύγετε το κολύμπι την σάουνα ή τα ατμόλουτρα.

Εαν φορεσετε μάσκαρα εφαρμόστε την απο την μέση της επέκτασης και πάνω αποφεύγοντας την ρίζα. Μην χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, παρα μόνο μάσκαρα με βάση το νερό.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε προιόντα ομορφιάς με βάση το λάδι στην περιοχή γύρω απο τις βλεφαρίδες. Συμπεριλαμβανομένων make-up,ντεμακιγιάζ, ή ενυδατικές κρέμες. Το λάδι που εμπεριέχουν αυτά τα προιόντα επηρεάζει την διάρκεια ζωής της κόλλας.

  • Μην χρησιμοποιείτε ψαλίδι βλεφαρίδων
  • Μην τρίβετε και τραβάτε τις βλεφαρίδες σας (κάτι τετοιο μπορεί να τραυματίσει τις φυσικές σας βλεφαρίδες)
  • Μην βάφετε και μην κάνετε περμαναντ στις επεκτάσεις βλεφαρίδων.

Ποια είναι η μέθοδος και ποσός χρόνος χρειάζεται για την εφαρμογή;

Η διαδικασία τοποθέτησης διαρκεί περιίπου 2.5 ώρες όταν εφαρμόζεται απο εξειδικευμένο τεχνικό έχοντας τα μάτια σας κλειστά. Η διαδικασία είναι άνετη, ξεκούραστη και χαλαρωτική. Αρχικά ο τεχνικός απομονώνει τις κάτω βλεφαρίδες με ένα ειδικό κάλυμμα που διευκολύνει την εφαρμογή. Οι επεκτάσεις τοποθετούνται μια μια (one by one method) πανω στις φυσικες βλεφαρίδες και 1 με 2 χιλιοστά πάνω απο την ρίζα (όχι στο δέρμα).

Πως να επιλέξω το στυλ που μου ταιριάζει;

Συζητώντας μαζί σας βλέπουμε πρώτα πιο στύλ σας ενδιαφέρει και στην συνέχεια αξιολογούμε τον βαθμό ανεκτικότητας των φυσικών σας βλεφαρίδων ώστε να γίνει η κατάλληλη επιλογή του μήκους, πάχους και καμπυλότητας που σας ταιριάζει.

Ευχαριστούμε την ειδικό κ. Ανθή Βεντούρη η οποία απάντησε στις ερωτήσεις μας. Μπορείτε να τη βρείτε εδω https://www.facebook.com/Art-Lashes-402303389872397/

Πηγή: youweekly.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share