Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ραγάδες εγκυμοσύνης: Όπως ήρθαν θα φύγουν γρήγορα και φυσικά!

Εξαφάνισέ τες εύκολα

5 Ιουλίου 2021 13:54
Ραγάδες εγκυμοσύνης: Όπως ήρθαν θα φύγουν γρήγορα και φυσικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαβάστε πίσω απ’ τις γραμμές και οι γραμμές θα φύγουν. Αν καταλάβετε γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες όσο προχωρά η εγκυμοσύνη σας, θα καταλάβετε και τον τρόπο για να τις διώξετε.

Για να μην ταλαιπωρείστε, συγκεντρώσαμε για εσάς, όχι γενικά και αόριστα tips, αλλά τρόπους που είναι τεσταρισμένα αποτελεσματικοί στη μείωση των ραγάδων.

Μα αφού δεν είχα ποτέ ραγάδες

Ναι, αλλά όταν δεν είχατε ραγάδες δεν ήσασταν έγκυος! Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα διαστέλλεται πολύ γρήγορα προκειμένου το σώμα να φιλοξενήσει το μωράκι μας. Η διάταση των ελαστικών ινών και του κολλαγόνου στο υποδόριο, δηλαδή στις στιβάδες του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργεί τις γνωστές ραβδώσεις που ξέρετε ως ραγάδες. Αυτό, σε συνδυασμό με τους ορμονικούς παράγοντες που επίσης μειώνουν την ελαστικότητα των ινών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επιδεινώνει το πρόβλημα. Οι ραγάδες συνήθως εμφανίζονται στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιακή χώρα αλλά και τα χέρια και το στήθος. Αρχικά, η όψη τους είναι ροζ ή κόκκινη και όσο περνάει ο χρόνος παίρνουν τη γνωστή ασημόχρωμη μορφή τους. Τείνουν να συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και να θυμίζουν ουλές.

Μα χαλάει η εικόνα της όμορφης κοιλίτσας μου!

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Γι’ αυτό, μπορείτε να λάβετε τα μέτρα σας για να απαλλαγείτε από την αντιαισθητική όψη των ραγάδων:

Ραγάδες εγκυμοσύνης: Όπως ήρθαν θα φύγουν!

ΑΠΟ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C, ΠΩΣ ΠΑΤΕ;

Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C είναι σημαντικά για την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης δηλαδή που βοηθά στη διατήρηση του σφιχτού και ανθεκτικού δέρματος, δίνοντάς του δομή και σχήμα. Αν έχετε χαμηλά επίπεδα, ενδέχεται να μην παράγετε αρκετό κολλαγόνο και έτσι το δέρμα σας είναι πιο επιρρεπές στη χαλάρωση και την εμφάνιση ραγάδων. Γι’ αυτό, βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο και βιταμίνη C.

Φρούτα, λαχανικά, δημητριακά… Ξέρετε το χρυσό κανόνα της διατροφής από την πρώτη κιόλας μέρα που μάθατε για την εγκυμοσύνη σας. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι μία υγιεινή διατροφή βελτιώνει και την όψη της επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, οι πολύ επεξεργασμένες τροφές αλλά και όσες περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αλατιού, αυξάνουν απότομα το βάρος και την κατακράτηση υγρών, εντείνοντας τις ραγάδες. Τροφές πλούσιες σε μέταλλα, όπως τα καρύδια, μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή κολλαγόνου, ενώ τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μάς βοηθούν να ελέγχουμε τις ορμόνες μας και βελτιώνουν την όψη του δέρματος (οπότε ίσως χρειαστεί να πείτε για λίγο αντίο στις σοκολάτες!).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ

Εννοείται πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να πάρετε κάποια κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και εννοείται πως την περίοδο αυτή η λέξη «δίαιτα» είναι σβησμένη ολοκληρωτικά από το λεξιλόγιό σας. Όμως θυμηθείτε πως όσα περισσότερα κιλά πάρετε, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να εμφανίσετε ραγάδες.

ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ, ΝΕΡΟ ΕΞΩ, ΝΕΡΟ ΠΑΝΤΟΥ

Μπορεί την περίοδο αυτή της ζωής σας, η τουαλέτα να είναι το πιο «μισητό» σας δωμάτιο στο σπίτι, τόσες φορές που την επισκέπτεστε μέσα στη μέρα αλλά το να πίνετε νερό είναι αφάνταστα σημαντικό και για το καλό του οργανισμού σας και για το καλό του δέρματός σας. Παράλληλα, για να ενυδατώσετε ακόμα πιο αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας, να αυξήσετε την ελαστικότητά της και να αποτρέψετε τις ραγάδες, χρειάζεται να χρησιμοποιείτε την προστατευτική κρέμα σώματος για την πρόληψη των ραγάδων. Αν πάλι οι ραγάδες εμφανίστηκαν ήδη και θέλετε να ξαναδείτε το δέρμα σας λείο, ενυδατωμένο και με ομοιόμορφη όψη, όπως πριν, 2-3 φορές τη μέρα, κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή όπου εμφανίστηκαν οι ραβδώσεις με μία αναπλαστική κρέμα για τη διόρθωση των ραγάδων.

Ραγάδες εγκυμοσύνης

Τρίψτε λεμόνι με ελαιόλαδο πάνω στις ραγάδες - Δεν φαντάζεστε το αποτέλεσμα

Το λεμόνι είναι ένα πολύ δημοφιλές εσπεριδοειδές λόγω των χρήσεών του στην υγεία και στην αισθητική. Μπορεί να λύσει ακόμα και ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Χάρη στις απολεπιστικές και λευκαντικές του ιδιότητες, που μπορούν να λευκάνουν ακόμα και τα δόντια, είναι εξαιρετικό για χρήση στο δέρμα. Αυτό οφείλεται στο κιτρικό οξύ, ένα από τα κύρια συστατικά του λεμονιού. Από την άλλη πλευρά, το ελαιόλαδο είναι ακόμα ένα πολύ ωφέλιμο συστατικό που προάγει την υγεία του δέρματος χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε -μια απαραίτητη θρεπτική ουσία για την επιδερμίδα.

Αν τα χρησιμοποιήσετε μαζί, τα συστατικά αυτά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για να καταπολεμήσετε τις ραγάδες και παράλληλα να εξασφαλίσετε λάμψη στο δέρμα σας.

Υλικά

  • 1/2 λεμόνι
  • 10 σταγόνες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εφαρμογή

  • Τρίψτε το μισό λεμόνι πάνω στην περιοχή με τις ραγάδες για να απλώσετε επάνω τους τον χυμό του.
  • Ταυτόχρονα κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για περίπου δέκα λεπτά.
  • Περιμένετε δέκα λεπτά ακόμα και κάντε μασάζ στο δέρμα με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Έβαλε ένα λεμόνι, μηλόξιδο και λίγο μέλι στο πρόσωπό της - Τα αποτελέσματα σοκάρουν

Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται ένα πρόσωπο αψεγάδιαστο, χωρίς σημάδια και κηλίδες. Με αυτό τον τρόπο και την φυσική μάσκα θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να το αποκτήσετε. Θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα, μέλι, μηλόξιδο και...λεμόνι! Ωστόσο, θραύση έχει κάνει και η σπιτική μάσκα με μαγειρική σόδα

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν «δημοφιλή» προϊόντα φροντίδας προσώπου. Το κακό αυτών των προϊόντων, είναι το περιεχόμενό τους. Αν διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα του καθαριστικού προσώπου σας, θα δείτε ότι αποτελείται από πολλές χημικές ουσίες. Η μαγειρική σόδα, ή και "μαγική" σόδα,μιας και κάνει μαγικά, μπορεί να εφαρμοστεί και κάτω από τα μάτια, με εκπληκτικά αποτελέσματα!

Το πρόσωπό σας είναι η ταυτότητά σας, οπότε πρέπει να κάνετε το καλύτερο για να κρατηθείτε νέες για πάντα. Μερικές φορές τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική σας υγεία, οπότε μην πανικοβληθείτε εάν δείτε κηλίδες λόγω ηλικίας, λεπτές γραμμές ή ακμή.

Τα ακριβά προϊόντα δεν κάνουν απαραίτητα τη σωστή δουλεία. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα και τα προβλήματά σας θα εξαφανιστούν.

λεμόνι, μηλόξυδο και μέλι για σπιτική μάσκα

Δοκιμάστε αυτή τη φυσική σπιτική μάσκα και η επιδερμίδα σας θα βελτιωθεί σημαντικά. Δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος για να θρέψετε και να καθαρίσετε το δέρμα σας.

Το μόνο που χρειάζεστε, είναι στην ουσία λίγη μαγειρική σόδα χωρίς αλουμίνιο και βιολογικό μηλόξυδο.

Βάλτε μαγερική σόδα με μηλόξιδο και μέλι στο πρόσωπο σας...Θα μείνετε άφωνοι με την αλλαγή!

Συστατικά:

  • Μαγειρική σόδα
  • Μηλόξυδο
  • Μέλι
  • Το χυμό από ½ λεμόνι

Παρασκευή:

Αρχικά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε μισό ποτήρι νερό. Βάλτε τη μαγειρική σόδα σε ξεχωριστό μπολ και σιγά-σιγά ρίξτε τη στο διάλυμα με το ξύδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.

Εφαρμογή:
Καθαρίστε το πρόσωπό σας και ξεπλύνετέ το με ζεστό νερό για να ανοίξετε τους πόρους. Στεγνώστε με μια πετσέτα 100% βαμβακερή. Εφαρμόστε τη μάσκα σας και αφήστε την να δράσει για 5-10 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά. Έπειτα, ξεπλύνετε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά με κρύο νερό ώστε να κλείσετε τους πόρους.

Πολύ σύντομα, θα παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Το δέρμα σας θα λάμπει και θα είναι φρέσκο και υγιές.

 

Ροή ειδήσεων

Share