Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήπως η περίοδός σας έχει αυτό το χρώμα; Αν ναι, δείτε τι πρέπει να προσέξετε!

Μεγάλη προσοχή

29 Νοεμβρίου 2020 16:39
Μήπως η περίοδός σας έχει αυτό το χρώμα; Αν ναι, δείτε τι πρέπει να προσέξετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλες ξέρουμε αυτό που έρχεται μια φορά το μήνα, μας αφήνει άρρωστες και πρησμένες, έχοντας αφόρητους πόνους. Είναι φυσικά η περίοδος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περίοδοι μας μπορούν να μας δείξουν πολλά και ειδικά το χρώμα για τη συνολική υγεία μας.

Παρατηρώντας τη ροή όπως και άλλα συμπτώματα, μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την υγεία σας και θα είστε έτσι πιο έτοιμες για να μιλήσετε στο γυναικολόγο σας. Ενώ, δείτε 15 φυσικούς τρόπους για να γλυτώσετε τον πόνο στην περίοδο!

Χρώμα και Ροή

Σύμφωνα με τον Dr. Alisa Vitti, είναι πιθανό να περιγράψουμε το χρώμα των περισσότερων περιπτώσεων με τρεις τρόπους: παγωμένα βατόμουρα, μαρμελάδα φράουλα και χυμό από κράνμπερι. Το χρώμα του αίματος δείχνει πολλά για τις ορμόνες.

Η πρώτη περίπτωση είναι ένδειξη υψηλών επιπέδων σε οιστρογόνα. Αυτό μπορεί να συντελέσει σε ένα πιο βαρύ κύκλο, που θα έρθει πιο νωρίς από ότι περιμένατε.

Ενώ όσες βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία έχουν το αντίθετο πρόβλημα. Είναι πιθανή ένδειξη χαμηλών επιπέδων σε οιστρογόνα. Στην περίπτωση αυτή είναι πιθανό να υπάρχει καθυστέρηση. Επίσης αυτό το χρώμα είναι αρκετά συνηθισμένο σε γυναίκες που παίρνουν αντισύλληψη..

Το τέλειο χρώμα είναι σύμφωνα με τον καθηγητή η τρίτη περίπτωση. Στη περίπτωση αυτή η περίοδος είναι πιο ομαλή και δεν υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις.

Κηλίδες

Εάν έχετε ελαφριά αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πιθανώς πως κάτι δεν πάει καλά και καλό θα ήταν να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Δείτε μερικές από τις πιθανότερες αιτίες:

  • Ορμονική Διαταραχή – Μπορεί να δείχνει προβλήματα με τον θυρεοειδή, τις ωοθήκες και πιθανώς να οφείλεται και σε κάποια από τις μεθόδους αντισύλληψης.
  • Μόλυνση – Οποιαδήποτε μόλυνση, είτε από κάποιο αφροδίσιο, είτε όχι, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ανάμεσα σε περιόδους.
  • Καρκίνος – Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ή των ωοθηκών μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια αιμορραγία, αν και είναι σπάνιο.
  • Άγχος – Το έντονο άγχος μπορεί να προκαλέσει επίσης αιμορραγία.

Πόνοι περιόδου

Οι περισσότερες θα βιώσουμε κάποιας μορφής πόνο στην περίοδο, αλλά έντονος πόνος που δεν υποχωρεί είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξουμε.

Ο σωστός όρος για τις κράμπες είναι δυσμηνόρροια και είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο ανάμεσα στις γυναίκες. Κυρίως ευθύνεται η ορμόνη προσταγλανδίνη που σχετίζεται με φλεγμονές και πόνους.

Αυτό που δεν είναι συνηθισμένο είναι οι κράμπες να κρατάνε πιο πολύ από 2 μέρες. Είναι ένα σημάδι ενδομητρίωσης και περίπου το 10% του πληθυσμού των γυναικών υποφέρει από αυτό.

 

Ροή ειδήσεων

Share