Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Έλεγξε το Στήθος σου" προτείνουν οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας με την Affidea στο πλευρό τους

Στέλνουν το δικό τους μήνυμα πρόληψης απέναντι στον καρκίνο του μαστού

2 Νοεμβρίου 2020 13:58
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρευνες δείχνουν πως στην χώρα μας οι γυναίκες δεν εξετάζουν συχνά το στήθος τους ή και καθόλου. Στο πρόβλημα αυτό θέλησε να δώσει απάντηση ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea, δημιουργώντας ένα σποτ ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού με θέμα «Έλεγξε το στήθος σου. Η Πρόληψη είναι στο χέρι σου».

Προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στο γυναικείο κοινό, η Affidea επιστρατεύει τις Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας, οι οποίες αγωνίζονται στην κατηγορία της Α1 Βόλλεϋ Γυναικών (VolleyLeague) για πρώτη φορά στην ιστορία τους και είναι έτοιμες να ανταπεξέλθουν και σε αυτή την πρόκληση, με την Affidea στο πλευρό τους.

Οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας είναι μια ομάδα που ξεκίνησε από την αγάπη για το βόλλεϋ της τοπικής κοινωνίας και πλέον μετρά περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον Ελληνικό Αθλητισμό. Σήμερα, όταν μιλάμε για Αμαζόνες, εννοούμε συνήθως τις μυθολογικές γυναίκες πολεμίστριες της Ελληνικής φαντασίας, οι οποίες σύμφωνα με μία θεωρία ακρωτηρίαζαν το δεξί στήθος τους για να διευκολύνουν τον χειρισμό του τόξου στις μάχες.

Στη μάχη ενάντια στην νόσο και στο βίντεο αυτό, οι σύγχρονες Αμαζόνες, παίκτριες βόλλεϋ εξηγούν πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευθεί αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα και υπάρχουν τρόποι να ελέγξεις το στήθος σου και να είσαι εξοικειωμένη με αυτό. Διότι, εκτός από τον ετήσιο διαγνωστικό μαστογραφικό έλεγχο, υπάρχει και η αυτοεξέταση μαστού που πρέπει να γίνεται σε μηνιαία βάση.

Πιστεύουμε ότι οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας κάνουν την διαφορά, λειτουργώντας σαν υγιή πρότυπα, γνωστοποιώντας σε όλες τις γυναίκες τρόπους έγκαιρης διάγνωσης. Άλλωστε, οι μυθολογικές Αμαζόνες γοήτευσαν όχι μόνο τους αρχαίους Έλληνες που δημιούργησαν πολλά έργα τέχνης και ιστορίες σχετικά με αυτές, αλλά και ολόκληρο τον δυτικό κόσμο που συνέχισε να ασχολείται και να εμπνέεται από αυτές μέχρι και τις ημέρες μας.

Δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την 1η αιτία θανάτου στις γυναίκες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια της ζωής της, κάνει σαφή την αναγκαιότητα και την σημασία διενέργειας προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

H Affidea διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρικό προσωπικό άριστης επιστημονικής κατάρτισης για την διενέργεια όλων των εξετάσεων που χρειαζόμαστε για υγιείς μαστούς και με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, εφιστά την προσοχή όλων των γυναικών να εντάξουν τον προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους, καθώς η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές. Γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία!

Δείτε το βίντεο:

 

Ροή ειδήσεων

Share