Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το βερνίκι που προστατεύει τα νύχια σας από τον ήλιο μέσα στο καλοκαίρι - Μην το αγνοήσετε

Για να μην καταστραφούν από τις ακτίνες του ήλιου

17 Μαΐου 2020 20:00
Το βερνίκι που προστατεύει τα νύχια σας από τον ήλιο μέσα στο καλοκαίρι - Μην το αγνοήσετε

Τα νύχια σας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το ίδιο εκτεθειμένα με όλα το υπόλοιπο σώμα σας, για αυτό και δεν πρέπει να τα παραμελείτε. Μπορείτε να κάνετε αυτό παρακάτω.

Μέχρι τώρα γνωρίζατε ότι το δέρμα σας αλλά και τα μαλλιά σας χρειάζονται επαρκή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και τα νύχια δεν πάνε πίσω. Μάλιστα πρέπει να προστατεύετε και να φροντίζετε τα νύχια σας, και ένας τρόπος είναι αυτός εδώ, μιας και μπορεί να προκληθούν μολύνσεις.

Όταν εκτίθενται στον ήλιο, μπορεί να κιτρινίσουν, να γίνουν εύθραυστα ή ακόμα και να εμφανίσουν κατακόρυφες γραμμές που ενδέχεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες, μετά το καλοκαίρι. Η περιποίηση των νυχιών είναι σημαντική όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για να φροντίσετε την υγεία σας.

Προκειμένου να προστατεύσετε τα νύχια σας από τον ήλιο, αρκεί να κάνετε μανικιούρ χρησιμοποιώντας ένα βερνίκι με προστασία UV. Αυτό θα δράσει σαν αντηλιακό για τα νύχια σας. Διαλέξτε εξειδικευμένα προϊόντα που είτε απορροφούν είτε αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, έτσι ώστε να τα προστατεύουν από τη ζημιά.

Μπορείτε να αναζητήσετε βερνίκια με φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας ή απλά να επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα. Φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι να μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αντηλιακό στα χέρια σας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά τους.

Μεγάλος κίνδυνος - Δεν πρέπει να αγγίζετε το κάτω μέρος των νυχιών

Κάποια μέρη στο σώμα μας απαγορεύεται να τα αγγίζουμε, αφού είναι πηγές βακτηρίων και μπορούν με αυτό τον τρόπο να μεταφερθούν και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως το στόμα. Ένα από αυτό είναι και το εσωτερικό των νυχιών.

Τα νύχια μπορούν να μαρτυρήσουν πολλά για την υγεία, και αν παρατηρήσετε αλλαγές σαν αυτές τις λευκές πλάκες, πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα έναν γιατρό. Εκτός από αυτό μπορούν να κρύβουν και κάποιον άλλο κίνδυνο.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο φορές περισσότερα βακτήρια κάτω από τα νύχια σας, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο μέρος του χεριού σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια, αφού το νερό και το σαπούνι δεν μπορούν να φτάσουν πραγματικά εκεί.



TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share