Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το σουτιέν μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία και το στήθος - Οι γιατροί προειδοποιούν

Το γνωρίζατε;

15 Μαΐου 2020 16:35
Το σουτιέν μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία και το στήθος - Οι γιατροί προειδοποιούν

Οι γυναίκες διδάσκονται και μαθαίνουν να φοράνε σουτιέν από μικρή ηλικία σουτιέν. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι μπορεί να βλάψει την υγεία και δεν είναι όσο απαραίτητο νομίζαμε.

Για τα κορίτσια στην εφηβεία, η αγορά του πρώτου σουτιέν είναι ένα είδος τελετουργικού. Οι επιστήμονες όμως εξετάζουν αν η χρήση του σουτιέν έχει πραγματικές ωφέλειες και τα ευρήματά τους είναι εντυπωσιακά…

Ενώ πολλές γυναίκες επιλέγουν να μη φοράνε σουτιέν για προσωπικούς λόγους, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε για το καλό της υγείας σας. Μάλιστα αν δείτε τι βγάζει όταν το πλένετε στο χέρι και όχι στο πλυντήριο, θα το σιχαθείτε.

Αν θέλετε να έχετε στητό στήθος, τότε ξεχάστε τα σουτιέν! Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα τα σουτιέν «κρεμάνε» το στήθος. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι αν φοράνε σουτιέν, τότε το στήθος τους θα παραμείνει στητό. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι ένας μύθος του μάρκετινγκ, που κυκλοφόρησε από τις εταιρείες εσωρούχων.

Να μερικά οφέλη που θα έχετε, αν σταματήσετε να φοράτε σουτιέν:

  • 1. Όταν φοράμε σουτιέν, οι θωρακικοί μυς παραμένουν σε αδράνεια και ως αποτέλεσμα αρχίζουν να «κρεμάνε» χάρη στη βαρύτητα.
  • 2. Θα νιώσετε πιο άνετα, χωρίς να σας πιέζει το σουτιέν.
  • 3. Καλύτερη ποιότητα ύπνου. Αν φοράτε σουτιέν στον ύπνο σας, τότε αυτό μπορεί να διακόψει τους φυσικούς κιρκαδικούς ρυθμούς και να έχει συνέπειες στην ποιότητα του ύπνου.
  • 4. Πιο καθαρή επιδερμίδα. Θα έχετε λιγότερους ερεθισμούς και λιπαρότητα στα σημεία που εφαρμόζει το σουτιέν.
  • 5. Θα βελτιωθεί το σχήμα του θώρακα και του στήθους. Θα γίνει πιο γεμάτο, στρογγυλό και στητό.
  • 6. Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Το σφιχτό σουτιέν κόβει τη κυκλοφορία στα χέρια και τον θώρακα!
  • 7. Αν δε φοράτε σουτιέν, τότε είναι πιθανό να μεγαλώσει το στήθος σας κατά ένα μέγεθος, καθώς οι θωρακικοί μυς θα λειτουργούν περισσότερο.ορία του αίματος. Το σφιχτό σουτιέν κόβει τη κυκλοφορία στα χέρια και τον θώρακα!
 

Ροή ειδήσεων

Share