Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα νύχια σου γίνονται... καθρέφτες και σου χαρίζουν την πιο λαμπερή τάση της σεζόν!

Εσύ θα το τολμήσεις;

20 Απριλίου 2020 15:50
Τα νύχια σου γίνονται... καθρέφτες και σου χαρίζουν την πιο λαμπερή τάση της σεζόν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα mirror nails κάνουν δυναμικό comeback αμέσως μετά το γαλλικό μανικιούρ και κάνουν τα νύχια μας να... λάμπουν! Αυτή όμως δεν είναι η μόνη τάση που μας έχει ξετρελάνει αυτή τη σεζόν δείτε εδώ τα νύχια σαν... μπανάνα!

Τα είχαμε πρωτοδεί το 2014 και τώρα επιστρέφουν ανανεωμένα. Ασημί, χρυσό και γιατί όχι και σε ροζ χρυσό, η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σούπερ επιλογή για glamorous εμφανίσεις, για γυναίκες που δεν διστάζουν να τολμήσουν στο μανικιούρ τους!

Φυσικά, η τάση έχει κατακλύσει το Instagram, με τις εκδοχές να είναι πολλές και να ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο.
Από disco design μέχρι τολμηρό μπλε, τα mirror nails είναι η νέα τάση του καλοκαιριού.

5+1 λάθη που κάνεις και καταστρέφουν τα νύχια σου!

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και πολλά πράγματα να μάθουμε να τα κάνουμε μόνες μας. Ένα εξ αυτών και το μανικιούρ. Δε λέμε, καλά τα tutorial στο Youtube, ωραίες και οι φωτογραφίες στο Pinterest για να παίρνουμε ιδέες αλλά είναι και μερικά θέματα που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να μην καταστρέψουμε τα νύχια μας.Παρακάτω θα δεις μια λίστα με τα έξι λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θες τα νύχια σου να παραμείνουν υγιή και χωρίς καμία φθορά.

Δεν πλένεις τα εργαλεία σου

Το να καθαρίζεις και να πλένεις τα εργαλεία σου είναι το Α και το Ω. Σύμφωνα με έρευνες, τα εργαλεία αυτά έχουν πολλά μικρόβια και αν αυτά δεν πλυθούν καλά, τότε βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου όταν έρχονται σε επαφή με τα νύχια σου. Είναι πολύ επικίνδυνο να πάθεις μόλυνση.

Να τα πλένεις καλά πριν και μετά από κάθε χρήση.

Κόβεις τα πετσάκια

Τα πετσάκια και τις παρωνυχίδες δεν πρέπει να τα κόβεις, καθώς εκτός του ότι βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου, όσο τα πειράζεις….τόσο “φυτρώνουν”.

Μπορείς απλώς να τα σπρώχνεις με ένα ξυλάκι και όχι να τα κόβεις! Αν τα σπρώχνεις και τα καθαρίζεις σωστά, τότε θα πετύχεις και το τέλειο μανικιούρ.

Δεν χρησιμοποιείς βάση

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως μια βάση δεν είναι αναγκαία, είναι χάσιμο χρόνου, ενώ το μανικιούρ μπορεί να χαλάσει από τις πολλές στρώσεις.

Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο. Αν δεν βάλεις basecoat, τότε είναι πιθανό να χαλάσει το μανικιούρ σου πιο εύκολα, ενώ η βάση προστατεύει τα νύχια σου από το μανό. Το αποτέλεσμα; Το νύχι “ποτίζει” με το μανό και τα νύχια σου κιτρινίζουν! Πάντα basecoat λοιπόν!

Οι στρώσεις στο μανό

Πόσες στρώσεις μανό πρέπει να βάζεις στα νύχια σου και πόσο χοντρές ή λεπτές; Κι ενώ όλοι θεωρούν πως πρέπει να βάζεις πιο παχιές στρώσεις, αυτό είναι λάθος!

Τα παχιά στρώματα βερνικιών νυχιών χρειάζονται δύο φορές για να στεγνώσουν, καθώς και περισσότερη ώρα. Και αυτό σημαίνει με τη σειρά του πως θα τα καταστρέψεις πολύ πιο γρήγορα.

Αναρωτιέσαι γιατί τα νύχια σου κάνουν “γραμμούλες” και χαλάνε; Είναι γιατί ποτέ δεν στεγνώνουν τόσο καλά. Το ιδανικό είναι να κάνεις 3 με 4 λεπτές στρώσεις από μανό, αντί για 1-2 παχιές στρώσεις.

Δεν βάζεις μανό στις άκρες

Είναι σημαντικό να βάζεις μανό στις άκρες και από κάτω απ’ το νύχι, για να μην χαλάσουν τόσο εύκολα τα νύχια σου, όταν για παράδειγμα πλένεις τα πιάτα ή τα μαλλιά σου.

Ενώ βάφεις τα νύχια σου είναι σημαντικό, να βάφεις και τις άκρες. Μην το παρακάνεις όμως!

Κουνάς το μανό

Το κάνουμε όλοι: Κουνάμε το μπουκαλάκι από το μανό πριν το χρησιμοποιήσουμε. Αυτό που δεν ξέρουμε, όμως, είναι ότι με το να κουνάμε το μπουκαλάκι αναμειγνύουμε τον αέρα που παγιδεύεται μέσα στο μπουκαλάκι και δημιουργούνται φυσαλίδες.

Και αυτές οι φυσαλίδες μεταφέρονται μετά στα νύχια σου! Και δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό!

Κι αφού λοιπόν μάθατε όλα όσα πρέπει να αποφύγετε, δείτε εδώ πώς θα αφαιρέσετε το gel από τα νύχια σας μόνες σας!

 

Ροή ειδήσεων

Share