Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3+1 βήματα για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο από τα νύχια μόνες σας - Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο (Video)

Χωρίς να καταστρέψετε

5 Απριλίου 2020 19:02
 3+1 βήματα για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο από τα νύχια μόνες σας - Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To ημιμόνιμο μανικιούρ είναι η επιλογή πολλών γυναικών αφού προσφέρει διάρκεια στο αποτέλεσμα. Τώρα όμως που η οδηγία είναι σαφής «Κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊο και μένουμε στο σπίτι» πολλές είναι οι γυναίκες που …έχουν ξεμείνει με το ημιμόνιμο στα νύχια.

Μάθετε πως μπορείτε να κάνετε σωστά την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι και να σώσετε τα νύχια σας από τραυματισμούς. Επίσης, δείτε 5+1 ιδέες για να απογειώσετε το μπεζ μανικιούρ σας!

Βήμα 1ο: Λίμα

Για να ξεκινήσει σωστά η διαδικασία χρειάζεται πρώτα ένα ελαφρύ λιμάρισμα με τη λίμα. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστραφεί η τελευταία στρώση του βερνικιού, του λεγόμενου top coat, που μπαίνει πάνω πάνω και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος.

Με τη λίμα, διασπάται λοιπόν το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν να διεισδύσει και να μαλακώσει το υλικό.

Βήμα 2ο: Καθαρό ασετόν & αλουμινόχαρτο

Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας πρέπει να είναι καθαρό. Αν χρησιμοποιήσετε ασετόν με λάδι, με άρωμα ή συγκεκριμένα με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη τότε είναι άδικος κόπος.

Αφού λοιπόν βάλετε μεγάλη ποσότητα καθαρού ασετόν σε ένα βαμβάκι και το τοποθετήσετε το στα νύχια σας, τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο ώστε να μουλιάσουν. Αυτό το βήμα το επαναλαμβάνετε για όλα τα νύχια σας και το αφήνετε να δράσει για αρκετά λεπτά.

Βήμα 3ο: Pusher

Η διαδικασία με το pusher έχει στόχο να αφαιρέσει απαλά το βερνίκι που πλέον είναι μαλακό. Ιδανικά χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο pusher για να μην κάνετε ζημιά στο νύχι σας. Αν σε κάποια σημεία δεν αφαιρούνται με αυτή τη διαδικασία τότε χρησιμοποιήστε τη λίμα.

Βήμα 4ο: Ενυδάτωση

Αφού όλα πήγαν καλά, είναι απαραίτητο τώρα να περιποιηθείτε τα νύχια σας είτε με μια κρέμα χεριών είτε με κάποιο ειδικό έλαιο κάνοντας μασάζ με ελαφριές κινήσεις. Ιδανικά τα αφήνετε 1-2 ημέρες χωρίς χρώμα για να αναπνεύσουν.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο με τα βήματα για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνες στο σπίτι:

 

Ροή ειδήσεων

Share