Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τρίβει μαγειρική σόδα με ένα κουτάλι κάτω από τα μάτια - Αν το κάνεις θα γίνει το αγαπημένο σου σπιτικό καλλυντικό

Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα

31 Μαρτίου 2020 07:49
Τρίβει μαγειρική σόδα με ένα κουτάλι κάτω από τα μάτια - Αν το κάνεις θα γίνει το αγαπημένο σου σπιτικό καλλυντικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρίβει μαγειρική σόδα με ένα κουτάλι κάτω από τα μάτια, 3 φορές την εβδομάδα για έναν μήνα! Το τελικό αποτέλεσμα; Απίστευτο!

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα ζήτημα ομορφιάς για πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες. Συχνά θεωρείται ως σημάδι κόπωσης ή έλλειψης ύπνου, αλλά μπορεί να κρύβονται και άλλες πιθανές αιτίες.

Αν εμφανιστούν στην παιδική ηλικία, μπορεί να είναι σημάδι κληρονομικότητας. Οι μαύροι κύκλοι αποδίδονται επίσης σε αλλεργίες και ρινική συμφόρηση, που διαστέλλουν συγκεκριμένα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια και τα προκαλούν να σκουρύνουν.

Άλλες αιτίες συμπεριλαμβάνουν το άγχος, την αναιμία, υπερβολικό ύπνο, έκζεμα, κλάμα, υπερβολικά αλάτι στη διατροφή, ο παράγοντας της ηλικίας, υπερβολικό κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και έκθεση στον ήλιο. Σε πιο ανησυχητικές καταστάσεις, μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής πάθησης, όπως ηπατική ασθένεια ή υποθυρεοειδισμός. Ενώ πολλά προϊόντα και θεραπείες υπόσχονται απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους, οι περισσότερες είναι αναποτελεσματικές, χωρίς κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, και μερικές φορές μπορεί να βλάψουν το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια προσιτή, απλή και φυσική μέθοδο για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τότε δοκιμάστε αυτό το γιατροσόφι. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα, νερό και ένα μικρό μπολάκι. Προσθέστε στο μπολάκι ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ανακατέψτε τη με λίγο νερό, για να φτιάξετε μια υγρή πάστα.

Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, εφαρμόστε την πάστα κάτω από τα μάτια και απλώστε την προσεκτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να ταμπονάρετε απαλά. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει η πάστα για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή μωρομάντηλα για να σκουπίσετε τη στεγνή πάστα, πριν πλυθείτε, για να μην καταλήξει η μαγειρική σόδα στα μάτια σας.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές εφαρμογές σε συνταγές ομορφιάς, αλλά και τον καθαρισμό του σπιτιού. Είναι αποτελεσματική στη ρύθμιση του pH, επειδή δεν είναι τελείως όξινη ούτε αλκαλική. Αντίθετα, είναι ουδέτερη και έτσι όταν αλληλεπιδρά με ουσίες που είναι είτε αλκαλικές ή όξινες, τις εξουδετερώνει.

Δοκιμάστε και μόνοι σας να το εφαρμόσετε πριν τον ύπνο και δείτε τα αποτελέσματα! Μοιραστείτε αυτή τη συμβουλή ομορφιάς με τους φίλους σας!

Εν τω μεταξύ με μαγειρική σόδα μπορείς να φτιάξεις και ισχυρό αποτριχωτικό μείγμα!

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share