Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προσοχή: Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας κάθε φορά που βάφετε τα νύχια σας

Απίστευτο!

20 Μαρτίου 2020 11:18
Προσοχή: Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας κάθε φορά που βάφετε τα νύχια σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρουμε ότι το βερνίκι νυχιών μπορεί να κάνει τα νύχια μας εύθραυστα και να κιτρινίζουν. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα καλλυντικό που προκαλεί πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην υγεία μας! Δε θα σας πούμε να σταματήσετε να κάνετε μανικιούρ, αλλά θα σας μιλήσουμε για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα βερνίκια νυχιών στον οργανισμό μας, και πράξτε αναλόγως.

Ποιος είναι ο κύριος κίνδυνος για την υγεία;

Ο βασικός κίνδυνος των βερνικιών είναι η τοξικότητά τους. Μερικά σύγχρονα βερνίκια περιέχουν τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στην υγεία σας:

  • Τολουόλιο – διαλύτης που χαρίζει μια λεία επικάλυψη στα νύχια και διατηρεί τις χρωστικές. Είναι γνωστό ότι το τολουόλιο μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει διαταραχές της αναπαραγωγής.
  • Πονοκέφαλοι, αδυναμία, λιποθυμία, ναυτία είναι μερικές από τις επιπτώσεις της χρήσης κακής ποιότητας βερνικιού.
  • Φορμαλδεΰδη – ένα άχρωμο αέριο, με το οποίο τα βερνίκια διατηρούνται περισσότερο καιρό. Σε επαφή με αλλεργικά άτομα μπορεί να προκληθεί δερματίτιδα και πιθανά εγκαύματα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκληθούν διαταραχές καρδιακού ρυθμού, επιληπτικές κρίσεις και καρκίνος.
  • Φθαλικό διβουτυλεστέρα – χρησιμοποιείται ως άρωμα. Εξαιτίας αυτού του επικίνδυνο συστατικού μπορεί να προκληθούν ενδοκρινικές διαταραχές, γυναικολογικές και αναπνευστικές παθήσεις.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 24 γυναίκες. 6 ώρες μετά το μανικιούρ των συμμετεχόντων, οι περισσότερες είχαν αυξημένα επίπεδα διφαινυλοφωσφορικού – μία ουσία η οποία είναι ένα παράγωγο του φωσφορικού τριφαινύλιου, και σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού. Έπειτα από 10 ώρες, τα επίπεδα του φωσφορικού διφαινυλίου ήταν κατά 7 φορές υψηλότερη από το κανονικό. Αυτό είναι ανησυχητικό. Κι επειδή θέλουμε να γνωρίζετε τα πάντα, δείτε εδώ γιατί τα νύχια των ποδιών σας είναι κίτρινα.

Μεγαλώστε τα νύχια σας με σκόρδο και 2 ακόμα υλικά - Τρομερά αποτελέσματα σε λίγες βδομάδες!

Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται μακριά νύχια που δεν σπάνε, και δεν είναι λίγες αυτές που βάζουν ψεύτικα νύχια για να το πετύχουν αυτό. Τι και αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημά σας με φυσικό τρόπο.;

Σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στην δοκιμασμένη συνταγή που ενισχύει την επιφάνεια του νυχιού, μαλακώνει την επιδερμίδα και επιταχύνει την ανάπτυξή του, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας. Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα έναν τρόπο ενδυνάμωσης με χυμό λεμονιού!

Θα χρειαστείτε:

  • Ελαιόλαδο
  • 1 Σκόρδο
  • Φρεσκοκομμένο χυμό πορτοκάλι (ή λεμόνι)

Κάντε τα παρακάτω:

  • 1. Χτυπήστε το σκόρδο και αναμείξτε το με το χυμό πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
  • 2.Βουτήξτε τα χέρια σας στο μίγμα του κρεμμυδιού και του χυμού για 10 λεπτά. Και μετά, βουτήξτε τα σε ελαιόλαδο για 15 λεπτά ακόμα.

Άμα κάνετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα, σύντομα θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα όμορφα, καλοδιατηρημένα μακρυά σας νύχια.

 

Ροή ειδήσεων

Share