Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγικό: Έμεινε τυφλή στο αριστερό της μάτι από κάτι που όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούν

Μεγάλη Προσοχή!

29 Φεβρουαρίου 2020 09:58
Τραγικό: Έμεινε τυφλή στο αριστερό της μάτι από κάτι που όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτα τραγικό γεγονός συνέβη σε αυτή την γυναίκα η οποία έχασε το ένα της μάτι μένοντας τυφλή γιατί χρησιμοποίησε ένα καλλυντικό που πολλές γυναίκες έχουν.

Η Erica, μητέρα δύο παιδιών, χρειάστηκε πρόσφατα να αφαιρέσει το μάτι της μετά από φρικιαστικό ατύχημα στο μακιγιάζ. Καθάριζε το πρόσωπο της μετά από έξοδο με φίλους, όταν ένιωσε κάτι παράξενο στο βλέφαρο…

Σύμφωνα με την δημοσίευση μιας φίλης της στο GoFundMe: «Η φίλη μου, Erica Diaz, έχασε πρόσφατα ένα μεγάλο μέρος του ματιού της λόγω γκλίτερ. Σωστά, είπα γκλίτερ. Με κάποιο τρόπο ένα κομμάτι γκλίτερ έπεσε κατά λάθος στο μάτι της και κόλλησε εκεί.»

«Το κομμάτι που έπεσε στο μάτι της έκοψε τον κερατοειδή και προκάλεσε λοίμωξη! Η λοίμωξη εξαπλώθηκε γρήγορα στο μάτι της, γεμίζοντας το με πύων και προκαλώντας έντονο πόνο από την πίεση.»

«Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, η Erica έκανε επείγουσα εγχείρηση στο μάτι και προσπάθησε να το σώσει. Παρ’όλο που υποτίθεται ότι θα αφαιρούσαν ένα μικρό μέρος, τελικά αφαίρεσαν περισσότερο από όσο περίμεναν.

Επίσης, κατά την διάρκεια της εγχείρησης, λόγω της έκτασης της λοίμωξης, η αναισθησία δεν έπιασε και χρειάστηκε να της δώσουν περισσότερα αναισθητικά. Η Erica έχει πολλές αλλεργίες και ευαισθησίες, κάτι που κάνει την εγχείρηση, την αναισθησία και την φροντίδα με την εγχείρηση πιο δύσκολη.»

Με αυτό το κείμενο όλες οι γυναίκες θα μάθουν πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν τι χρησιμοποιούν για τον καλλωπισμό τους, αφού τα καλλυντικά, μπορούν να βλάψουν κάποιες φορές την υγεία ακόμα και να προκαλέσουν καρκίνο!

Αθώα βερνίκια νυχιών συνδέονται άμεσα με τον καρκίνο- Μεγάλη προσοχή με...

Τα «αθώα» βερνίκια νυχιών μπορούν να γίνουν πολύ επιβλαβή για την υγεία σας, αφού περιέχουν τοξίνες που συνδέονται με υπογονιμότητα και καρκίνο. Όσο και να θέλετε περιποιημένα τα άκρα σας, πρέπει να προσέχετε από τα παρακάτω!

Βλαβερές τοξίνες που συνδέονται με την υπογονιμότητα ή ακόμα και με τον καρκίνο μπορεί να κρύβονται στα φαινομενικά αθώα βερνίκια νυχιών. Νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι ακόμα και τα μανό που φέρουν τον χαρακτηρισμό «μη τοξικά» μπορεί στην πραγματικότητα να περιέχουν επικίνδυνα συστατικά. Τέτοιες ουσίες εμπεριέχονται και στο ημιμόνιμο μανικιούρ, όπως θα δείτε εδώ, και έχουν σοβαρές επιτπώσεις!

Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει απαγορεύσει τη χρήση πολλών χημικών ουσιών στα καλλυντικά από το 2004, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι στην πορεία υπήρξε «θλιβερή αντικατάστασή» τους από άλλες τοξίνες.

Για παράδειγμα, τα μανό με το σήμα «3-Free» θεωρητικά δεν περιέχουν το τοξικό τρίο ουσιών τολουόλιο, φορμαλδεΰδη και DnBP, όμως στην πραγματικότητα συχνά εμπεριέχουν ουσίες που συνδέονται με την τοξικότητα του εγκεφάλου ή ακόμα και με εμβρυϊκές ανωμαλίες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αννα Γιανγκ, μελέτησαν 40 διαφορετικά μανό που έφεραν πάνω τους ευρεία γκάμα σημάνσεων, από «3-Free» έως «13-free», σε αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ που θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς, από 12 διαφορετικές εταιρίες, οι οποίες δεν κατονομάζονται στην έρευνα. Οπως διαπίστωσαν, ακόμα και τα «μη τοξικά» μανό περιείχαν συστατικά επικίνδυνα για την υγεία.

Για παράδειγμα, η ουσία TPHP, που διαταράσσει το ορμονικό σύστημα, βρέθηκε σε υψηλά επίπεδα σε τρεις μάρκες βερνικιών, παρά τη σήμανση που έφεραν περί του αντιθέτου. Επιπλέον, η ουσία DEHP, η οποία έχει συνδεθεί με την υπογονιμότητα και θεωρείται πιθανά καρκινογόνα για τους ανθρώπους, ανιχνεύτηκε στο 60% των δειγμάτων, ενώ σε μεγάλο ποσοστό ανιχνεύτηκε και μόλυβδος. Οπως υπογραμμίζεται, τα ευρήματα αυτά δεν θέτουν μονάχα σε άμεσο κίνδυνο τους καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν, αλλά και τις εργαζόμενες σε κέντρα ομορφιάς που ασχολούνται με την περιποίηση των νυχιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα του πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για κοκτέιλ επικίνδυνων χημικών σε προϊόντα περιποίησης προσώπου.

 

Ροή ειδήσεων

Share