Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σταματήστε να βγάζετε μόνες σας το ημιμόνιμο μανικιούρ από τα νύχια σας! Μπορεί να...

Καταστρέφετε το νύχι σας!

11 Φεβρουαρίου 2020 15:21
Σταματήστε να βγάζετε μόνες σας το ημιμόνιμο μανικιούρ από τα νύχια σας! Μπορεί να...

Το μανικιούρ με τζελ είναι η κορυφαία επιλογή των γυναικών τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε να έχουμε τα νύχια μας βαμμένα και περιποιημένα για βδομάδες, αλλά κρύβουν κάποιους κινδύνους, όπως είναι και ο καρκίνος του δέρματος.

Χρησιμοποιούμε τα χέρια και τα νύχια μας καθημερινά, αλλά γνωρίζατε ότι κάτι τόσο απλό όσο το να ξεχάσετε να στεγνώσετε τα χέρια σας ή να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά στα νύχια σας;

Αν και είναι δελεαστικό να τραβήξετε ψεύτικα νύχια, αντισταθείτε στον πειρασμό! Μπορείτε εύκολα να σπάσετε τα κανονικά σας νύχια ή χειρότερα να βγάλετε τελείως! Ακολουθήστε τις οδηγίες για να γλιτώσετε τον πόνο!

Μπαίνουν τα νύχια των ποδιών σας μέσα στο δέρμα; Έτσι θα λύσετε αυτό το επώδυνο πρόβλημα!

Ένα επώδυνο πρόβλημα που βασανίζει όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες. Τι πιο εκνευριστικό από το να μπαίνουν τα νύχια των ποδιών σας μέσα στο δέρμα; Όχι μόνο πονάει, αλλά είναι και πολύ δύσκολο να επουλωθεί η πληγή!

Αν ένα νύχι σας σπάσει μέσα στο δέρμα, τότε μπορεί να επιτρέπει σε βακτήρια να εισέλθουν στην πληγή και να προκαλέσουν μια επώδυνη λοίμωξη. Ακόμα να δώσετε βάση στις γραμμές στα νύχια σας, μιας και αποκαλύπτουν πολλά για την υγεία τόσο του νυχιού, όσο και την δική σας. Η ανώμαλη ανάπτυξη του μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα!

Σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις , θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Αλλά αν έχουμε να κάνουμε με ελαφρύ πόνο ή με ερεθισμό, ή αν έχετε μόλις παρατηρήσει την ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στο σπίτι.

Για να συμβάλετε στην πρόληψη επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων που προκαλούνται από ένα αναπτυσσόμενο νύχι του ποδιού, δοκιμάστε να καταπραΰνετε την περιοχή του πόνου με ζεστό αλατόνερο.
Αυτό θα βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο και το πρήξιμο, και θα μαλακώσει τα νύχια του ποδιού, έτσι ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα πιο αποτελεσματικά.

Κάνετε συχνό μανικιούρ; Προσοχή για καρκίνο του δέρματος και άλλους κινδύνους που κρύβονται!

Όλες οι γυναίκες αγαπάνε το μανικιούρ και το κάνουν τακτικά. Τι αγνοείτε όμως; Σύμφωνα με τους δερματολόγους, πρόκειται για μία συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μόλυνση ή ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Μία τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ ή μανικιούρ με τζελ, στο οποίο χρησιμοποιούνται ακτίνες UV, προκειμένου το βερνίκι να διαρκέσει περισσότερο και να μην ξεφλουδίζει.

Η έκθεση όμως στις επικίνδυνες ακτίνες μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας ή καρκίνο του δέρματος.

Ακόμη και το παραδοσιακό μανικιούρ, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται διάφορα εργαλεία λείανσης των νυχιών και κοψίματος των παρανυχίδων εκθέτουν το δέρμα σε διάφορα βακτήρια και μύκητες.

Οι δερματολόγοι Μαίρη Τζιν και Τζάκι Ντόσαλ, που εργάζονται στη Φλόριντα των ΗΠΑ, δίνουν συμβουλές στη MailOnline για να διατηρήσετε την υγεία των νυχιών και του δέρματος, κατά το μανικιούρ.

Ημιμόνιμο – Μανικιούρ με τζελ

Η ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στο μανικιούρ με τζελ είναι τόσο χαμηλή, που είναι απίθανο να προκαλέσει καρκίνο. Ωστόσο, όσο περισσότερο εκτίθεται κάποιος σε αυτή, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος. Η ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στο δέρμα. Όσο λιγότερο εκτίθεται κάποιος σε αυτή, τόσο λιγότερο κινδυνεύει. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τη συνήθεια του μανικιούρ, οι ειδικοί συμβουλεύουν να το κάνετε κάθε δεύτερη εβδομάδα και να ζητάτε να σας φορούν ειδικά γάντια που καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των χεριών. Είναι επίσης απαραίτητο να φοράτε αντηλιακή κρέμα στα χέρια.

 

Ροή ειδήσεων

Share