Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάλτε τέλος στις παρανυχίδες με τον πιο ανώδυνο τρόπο και...χωρίς να πάτε σε ειδικό για μανικιούρ!

Ο πιο εύκολος τρόπος!

10 Φεβρουαρίου 2020 22:25
Βάλτε τέλος στις παρανυχίδες με τον πιο ανώδυνο τρόπο και...χωρίς να πάτε σε ειδικό για μανικιούρ!

Ένα από τα πιο σπαστικά πράγματα είναι το να βγάλουμε παρωνυχίδα στα δάχτυλα των χεριών, και όχι μόνο χαλάει την εμφάνιση των νυχιών μας, αλλά είναι και επώδυνο. Μην τις τραβάτε! Σας έχουμε πιο απλό και εύκολο τρόπο!

Κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό, προκαλεί οξύ πόνο στο νύχι, μας εμποδίζει ακόμα και στις πιο απλές, καθημερινές δραστηριότητες και πάνω απ’ όλα είναι πηγή σοβαρότερων δερματικών λοιμώξεων, εάν δεν την αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει. Και όχι μόνο αυτές, μιας και τα ίδια τα νύχια πολλές φορές μιλάνε για την υγείας σας και σας στέλνουν σημάδια, όπως μαύρες γραμμές στην επιφάνεια τους, που αγνοούμε!

Η καλύτερη πρόληψη για να μην βγάζετε παρωνυχίδες είναι η καλή φροντίδα των νυχιών και του δέρματος γύρω από αυτά. Επίσης είναι καλό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β, ασβέστιο και σίδηρο, αφού πρόκειται για ουσίες που βοηθούν στην καλή υγεία των νυχιών.

Υπάρχει ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από παρωνυχίδες, αλλά πρώτα είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι τις προκαλεί και πως να αποτρέψετε την εμφάνισή τους.

Τι προκαλεί τις παρωνυχίδες;

Κατά πρώτον, ο ξηρός καιρός. Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για την εμφάνισή τους, καθώς τα νύχια ξηραίνονται και σπάνε εύκολα, προκαλώντας στις παρωνυχίδες να σηκωθούν από το δέρμα.

Από την άλλη μεριά, η υπερέκθεση σε υγρασία (π.χ. όταν πλένετε συχνά πιάτα) ή κάποιες χημικές ουσίες έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

Τέλος, οι παρωνυχίδες μπορούν να παρουσιαστούν ως αποτέλεσμα κακής φροντίδας νυχιών. Το δάγκωμα των νυχιών, το υπερβολικό κόψιμο των νυχιών ή κάποια φλεγμονή κατά το μανικιούρ είναι οι αιτίες των επώδυνων παρωνυχίδων.

Πως να αποφύγετε να αποκτήσετε παρωνυχίδες
Μόλις εντοπίσετε την πιο πιθανή αιτία για τις παρωνυχίδες σας, μπορείτε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να τις αποτρέψετε στο μέλλον.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, φροντίστε να διατηρείτε τα νύχια σας ενυδατωμένα. Εφαρμόστε τακτικά κρέμα χεριών γύρω από τα νύχια σας και τα πετσάκια σας θα παραμείνουν ενυδατωμένα μέχρι και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Εάν η εργασία σας έχει να κάνει με νερό ή με δραστικές χημικές ουσίες, θα πρέπει να φοράτε γάντια. Αυτό το προστατευτικό στρώμα θα κρατήσει τα πετσάκια σας υγιή.

Και τέλος, μην τρώνε τα νύχια σας. Αυτό είναι μια κακή συνήθεια που είναι δύσκολο να σταματήσετε, αλλά είναι μια βασική αιτία για τις παρωνυχίδες. Αν παρατηρήσετε παρανυχίδες μετά το μανικιούρ σας ζητήστε από τη μανικιουρίστα σας ευγενικά να είναι πιο ήπια ή να βρείτε μια νέα μανικιουρίστα.

Αν οι παρωνυχίδες επιμένουν, ίσως θα ήταν συνετό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να δείτε αν υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα.

Πως να απαλλαγείτε από τις παρωνυχίδες
Εκτός από μια απλή επώδυνη ενόχληση, οι παρωνυχίδες που αφήνονται χωρίς αντιμετώπιση μπορούν να καταλήξουν σε παρωνυχία, ή λοίμωξη παρωνυχίδας. Γι ‘αυτό μην τραβήξετε την παρωνυχίδα, καθώς αφήνετε το νύχι επιρρεπές σε αυτή τη βακτηριακή λοίμωξη.

Αντίθετα, δοκιμάστε αυτήν την τεχνική.

Βήμα 1: Μουλιάστε την παρωνυχίδα σε ζεστό νερό για πέντε λεπτά για να μαλακώσει το δέρμα.

Βήμα 2: Καθαρίστε τα νύχια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι, για την πρόληψη της λοίμωξης.

Βήμα 3: Κόψτε την παρωνυχίδα στη βάση της. Θυμηθείτε να μη την τραβήξετε!

Βήμα 4: Εφαρμόστε βαζελίνη ή βακιτρακίνη στη βάση της παρωνυχίδας. Τυλίξτε έναν επίδεσμο γύρω από την παρωνυχίδα.

Αυτή η τεχνική θα σας γλιτώσει από παρανυχίδες χωρίς πόνο και πιθανή λοίμωξη. Αλλά το κλειδί είναι η πρόληψη. Ενυδατώστε τα πετσάκια σας τακτικά με ελαιόλαδο ή κρέμα για να αποτρέψετε την εμφάνιση παρωνυχίδων.

TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share