Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Το γνωρίζατε; Θα τρομάξετε όταν δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας κάθε φορά που βάφετε τα νύχια σας!

Μεγάλη προσοχή κορίτσια!

19 Ιανουαρίου 2020 17:10
Το γνωρίζατε; Θα τρομάξετε όταν δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας κάθε φορά που βάφετε τα νύχια σας!

Ξέρουμε ότι το βερνίκι νυχιών μπορεί να κάνει τα νύχια μας εύθραυστα και να κιτρινίζουν. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα καλλυντικό που προκαλεί πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην υγεία μας!

Δε θα σας πούμε να σταματήσετε να κάνετε μανικιούρ, αλλά θα σας μιλήσουμε για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα βερνίκια νυχιών στον οργανισμό μας, και πράξτε αναλόγως. Μπορείτε να σταματήσετε να βάζετε ακρυλικά νύχια και στην θέση τους να κάνετε αυτό που θα τα αντικαταστήσει στο μέλλον!

Ποιος είναι ο κύριος κίνδυνος για την υγεία;

Ο βασικός κίνδυνος των βερνικιών είναι η τοξικότητά τους. Μερικά σύγχρονα βερνίκια περιέχουν τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στην υγεία σας:

Τολουόλιο – διαλύτης που χαρίζει μια λεία επικάλυψη στα νύχια και διατηρεί τις χρωστικές. Είναι γνωστό ότι το τολουόλιο μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει διαταραχές της αναπαραγωγής.

Πονοκέφαλοι, αδυναμία, λιποθυμία, ναυτία είναι μερικές από τις επιπτώσεις της χρήσης κακής ποιότητας βερνικιού.

Το γνωρίζατε; Θα τρομάξετε όταν δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας κάθε φορά που βάφετε τα νύχια σας!

Φορμαλδεΰδη – ένα άχρωμο αέριο, με το οποίο τα βερνίκια διατηρούνται περισσότερο καιρό. Σε επαφή με αλλεργικά άτομα μπορεί να προκληθεί δερματίτιδα και πιθανά εγκαύματα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκληθούν διαταραχές καρδιακού ρυθμού, επιληπτικές κρίσεις και καρκίνος.

Φθαλικό διβουτυλεστέρα – χρησιμοποιείται ως άρωμα. Εξαιτίας αυτού του επικίνδυνο συστατικού μπορεί να προκληθούν ενδοκρινικές διαταραχές, γυναικολογικές και αναπνευστικές παθήσεις.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 24 γυναίκες. 6 ώρες μετά το μανικιούρ των συμμετεχόντων, οι περισσότερες είχαν αυξημένα επίπεδα διφαινυλοφωσφορικού – μία ουσία η οποία είναι ένα παράγωγο του φωσφορικού τριφαινύλιου, και σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού. Έπειτα από 10 ώρες, τα επίπεδα του φωσφορικού διφαινυλίου ήταν κατά 7 φορές υψηλότερη από το κανονικό. Αυτό είναι ανησυχητικό.

Γυναίκες προσοχή στο μανικιούρ! Με αυτό το τρόπο μπορείτε να κολλήσετε AIDS!

Μπορεί το μανικιούρ να ακούγεται αθώο και όλες οι γυναίκες το επιλέγουν για να φαίνονται ωραία τα νύχια τους, αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους.

Όχι μόνο μπορεί να αποκμακρύνετε πετσάκια που προστατεύουν από βακτήρια, αλλά να αφήσετε ιούς να περάσουν στο αίμα σας. Εκτός από τον πιο συνηθισμένο τρόπο να προσβληθεί κανείς από τον ιό HIV, είναι γνωστό ότι η ασθένεια μεταδίδεται επίσης μέσω της μετάγγισης αίματος και της χρήσης κοινής βελόνας. Ωστόσο, μία 22χρονη από τη Βραζιλία δεν μολύνθηκε με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους…

Η γυναίκα ανακάλυψε τα συγκλονιστικά νέα, όταν πήγε εθελοντικά για αιμοδοσία. Τότε ήταν που θυμήθηκε ότι μοιράστηκε εξοπλισμό μανικιούρ με την ξαδέλφη της, περίπου 10 χρόνια νωρίτερα!

Τα δείγματα αίματος που πήραν τόσο από την ξαδέλφη όσο και από την γυναίκα, βρέθηκαν να έχουν σχετικά το ίδιο γενετικό υλικό από τους ερευνητές. Αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα να έχει μολυνθεί επειδή μοιράστηκε τα ίδια σύνεργα.

πετσάκια

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν απαριθμεί τα εργαλεία περιποίησης νυχιών ως πιθανό τρόπο μόλυνσης από τον ιό HIV και έτσι οι συντάκτες της μελέτης δήλωσαν ότι «ο HIV δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή, όπως η κοινή χρήση σκευών φαγητού ή πίνοντας από το ίδιο ποτήρι νερό. Αυτή η περίπτωση ήταν εξαιρετικά σπάνια που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό και φοβίες.»

Προσοχή κορίτσια! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε μανικιούρ τζελ...πράξτε αναλόγως!

Τα μανικιούρ είναι πλέον δημοφιλή και τα ρενταβού δίνουν και παίρνουν στα κομμωτήρια και σε καταστήματα καλλωπισμού. Ποιοί είναι οι κρυφοί κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από αυτό;

Αν και το μανικιούρ και τα χρώματα ομορφαίνουν το γυναικείο χέρι, και έχουν κυκλοφορήσει πολλά ωραία σχέδια για το 2020, πρέπει να σκεφτείτε και τις συνέπειες αυτών.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πολύ συχνή “περιποίηση” των νυχιών μπορεί αν φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και αυτό επειδή το διαρκές λιμάρισμα και βάψιμο προκαλεί αφυδάτωση στα νύχια, τα οποία λεπταίνουν και γίνονται πιο εύθραυστα.

Το μανικιούρ τζελ ιδίως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ζημιών στα νύχια, διότι η διαδικασία απομάκρυνσης απαιτεί πολύωρο εμποτισμού σε ακετόνη (το γνωστό σε όλους ασετόν), που αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τα νύχια. Επίσης, το ξεφλούδισμα, όταν έχετε εφαρμόσει τζελ νυχιών, μπορεί να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του νυχιού σας μαζί με το τζελ. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το νύχι και να το καταστήσει πιο επιρρεπές σε λοιμώξεις.

νύχια φουρνάκι

Τέλος, πιθανώς έχετε ακούσει για τους κινδύνους του δέρματος από τη διαδικασίας ξήρανσης, η οποία εκθέτει τα χέρια σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το μανικιούρ τζελ εντελώς. Αλλά για να γίνει μια πιο υγιής διαδικασία, πρώτα αφήστε τα νύχια σας να ηρεμήσουν με ένα διάλειμμα λίγων εβδομάδων μεταξύ των μανικιούρ και μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα νύχια σας.

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share