Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γυναίκες προσοχή στο μανικιούρ! Με αυτό το τρόπο μπορείτε να κολλήσετε AIDS!

Σπάνιο αλλά πιθανό!

17 Ιανουαρίου 2020 18:55
Γυναίκες προσοχή στο μανικιούρ! Με αυτό το τρόπο μπορείτε να κολλήσετε AIDS!

Μπορεί το μανικιούρ να ακούγεται αθώο και όλες οι γυναίκες το επιλέγουν για να φαίνονται ωραία τα νύχια τους, αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους.

Όχι μόνο μπορεί να αποκμακρύνετε πετσάκια που προστατεύουν από βακτήρια, αλλά να αφήσετε ιούς να περάσουν στο αίμα σας. Εκτός από τον πιο συνηθισμένο τρόπο να προσβληθεί κανείς από τον ιό HIV, είναι γνωστό ότι η ασθένεια μεταδίδεται επίσης μέσω της μετάγγισης αίματος και της χρήσης κοινής βελόνας. Ωστόσο, μία 22χρονη από τη Βραζιλία δεν μολύνθηκε με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους…

Η γυναίκα ανακάλυψε τα συγκλονιστικά νέα, όταν πήγε εθελοντικά για αιμοδοσία. Τότε ήταν που θυμήθηκε ότι μοιράστηκε εξοπλισμό μανικιούρ με την ξαδέλφη της, περίπου 10 χρόνια νωρίτερα!

Τα δείγματα αίματος που πήραν τόσο από την ξαδέλφη όσο και από την γυναίκα, βρέθηκαν να έχουν σχετικά το ίδιο γενετικό υλικό από τους ερευνητές. Αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα να έχει μολυνθεί επειδή μοιράστηκε τα ίδια σύνεργα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν απαριθμεί τα εργαλεία περιποίησης νυχιών ως πιθανό τρόπο μόλυνσης από τον ιό HIV και έτσι οι συντάκτες της μελέτης δήλωσαν ότι «ο HIV δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή, όπως η κοινή χρήση σκευών φαγητού ή πίνοντας από το ίδιο ποτήρι νερό. Αυτή η περίπτωση ήταν εξαιρετικά σπάνια που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό και φοβίες.»

Προσοχή κορίτσια! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε μανικιούρ τζελ...πράξτε αναλόγως!

Τα μανικιούρ είναι πλέον δημοφιλή και τα ρενταβού δίνουν και παίρνουν στα κομμωτήρια και σε καταστήματα καλλωπισμού. Ποιοί είναι οι κρυφοί κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από αυτό;

Αν και το μανικιούρ και τα χρώματα ομορφαίνουν το γυναικείο χέρι, και έχουν κυκλοφορήσει πολλά ωραία σχέδια για το 2020, πρέπει να σκεφτείτε και τις συνέπειες αυτών.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πολύ συχνή “περιποίηση” των νυχιών μπορεί αν φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και αυτό επειδή το διαρκές λιμάρισμα και βάψιμο προκαλεί αφυδάτωση στα νύχια, τα οποία λεπταίνουν και γίνονται πιο εύθραυστα.

Το μανικιούρ τζελ ιδίως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ζημιών στα νύχια, διότι η διαδικασία απομάκρυνσης απαιτεί πολύωρο εμποτισμού σε ακετόνη (το γνωστό σε όλους ασετόν), που αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τα νύχια. Επίσης, το ξεφλούδισμα, όταν έχετε εφαρμόσει τζελ νυχιών, μπορεί να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του νυχιού σας μαζί με το τζελ. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το νύχι και να το καταστήσει πιο επιρρεπές σε λοιμώξεις.

Τέλος, πιθανώς έχετε ακούσει για τους κινδύνους του δέρματος από τη διαδικασίας ξήρανσης, η οποία εκθέτει τα χέρια σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το μανικιούρ τζελ εντελώς. Αλλά για να γίνει μια πιο υγιής διαδικασία, πρώτα αφήστε τα νύχια σας να ηρεμήσουν με ένα διάλειμμα λίγων εβδομάδων μεταξύ των μανικιούρ και μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα νύχια σας.

Τέλος στο μανικιούρ και στα μανό! Αυτή είναι η νέα μόδα στο βάψιμο νυχιών και είναι πανεύκολη!

Θέλετε ένα εύκολο μανικιούρ για τα νύχια που να φαίνεται εκπληκτικό και να αργεί να χαλάσει; Με αυτό το νέο βερνίκι που δεν μοιάζει με κανένα προϊόν που κυκλοφορεί ως τώρα παγκοσμίως, το όνειρο σας θα γίνει πραγματικότητα!

Έχουμε δει πολλές ιδέες για βάψιμο των νυχιών, αλλά ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι υπάρχει πιο απλός τρόπος για να τα βάψουμε. Και αυτός, δεν περιλαμβάνει το μανό!

Ονομάζεται “dip powder” και είναι ακριβώς αυτό: βερνίκι νυχιών σε σκόνη στην οποία βουτάς τα νύχια σου. Είναι κάτι ενδιάμεσο από κανονικό μανικιούρ και ψεύτικα νύχια.

Ενώ αυτό το προϊόν δεν είναι «καινούργιο,» παίρνει συνεχώς όλο και περισσότερη προσοχή χάρη στα social media. Και σοβαρά, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί έχει γίνει πλέον τάση.

Είναι μία πολύ απλή εναλλακτική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι και να γλυτώσετε πολύ χρόνο και χρήμα. Η σκόνη αυτή είναι άοσμη, μη-τοξική και δεν περιέχει βλαβερά χημικά.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν 124 υπέροχα χρώματα από τα οποία που μπορείτε να επιλέξετε! Κάθε μανικιούρ μπορεί να κρατήσει μέχρι και τρεις βδομάδες και μπορεί να φύγει εύκολα με ασετόν.

Πιθανώς να αναρωτιέστε τώρα ποια είναι η παγίδα. Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα όταν πρόκειται για την εφαρμογή της σκόνης! Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Διαλέγετε το χρώμα της επιλογής σας και απλά βουτάτε μέσα στο βάζο το νύχι σας μέχρι να καλυφτεί εντελώς. Μην ανησυχείτε για το δέρμα γύρω από το νύχι – η σκόνη δεν θα κολλήσει στο δέρμα σας όπως ένα κλασσικό βερνίκι, αλλά θα κολλήσει στο νύχι.

Μετά, βγάλτε όση σκόνη περισσεύει και καλύψτε το νύχι σας με ένα διάφανο βερνίκι για να κλειδώσετε το χρώμα.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ροή ειδήσεων

Share