Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μην κόβετε τα πετσάκια από τα νύχια σας όταν κάνετε μανικιούρ! Μπορεί να κινδυνεύετε!

Τι μπορεί να συμβεί;

16 Ιανουαρίου 2020 15:44
Μην κόβετε τα πετσάκια από τα νύχια σας όταν κάνετε μανικιούρ! Μπορεί να κινδυνεύετε!

Όλες σχεδόν οι γυναίκες για να έχουν περιποιημένα άκρα, κάνουν συχνά μανικιούρ στα νύχια τους. Κρύβει πολλούς κινδύνους, που μπορεί να αγνοούσατε. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, πρόκειται για μία συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μόλυνση ή ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Είναι γνωστό ότι το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους, αλλά για τα πετσάκια μπορεί να μην το είχατε φανταστεί. Τα πετσάκια προστατεύουν τα νύχια και όταν τα κόβετε τα αφήνετε εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες όπως βακτήρια και μύκητες.

Οι δερματολόγοι συστήνουν να μην κόβετε τα πετσάκια των νυχιών αλλά να ζητάτε από την αισθητικό να τα σπρώχνει με το ειδικό εργαλείο.

Αυτό είναι το λάθος που όλες κάνουμε στο μανικιούρ και χαλάει πριν την ώρα του! Δες το σωστό!

Σε όλες τις γυναίκες έχει συμβεί να χαλάει το μανικιούρ, πριν την ώρα του. Με τις συμβουλές παρακάτω θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο και θα απολαμβάνετε τα νύχια σας για όσο αντέξουν!

Σε καμία δεν αρέσει όταν σπαταλάει χρήματα για την περιποίηση των νυχιών της, και χαλάει προώρα. Από την άλλη, κάποιες δυσκλεύονται να το αφαιρέσουν και μπορεί να δημιουργήσει ζημιά στο νύχι. Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μην κινδυνεύετε από καμία περίπτωση!

1. Αφαιρέστε τυχόν λιπαρότητα και υπολείμματα με λίγο ξίδι

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, βουτήξτε μια μπατονέτα σε ξίδι και περάστε τη πάνω από τα νύχια σας, για να απομακρύνετε τυχόν λιπαρότητα και υπολείμματα την επιφάνεια των νυχιών και του τριγύρω δέρματος.

2. Εφαρμόστε διάφανο βερνίκι για τελείωμα

Το διάφανο βερνίκι θα κάνει σίγουρα το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο, αλλά περιμένετε μέχρι το μανικιούρ σας να έχει στεγνώσει τελείως. Αυτό μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά, αλλά αξίζει η αναμονή!

3. Χρησιμοποιήστε λευκό βερνίκι ως βάση σε διάφανα βερνίκια

Αν κάνετε πολλές στρώσεις βερνίκι, τότε είναι πολύ πιθανό να χαλάσει. Γι’ αυτό αν το βερνίκι σας χρειάζεται παραπάνω από δύο στρώσεις για να φανεί, τότε κάντε ως βάση λευκό βερνίκι.

Μάθετε ακόμα 10 συμβουλές στο βίντεο που ακολουθεί, και κάντε το μανικιούρ σας να διαρκέσει ακόμα περισσότερο!

Προσοχή κορίτσια! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε μανικιούρ τζελ...πράξτε αναλόγως!

Τα μανικιούρ είναι πλέον δημοφιλή και τα ρενταβού δίνουν και παίρνουν στα κομμωτήρια και σε καταστήματα καλλωπισμού. Ποιοί είναι οι κρυφοί κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από αυτό;

Αν και το μανικιούρ και τα χρώματα ομορφαίνουν το γυναικείο χέρι, και έχουν κυκλοφορήσει πολλά ωραία σχέδια για το 2020, πρέπει να σκεφτείτε και τις συνέπειες αυτών.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πολύ συχνή “περιποίηση” των νυχιών μπορεί αν φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και αυτό επειδή το διαρκές λιμάρισμα και βάψιμο προκαλεί αφυδάτωση στα νύχια, τα οποία λεπταίνουν και γίνονται πιο εύθραυστα.

Το μανικιούρ τζελ ιδίως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ζημιών στα νύχια, διότι η διαδικασία απομάκρυνσης απαιτεί πολύωρο εμποτισμού σε ακετόνη (το γνωστό σε όλους ασετόν), που αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τα νύχια. Επίσης, το ξεφλούδισμα, όταν έχετε εφαρμόσει τζελ νυχιών, μπορεί να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του νυχιού σας μαζί με το τζελ. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το νύχι και να το καταστήσει πιο επιρρεπές σε λοιμώξεις.

Τέλος, πιθανώς έχετε ακούσει για τους κινδύνους του δέρματος από τη διαδικασίας ξήρανσης, η οποία εκθέτει τα χέρια σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το μανικιούρ τζελ εντελώς. Αλλά για να γίνει μια πιο υγιής διαδικασία, πρώτα αφήστε τα νύχια σας να ηρεμήσουν με ένα διάλειμμα λίγων εβδομάδων μεταξύ των μανικιούρ και μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα νύχια σας.

 

Ροή ειδήσεων

Share