Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι Γυναικολόγοι, δεν θα σας το πουν ποτέ! Καταστρέφει τους μύκητες, τα βακτήρια και τις οσμές - Το Καλύτερο απ’όλα; Το έχουμε όλες στο σπίτι μας!

Δείτε το μυστικό!

7 Ιανουαρίου 2020 17:25
Οι Γυναικολόγοι, δεν θα σας το πουν ποτέ! Καταστρέφει τους μύκητες, τα βακτήρια και τις οσμές  - Το Καλύτερο απ’όλα; Το έχουμε όλες στο σπίτι μας!

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι ειδικοί λένε ότι πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα υγείας – την κολπίτιδα! Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην αγνοήσετε αυτά τακοινά συμπτώματα – ερυθρότητα, κνησμό των γεννητικών οργάνων, οίδημα των βλεννογόνων, κοιλιακό άλγος, η έκκριση δύσοσμων υγρών! Οι γυναικολόγοι δεν αποκαλύπτουν τα πάντα στις ασθενείς τους!

Η κολπίτιδα είναι μια φλεγμονή του βλεννογόνου του κόλπου που προκαλείται από παθογόνα βακτήρια ή μύκητες. Αυτή η ασθένεια πλήττει περίπου το ένα τρίτο των γυναικών σε ηλικία τεκνοποίησης. Έτσι, προκειμένου να κατανοήσετε την αιτία της κολπίτιδας, είναι εξαιρετικά σημαντικό για σας να θυμάστε ότι ο κόλπος είναι το σπίτι για πολλούς διαφορετικούς μικροοργανισμούς (ωφέλιμους και παθογόνους). Η ισορροπία τους εξαρτάται από την ηλικία, τον τρόπο ζωής, και τη λειτουργία των ωοθηκών της γυναίκας.

Αν χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά για τη θεραπεία αυτού του προβλήματος υγείας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα και μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση των μυκητιάσεων. Τα φάρμακα και άλλες χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και υπερβολική ξηρότητα.

Μην ανησυχείτε, γιατί σήμερα είναι η τυχερή σας μέρα! Εδώ είναι μερικές φυσικές θεραπείες που μπορεί να σας βοηθήσουν με αυτό το πρόβλημα, και θα σας δείξουμε τις πιο αποτελεσματικές! Αυτές οι θεραπείες μπορούν να ομαλοποιήσουν την μικροχλωρίδα του κόλπου και να εξαλείψουν τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της κολπίτιδας.

Σημαντικό: Πριν από την έναρξη της θεραπείας, ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε κάποιες εξετάσεις και να μάθετε τι προκάλεσε την ασθένεια (βακτήρια ή μαγιά). Αυτές οι σπιτικές θεραπείες είναι πολύ απλές και εύκολες να γίνουν. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Σπιτική θεραπεία για την κολπίτιδα

Ξύδι

Είναι πολύ απλό – απλά πρέπει να αναμείξετε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι οξύτητας 9% με 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Ξεπλύνετε τα εξωτερικά μέρη των γεννητικών οργάνων σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα μέχρι τα δυσάρεστα συμπτώματα να εξαφανιστούν.

Χαμομήλι

Πρώτα, θα πρέπει να βάλετε 4 φλιτζάνια νερό να βράσουν και να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού και να σιγοβράσετε για 5-10 λεπτά. Ξεπλυθείτε με αυτό το φίλτρο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της ασθένειας. Σημείωση: φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, έως ότου η μικροχλωρίδα είναι κανονικοποιημένη.

Λεμονοχυμός

Θα πρέπει να δοκιμάσετε σίγουρα αυτή τη θεραπεία! Είναι πολύ απλή – απλά διαλύεται 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε 4 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Κάντε κολπικές πλύσεις με το μείγμα αυτό. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι ειδικοί λένε ότι, προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω κολπικές μολύνσεις, να τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα και να χρησιμοποιείτε εσώρουχα κατασκευασμένα από φυσικά υφάσματα.

Και, μην ξεχνάτε – είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο σύντροφός σας πρέπει επίσης να δίνει την απαραίτητη προσοχή της προσωπικής υγιεινής του, ειδικά πριν τη σ3ξουαλική επαφή για την ελαχιστοποίηση εισαγωγής ξένων βακτηρίων στον κόλπο.

Κολπίτιδα: Γιατί απασχολεί πολλές γυναίκες; Πως αντιμετωπίζεται;

κολπικές διαταραχές (κολπίτιδες) αποτελούν σήμερα το συχνότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και είναι η συνηθέστερη αιτία που μια γυναίκα θα επισκεφθεί τον γυναικολόγο της.

Με τον όρο κολπίτιδα εννοούμε τη φλεγμονή του κόλπου. Η κολπίτιδα συνήθως εκδηλώνεται με την ύπαρξη κνησμού και αυξημένων υγρών από τον κόλπο, τα οποία ορισμένες φορές είναι δύσοσμα. Διαβάστε παρακάτω...

Η κολπίτιδα, αν και στην πρώτη ματιά φαίνεται κάτι απλό, μπορεί να αποτελέσει ένα από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή τους προβλήματα. Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της φυσιολογίας του κόλπου και στην πολυπλοκότητα των λεπτών ισορροπιών πάνω στις οποίες στηρίζεται η εύρυθμη λειτουργία του. Ο κόλπος υπό κανονικές συνθήκες αποικίζεται από έναν μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως γαλακτοβάκιλλοι και αποτελούν τη φυσιολογική χλωρίδα. Πρόκειται δηλαδή για μικροοργανισμούς οι οποίοι πρέπει να υπάρχουν στον κόλπο. Η παρουσία αυτών των μικροοργανισμών είναι επιθυμητή γιατί χάρη σε ουσίες που παράγουν διατηρούν το pH του κόλπου σε επιθυμητές τιμές και εμποδίζουν την ανάπτυξη κάποιων άλλων μικροοργανισμών, οι οποίοι δεν πρέπει να βρίσκονται στον κόλπο (παθογόνοι μικροοργανισμοί). Στην περίπτωση της κολπίτιδας λοιπόν αναπτύσσονται κάποιοι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε βάρος της φυσιολογικής χλωρίδας, διαταράσσοντας έτσι την ισορροπία του pH και αυτό κλινικά εκδηλώνεται με τη μορφή κνησμού και υγρών στο κόλπο. Η γυναίκα που θα εκδηλώσει αυτά τα συμπτώματα πρέπει να απευθυνθεί στον γυναικολόγο της. Οι φλεγμονές (μολύνσεις) των γυναικείων γεννητικών οργάνων εμφανίζονται με αυξημένη συχνότητα το καλοκαίρι και μπορεί να παρουσιαστούν στο αιδοίο (την εξωτερική περιοχή γύρω από την είσοδο του κόλπου), στον κόλπο (κολπίτιδες) και τον τράχηλο της μήτρας, στο ενδομήτριο και στις σάλπιγγες. Προκαλούνται από μικροοργανισμούς όπως μύκητες και τριχομονάδες (που είναι οι πιο συνηθισμένοι), χλαμύδια, μυκόπλασμα κ.ά., από μικρόβια (αερόβια και αναερόβια) καθώς και από ιούς όπως αυτοί που προκαλούν τον έρπητα των γεννητικών οργάνων (ιός HSV) και τα κονδυλώματα (ιός HPV). Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ορισμένοι τύποι του ιού HPV ενοχοποιούνται για δυσπλασίες (προκαρκινικές αλλοιώσεις) και καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας και το αιδοίο.

Υπάρχουν αρκετά γυναικολογικά προβλήματα ακόμη, για αυτό αν έχει πόνο κατά την ερωτική επαφή, σου δίνουμε την απάντηση στο τι πρέπει να κάνεις.

Το ενδεχόμενο να έχετε κάποια φλεγμονή του γεννητικού συστήματος πρέπει να σας απασχολήσει και να επισκεφτείτε άμεσα τον γυναικολόγο σας αν παρατηρήσετε αυξημένη έκκριση κολπικών υγρών, τσούξιμο, φαγούρα λίγο ή πολύ έντονη, ερυθρότητα, οίδημα, πόνο κυρίως κατά τη σεξουαλική επαφή (δυσπαρευνία) αλλά και στο υπογάστριο, αν η φλεγμονή είναι στο ενδομήτριο ή τις σάλπιγγες. Οι μύκητες (μυκητιασική αιδοιοκολπίτιδα) δημιουργούν έντονο κνησμό (φαγούρα) στον κόλπο και στο αιδοίο, αυξημένη ποσότητα λευκών κολπικών υγρών που έχουν τυρώδη μορφή, είναι άοσμα και παχύρρευστα καθώς και δυσκολία κατά την ούρηση ή έντονη δυσπαρευνία. Οι τριχομονάδες χαρακτηρίζονται από αραιά υγρά, κιτρινοπράσινα και δύσοσμα, ενώ η μόλυνση από το βακτήριο του αιμόφιλου από παχύρρευστες δύσοσμες εκκρίσεις. Το μυκόπλασμα και τα χλαμύδια συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά επηρεάζουν τη γονιμότητα γιατί εάν προκαλέσουν σαλπιγγίτιδα, μπορεί οδηγήσουν ακόμα και σε στειρότητα. Στον έρπητα εμφανίζονται μικρές φουσκάλες και έλκη (πληγές) στο αιδοίο, ενώ τα κονδυλώματα είναι θηλώδεις προσεκβολές στο αιδοίο, στον κόλπο ή στον τράχηλο. Η καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού θα αποκαλύψει το υπεύθυνο μικρόβιο, ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Για τη θεραπεία των μυκήτων χορηγούνται αντιμυκητιασικά φάρμακα από το στόμα ή κολπικά υπόθετα ή κρέμες, για τις τριχομονάδες, το μυκόπλασμα και τα χλαμύδια κατάλληλη αντιβίωση, για τον έρπητα ειδικά φάρμακα και για τα κονδυλώματα τοπική θεραπεία.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
1. Να πλένεστε συχνά με σαπούνι χωρίς άρωμα και να σκουπίζετε καλά την περιοχή ώστε να μη μείνει υγρασία.
2. Οταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, πάντα να σκουπίζεστε με φορά από εμπρός προς τα πίσω για να μην επιτρέψετε στους μικροοργανισμούς του εντέρου να φθάσουν στον κόλπο.
3. Φοράτε πάντα βαμβακερά εσώρουχα και κατά προτίμηση σε λευκό χρώμα.
4. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως αλλάζετε τακτικά σερβιέτες.
5. Αποφύγετε τις συχνές κολπικές πλύσεις, καθώς εξοντώνουν ακόμη και τους ωφέλιμους οργανισμούς.

 

Ροή ειδήσεων

Share