Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

7+1 βασικά λάθη που κάνετε όταν φοράτε κολάν! Το 5ο το κάνουν όλες οι γυναίκες!

Δεν θα το πιστεύετε!

20 Νοεμβρίου 2019 14:15
7+1 βασικά λάθη που κάνετε όταν φοράτε κολάν! Το 5ο το κάνουν όλες οι γυναίκες!

Το κολάν είναι ένα από τα αγαπημένα ρούχα μιας γυναίκας και είναι πάντα στη μόδα. Είναι άνετο, μπορείς να το συνδυάσεις με πολλούς τρόπους και με πολλά στυλ. Αν και φοριέται για πολλά χρόνια, οι γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν κάποια τραγικά λάθη που χαλάει όλη την εμφάνιση!

Δείτε και αυτό: H&M: Το απόλυτο biker jacket που φοράνε όλες οι instagramers!

Μπορεί να νιώθεις ελκυστική και θηλυκή μέσα στο κολάν σου, και καλά κάνεις, αλλά μήπως να ερευνήσεις αν κάνεις κάποιο από αυτά τα στιλιστικά λάθη;

1. Φοράτε το κολάν σαν παντελόνι

Μπορεί να έχει μπατζάκια και καβάλο, αλλά το κολάν δεν είναι παντελόνι γι’ αυτό δεν πρέπει να το φοράμε σαν το «καλό» μας μαύρο παντελόνι ή σαν το αγαπημένο μας τζιν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απαγορεύεται να συνδυάζεται με κοντές μπλούζες που θα φοράγαμε με τα τζιν μας. Ακόμα και για τις γυναίκες που έχουν σιλουέτα μοντέλου, ένα μακρύ πουκάμισο, μια άνετη μπλούζα ή μια ζακέτα που πέφτει κάτω από την περιφέρεια, επιβάλλεται.

2. Το συνδυάζετε με μπαλαρίνες

Το κολάν σταματάει στον αστράγαλο, ακολουθεί ένα κενό γυμνού δέρματος και στη συνέχεια «απλώνονται» οι μπαλαρίνες. Το στιλιστικό αυτό λάθος «κόβει» το πόδι, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε κοντύτερες αλλά και με πλατυποδία. Ακόμα οι μπαλαρίνες είναι ξεπερασμένες και εκτός μόδα... απλά όχι!

Ή με τακούνι στιλέτο

Αντίστοιχα, πρέπει να αποφύγετε το τακούνι στιλέτο. Είτε πρόκειται για γόβες είτε για μπότες, το μόνο που καταφέρνετε έτσι είναι να τονίζετε την περιφέρεια κάνοντας το λίγο πρόστυχο.

Ποιο είναι τα ιδανικά παπούτσια: τα μποτάκια -αρβυλάκια, τα ankle boots, ή οι μπότες με φαρδύ και χοντρό τακούνι. Ό,τι καλύπτει το σημείο του αστραγάλου και δεν «τραβάει» το μάτι στο πάνω μέρος του σώματος.

3. Το παρακάνετε με τα prints

Μπορεί να είναι στη μόδα αλλά στο κολάν καλύπτουν μια μεγάλη επιφάνεια και το στιλιστικό αποτέλεσμα είναι επίφοβο. Το μάτι «πέφτει» κατευθείαν στους μηρούς και την περιφέρεια, κάτι που δεν συμφέρει τις γυναίκες με μεσογειακή σιλουέτα. Να υπενθυμίσουμε ότι τα σχέδια που ανοίγουν, προσθέτουν κιλά. Γενικά, προτιμάτε τα σκουρόχρωμα κολάν.

Αν δεν μπορείτε αποχωριστείτε το αγαπημένο σας λεοπαρδαλέ κολάν, φροντίστε τουλάχιστον να το συνδυάσετε με αυστηρή μονοχρωμία και τα κατάλληλα παπούτσια.

4. Το ταιριάζετε με σορτσάκια και φούστες

Ένα μεγάλο όχι! Μια ξεπερασμένη τάση της μόδας, που πρέπει να σταματήσει να ακολουθείται. Ακόμα παραπέμπει σε τελείως παιδικό στυλ. Και τα τρία αυτά κομμάτια έχουν χοντρό ύφασμα, γι’ αυτό καλό θα είναι να μην φοριούνται μαζί. Επιλέξτε με την φούστα καλσόν, λεπτά ή οπάκ. Παίρνει ένα κολάν, κάνει Αυτό (!) Και σε 5 λεπτά αφήνει το κρύο …Έξω από την πόρτα!

5. Φοράτε τα τζιν κολάν σαν να είναι τζιν

Η τελευταία λέξη της μόδας είναι τα τζιν κολάν, αλλά δεν πρέπει το ένα να αντικατιστά το άλλο. Είναι κυρίως κολάν, γι’ αυτό δεν έχουμε την ελευθερία να τα φοράμε όπως τα τζιν. Συνδυάστε τα με τα «σωστά» ρούχα που θα συνδυάζατε τα κλασικά κολάν.

6. Τα προτιμάτε για τη γυμναστική

Εκτός του ότι, μαζί με την αθλητική μπλούζα, τονίζει τα σημεία που θέλετε να κρύψετε, ενδεχομένως να είναι πιο… ευάλωτο σε ατυχήματα, με τις πιθανότητες να ανοίξουν τρύπες στην περιοχή του καβάλου να αυξάνονται όταν κάνετε ανοίγματα. Ακόμα τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω σας!

Αποτελεί εξαίρεση μόνο αν είστε μπαλαρίνα!

7. Τα πλένετε στην ίδια συχνότητα με τα παντελόνια σας

Τα παντελόνια δεν τα πλένουμε το ίδιο συχνά με τα μπλουζάκια για να μην χάσουν τη φόρμα τους. Το ίδιο δεν ισχύει με τα κολάν που χάνουν την ελαστικότητά τους όσο περισσότερο τα φοράμε. Το ιδανικό θα είναι να τα πλένετε κάθε δύο φορές για να μην σας «ανοίξουν» και χάσουν την εφαρμογή τους.

8. Επιλέγετε κολάν που «διαφανίζουν»

Μπορεί ένα κολάν να φαίνεται σκούρο στην κρεμάστρα του μαγαζιού, όμως αν δεν κάνετε δοκιμή με το χέρι σας, δεν θα καταλάβετε ακριβώς την απόχρωσή του. Βάλτε την παλάμη σας στο άνοιγμά του, τεντώστε το λίγο και δείτε αν διαγράφει το δέρμα σας. Αν αχνοφαίνεται το χέρι σας, αναλογιστείτε πόσο θα διαγράφει την περιφέρεια ή τα πόδια σας.

 

Ροή ειδήσεων

Share