Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χυμός από παντζάρι στα μαλλιά: Δεν φαντάζεστε σε τι χρησιμεύει!

Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

16 Νοεμβρίου 2019 16:32
Χυμός από παντζάρι στα μαλλιά: Δεν φαντάζεστε σε τι χρησιμεύει!

Θες να βάψεις τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο; Αν αποφεύγεις τη χρήση χημικών ουσιών που περιέχουν οι βαφές μαλλιών δοκίμασε χυμό από παντζάρι! Το χρώμα που θα τους δώσει είναι πραγματικά μοναδικό.

Διαβάστε επίσης: Εξαφανίστε τις άσπρες τρίχες και επαναφέρετε τα μαλλιά σας στο φυσικό τους χρώμα, με αυτήν την καταπληκτική συνταγή!

Αποτελεί μια τέλεια φυσική βαφή για τα μαλλιά, ειδικά αν έχεις αλλεργία στις βαφές του εμπορίου. Θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή κόκκινη απόχρωση, που όλες θα ζηλέψουν. Δες μερικές συνταγές με παντζάρι σαν βάση για να αποκτήσεις ένα κόκκινο χρώμα που διαρκεί!

Φυσικό σαμπουάν μαλλιών με παντζάρι

Μια σημαντική φυσική συνταγή σαμπουάν. Η παρασκευή του είναι εξαιρετικά εύκολη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά!

Εκτέλεση συνταγής

Θα χρειαστείς το χυμό από ένα μεγάλο παντζάρι που θα το βάλεις σε ένα μικρό μπουκάλι.Πρόσθεσε αρκετή ποσότητα σαμπουάν μέσα στο μπουκάλι και ανακάτεψε πολύ καλά. Απλώστε το φυσικό σαμπουάν στα μαλλιά σου και κάνε μασάζ για λίγα λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και λούσου όπως κάνεις συνήθως.Μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις την ποσότητα του χυμού από το παντζάρι ανάλογα με την ένταση του χρώματος που επιθυμείς.

Φυσική βαφή μαλλιών με παντζάρι, καρότο & ζάχαρη

Άλλα 3 φυσικά υλικά για κόκκινα μαλλιά,είναι το παντζάρι με το καρότο και τη ζάχαρη. Δοκίμασε τα και θα δεις πως το αποτέλεσμα στο χρώμα θα είναι υπέροχο!

Εκτέλεση συνταγής

Βάλε 1/2 φλιτζάνι χυμό παντζαριού σε ένα μικρό τηγάνι.Πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι χυμό καρότου και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Τώρα, βάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περίμενε για 4-5 λεπτά. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι, έτσι ώστε όλα τα συστατικά να αναμιχθούν καλά. Άφησε τη βαφή για λίγη ώρα να κρυώσει και εφάρμοσε την καλά σε όλα σου τα μαλλιά. Αφήστε τη βαφή για τουλάχιστον 1 ώρα να δράσει και στη συνέχεια, ξέπλυνε τα μαλλιά σου καλά.

Φυσική βαφή μαλλιών με παντζάρι και λάδι καρύδας

Η συνταγή αυτή βασίζεται στο λάδι καρύδας που θα ζωντανέψει το χρώμα των μαλλιών σου. Ενώ το εκχύλισμα του παντζαριού θα τους αλλάξει το χρώμα, και παράλληλα θα βελτιώσουν την υγεία των μαλλιών σου φυσικά.

Εκτέλεση συνταγής

Βάλε το χυμό ενός μεγάλου παντζαριού σε ένα μικρό μπολ. Ρίξε 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο και χτυπημένο λάδι καρύδας,και ανακάτεψε τα υλικά πολύ καλά με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι. Βάλε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια και εφάρμοσε τη βαφή στα μαλλιά σου όπως συνήθως. Κάλυψε το κεφάλι σου με μια πλαστική μεμβράνη και περίμενε για μια-δυο ώρες. Στη συνέχεια, ξέπλυνε και λούσε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό.

2 απλοί τρόποι για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας χωρίς πιστολάκι!

Υπάρχουν δύσκολες μέρες για να λουστείς με την άνεση σου, να εφαρμόσεις μάσκα στα μαλλιά σου και να τα στεγνώσεις όπως θέλεις. Τι κάνεις όταν δεν έχεις αρκετό χρόνο για το στέγνωμα των μαλλιών σου με πιστολάκι;

Δείτε και αυτό: Γεμίζει μια κατσαρόλα με καστορέλαιο και το ρίχνει στα μαλλιά της. Μόλις μάθετε το λόγο, θα το κάνετε κι εσείς!

Μπορείς να κάνεις τα εξής:

Στο μπάνιο

Το conditioner παίζει κι αυτό το ρόλο του στο γρήγορο στέγνωμα των μαλλιών. Γιατί, δεν είναι μόνο οτι ενυδατώνει, ξεμπερδεύει και αφήνει τα μαλλιά πιο απαλά, αλλά εξαιτίας της σύνθεσής του, βοηθάει στο να στεγνώσουν πιο γρήγορα, μιας και κατά κάποιο τρόπο, αδιαβροχοποιούν την τρίχα.

Μετά το μπάνιο

Μπορεί η δύναμη της συνήθειας να σε κάνει κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο, να πιάνεις την πετσέτα στα χέρια σου και να τρίβεις τα μαλλιά σου ανάμεσα, προκειμένου να στεγνώσουν πιο γρήγορα, όμως κάτι τέτοιο, μόνο κακό μπορεί να κάνει. Εκτός από το φριζάρισμα που προκαλεί η τριβή τους με την πετσέτα, αρκετοί hair experts καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι πετσέτες δεν απορροφούν τόσο την υγρασία όσο το να χρησιμοποιήσεις ένα βαμβακερό, μακό μπλουζάκι ή με μία πετσέτα με micro fibers (μικροΐνες) που απορροφούν διπλάσια ποσότητα νερού σε λιγότερο χρόνο.

Χρησιμοποίησε ένα λαδάκι για τα μαλλιά σου που εκτός από θρέψη, λάμψη και προστασία θα απορροφήσει την υγρασία από τα μαλλιά σου, βοηθώντας τα να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

 

Ροή ειδήσεων

Share