Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι βγάζει ένα σουτιέν αν πλυθεί στο χέρι και όχι στο πλυντήριο!

Απίστευτο!

23 Οκτωβρίου 2019 09:12
Τι βγάζει ένα σουτιέν αν πλυθεί στο χέρι και όχι στο πλυντήριο!

Δες τι βγάζει ένα σουτιέν αν πλυθεί στο χέρι και όχι στο πλυντήριο!

Μια γυναίκα από την Αυστραλία έχει αποκαλύψει την συγκλονιστική ποσότητα βρωμιάς που έκρυβαν τα σουτιέν της, αφού μούλιασε τα εσώρουχά της για 30 λεπτά. Προσοχή: Επικίνδυνο για τη γυναικεία υγεία το σουτιέν!

Ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Facebook, η γυναίκα αποκάλυψε ότι μούλιασε έξι σουτιέν για μισή ώρα χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα δύο συστατικών και ήταν συγκλονισμένη με τα αποτελέσματα.

«Έκανα το μούλιασμα σε έξι από τα σουτιέν μου, τι αηδία», έγραψε λεζάντα στη φωτογραφία που δείχνει το νερό που είχε γίνει καφέ μετά το μούλιασμα.

Το πείραμα πλυσίματός της έχει αφήσει πολλούς σε κοινωνικά μέσα αηδιασμένους, με τα σχόλια να λένε ότι ήταν συγκλονισμένοι σε αυτό που «βγαίνει από τα σουτιέν».

Η γυναίκα είπε ότι δημιούργησε το διάλυμα της αναμειγνύοντας μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό Cold Power και μια κουταλιά της σούπας Sard Remover σε κρύο νερό.

Οι σχολιαστές που είχαν δοκιμάσει το ίδιο διάλυμα δήλωσαν ότι είχαν παρόμοια αποτελέσματα, με ένα που λέει ότι ήταν ιδανικό για την αποκατάσταση ρούχων που ήταν αποθηκευμένα.

«Είχα νερό πιο σκούρο από αυτό το νερό σε ρούχα για μωρά που ήταν αποθηκευμένα για περίπου ένα χρόνο και είχαν φορεθεί μόνο μερικές φορές», έγραψε ένα άτομο.

Ένας άλλος είπε: «Έκανα αυτό το μούλιασμα στα μαξιλάρια μου στο μπάνιο, βγήκαν ολοκαίνουργια! Ήταν πολύ εντυπωσιασμένο! «

Ένα τρίτο άτομο δήλωσε ότι μούλιασε τις σχολικές στολές των παιδιών τους χρησιμοποιώντας το ίδιο διάλυμα:

«Το νερό μοιάζει με αυτό και οι στολές τους πλένονται καθημερινά».

Ένας άλλος επίσης έγραψε λέγοντας ότι είχε χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο για να καθαρίσει βαθιά τις κουρτίνες τους.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην ίδια ανάρτηση δείχνει τις κουρτίνες να βγάζουν μεγάλη ποσότητα βρωμιάς.

Έριξε αυτό το απλό υλικό στο πλυντήριο ρούχων. Ελάχιστοι ξέρουν αυτό το φοβερό τέχνασμα…

Το πλύσιμο των ρούχων πολλές φορές είναι δύσκολη εργασία: κάνουμε λάθη και δύσκολα βρίσκουμε το σωστό απορρυπαντικό. Ωστόσο, χρειάζεστε ένα μονάχα συστατικό σε κάθε πλύση για να εξοικονομήσετε κόπο, χρήματα και νεύρα. Απλά προσθέστε λίγο λευκό ξίδι στο πλυντήριο ρούχων και σύντομα θα δείτε τα παρακάτω 10 πλεονεκτήματα της χρήσης του!

Διαβάστε και αυτό: 'Ετσι θα καθαρίσετε τη μούχλα από το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων

1.Πριν βάλετε μέσα τα ρούχα σας, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξίδι στα ρούχα. Αυτό θα ενισχύσει το κοινό απορρυπαντικό, εμποδίζοντας τα χρώματα να ξεθωριάσουν και μειώνει τη σαπουνάδα στα ρούχα, που καμιά φορά μένει μετά τη πλύση.

2. Ρίξτε λίγο ξίδι στο σχεδιασμένο θάλαμο, αντί για μαλακτικό. Το ξίδι έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

3. Το ξίδι αφαιρεί και λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό σε λευκά ρούχα.

4. Μερικές φορές μένουν σημάδια από τη σκόνη απορρυπαντικού στα ρούχα μετά τη πλύση. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Προσθέτοντας μισή κούπα λευκό ξίδι στο πλύσιμο θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

5. Το ξίδι εξουδετερώνει έντονες μυρωδιές, όπως τα τσιγάρα.

6. Βάλτε ρούχα με πολύ δύσκολους λεκέδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μισό φλιτζάνι ξίδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ και στη συνέχεια πλύντε τα όπως κάνετε συνήθως.

7. Αν έχετε κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζετε ότι τα ρούχα σας γεμίζουν συχνά με τρίχες. Σε αυτή τη περίπτωση, το ξίδι μπορεί να βοηθήσει, προσθέτοντάς στη πλύση. Μετά το στέγνωμα των ρούχων, οι τρίχες δε θα κολλάνε τόσο εύκολα.


8. Κάποια υφάσματα τείνουν να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό. Για άλλη μια φορά, το ξίδι μπορεί να βοηθήσει.


9. Προσθέστε 6 κουταλιές ξίδι όταν πλένετε στο χέρι ρούχα και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να πλύνετε και ευαίσθητα ρούχα, όπως εσώρουχα και μαγιό.


10. Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε αποτελεσματικά το εσωτερικό του πλυντηρίου με ξίδι, χωρίς τη χρήση επικίνδυνων χημικών.


Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας, για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ξιδιού στο πλύσιμο των ρούχων.

Προσοχή: Αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στο πλυντήριο!

Δείτε εδώ τι δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στο πλυντήριο ρούχων σας!

Είναι σίγουρα βολικό να πετάτε όλα τα άπλυτα ρούχα τον κάδο του πλυντηρίου, να επιλέγετε το κατάλληλο πρόγραμμα και να περιμένετε να βγουν πεντακάθαρα και ευωδιαστά.

Ίσως να γνωρίζετε επίσης ότι είδη, όπως τα καλσόν και τα μαγιό, δεν πλένονται στο πλυντήριο, καθώς κομπιάζουν, ξεχειλώνουν και γενικά καταστρέφονται. Κάτι ακόμα που μπορεί να κάνει ''θαύματα'' στο πλυντήριο ρούχων είναι η ασπιρίνη!

Υπάρχουν όμως και άλλα, λιγότερο γνωστά αντικείμενα και είδη ρουχισμού που δεν πρέπει να πλένετε στο πλυντήριο, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τόσο τα ίδια όσο και το πλυντήριο σας.

Μαξιλάρια αφρού

Οι κινήσεις του πλυντηρίου θα αποδυναμώσουν και το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουν κομμάτια τον αφρό, γι’ αυτό αποφύγετε να πλύνετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο.

Επειδή ο αφρός μνήμης, το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτών των μαξιλαριών, είναι φυσικά υποαλλεργικός και ανθεκτικός στην σκόνη, τα μαξιλάρια αυτά παραμένουν καθαρά περισσότερο από τα κλασικά μαξιλάρια.

Οι ειδικοί συνιστούν να τα καθαρίζετε τοπικά, μόνο στα σημεία που έχουν λερωθεί. Εάν οι οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή προβλέπουν πλύσιμο στο χέρι, γεμίστε τη μπανιέρα με νερό και αφού προσθέσετε ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς άρωμα, βυθίστε το μαξιλάρι και αφήστε το κάποιες ώρες. Κατόπιν στραγγίστε το και σφίξτε απαλά για να απομακρύνετε την περίσσεια νερού, αλλά μην το στρίβετε γιατί μπορεί να διαλυθεί. Στεγνώστε το σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Οτιδήποτε έχει τρίχες από κατοικίδια

Αν έχετε κατοικίδιο σίγουρα γνωρίζετε ότι η απομάκρυνση της τρίχας τους από τα ρούχα, είναι μπελάς. Αν όμως επιχειρήσετε να βάλετε το κοτλέ παντελόνι που έχει γεμίσει τρίχες από τη γάτα ή τον σκύλο σας στο πλυντήριο, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα!

Οι βρεγμένες τρίχες θα κολλήσουν στα υπόλοιπα ρούχα, αλλά και σε διάφορα τμήματα του πλυντηρίου, ενώ μπορεί ακόμη και να φράξουν τους σωλήνες αποστράγγισης. Διαβάστε επίσης: Έτσι θα καθαρίσετε τη μούχλα από το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων.

Πριν βάλετε τα ρούχα για πλύσιμο, φροντίστε να απομακρύνετε τις τρίχες με το ειδικό ρολό για τρίχες και χνούδια και στη συνέχεια πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Στηθόδεσμοι

Το πλύσιμο των σουτιέν στο πλυντήριο είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να τα καταστρέψετε. Το «χτύπημα» στον κάδο του πλυντηρίου θα τα ξεχειλώσει, οι κόπιτσες θα πιαστούν στα άλλα ρούχα και θα τα τρυπήσουν, ενώ οι μπανέλες θα σπάσουν και είναι πιθανό να πιαστούν στον κύλινδρο του πλυντηρίου και να προκαλέσουν ζημιά.

Ο μόνος τρόπος να καθαρίσετε τα σουτιέν είναι το πλύσιμο στο χέρι με κρύο νερό και μικρή ποσότητα ήπιου υγρού απορρυπαντικού για ευαίσθητα ρούχα. Εάν θέλετε να τα πλύνετε οπωσδήποτε στο πλυντήριο, φροντίστε να είναι ενωμένα τα άγκιστρα, διπλώστε το σουτιέν στα δύο και βάλτε το σε μια πάνινη σακούλα, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλα ρούχα και να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο. Επιλέξτε το κρύο πρόγραμμα για ευαίσθητα χωρίς στύψιμο. Μην στεγνώνετε τα σουτιέν στο στεγνωτήριο γιατί θα χαλάσουν.

Ρούχα με λεκέδες από εύφλεκτα υλικά

Αποφεύγετε να πλένετε στο πλυντήριο ρούχα που έχουν λερωθεί με εύφλεκτο υλικό, όπως βενζίνη, λάδι μηχανής, μαγειρικό λάδι, διαλυτικό χρωμάτων ή αλκοόλ. Σε καμία περίπτωση όμως μην τα βάλετε στο στεγνωτήριο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να τα κάψουν ή να προκαλέσουν ακόμη και έκρηξη.

Χρησιμοποιήστε πρώτα κάποιο προϊόν αφαίρεσης λεκέδων τοπικά, ανάλογα με τη σύσταση του λεκέ, και μετά πλύνετε στο πλυντήριο.

Δαντέλες και κεντήματα

Οτιδήποτε έχει δαντέλα ή είναι κεντημένο, θα καταστραφεί αν το βάλετε στο πλυντήριο. Ειδικά τα ρούχα που έχουν ραμμένα διάφορα διακοσμητικά, π.χ. τοπ με χάντρες στο μπούστο, δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο γιατί τα υλικά θα ξεκολλήσουν.

Αντίστοιχα, οι δαντέλες θα πιαστούν σε άλλα ρούχα με κουμπιά, φερμουάρ κλπ. και θα σκιστούν. Και αυτά πρέπει να πλένονται στο χέρι ή να τα δίνετε στο καθαριστήριο, καθώς κάποια χρειάζονται στεγνό καθάρισμα.

Πολύ μεγάλα αντικείμενα

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο, καθώς αν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για να κινούνται τα ρούχα και να κατανέμεται το απορρυπαντικό και το νερό, δεν θα καθαρίσουν. Αποφεύγετε να γεμίζετε τον κάδο μέχρι πάνω και να πλένετε στο πλυντήριο παπλώματα και κουβέρτες, καθώς ούτε αυτά καθαρίζονται σωστά, ενώ επιβαρύνουν τη λειτουργία του πλυντηρίου. Τέτοια ρούχα είναι προτιμότερο να τα φροντίζουν ειδικοί. Έβαλε μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα στο πλυντήριο! Δείτε γιατί!

Ρούχα από μαλλί, κασμίρ και βελούδο

Τα ευαίσθητα υφάσματα από υλικά φυσικής προέλευσης ταλαιπωρούνται στο πλυντήριο και υπάρχει ο κίνδυνος να συρρικνωθούν, να τσαλακωθούν και εν τέλει να καταστραφούν ακόμη και με ένα πλύσιμο.

Πρέπει λοιπόν να πλένονται στο χέρι ως εξής: Διαλύστε μικρή ποσότητα απορρυπαντικού για ευαίσθητα σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια βυθίστε τα ρούχα. Αφήστε τα στο νερό 10-15 λεπτά και αποφύγετε να τα τρίψετε έντονα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά για να φύγει το απορρυπαντικό. Μην τα στύβετε γιατί μπορεί να χάσουν τη φόρμα τους και να παραμορφωθούν.

 

Ροή ειδήσεων

Share