Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι "χρυσοί" κανόνες για το σωστό λούσιμο των μαλλιών σας!

Όλες οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν αυτά τα μυστικά!

16 Οκτωβρίου 2019 18:31
Αυτοί είναι οι

Αυτοί είναι οι "χρυσοί" κανόνες για σωστό λούσιμο! Τι να κάνετε για να έχετε υγιή μαλλιά;

Το πρόβλημα, ωστόσο, μη νομίζετε ότι έχει να κάνει μόνο με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε ή τις τεχνικές styling. Η καταπολέμηση του φριζαρίσματος πρέπει να αρχίζει προτού κάνετε το hairstyling! Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση στα μαλλιά σου!

Δείτε τις παρακάτω anti-frizz μεθόδους, ακολουθήστε αν όχι όλες τις περισσότερες και πιστέψτε με θα δείτε διαφορά!

Δώστε στα σγουρά ή ατίθασα μαλλιά σας μια διπλή δόση conditioner

Τα σγουρά μαλλιά είναι από τη φύση τους πιο επιρρεπή στην ξηρότητα και δεν ενυδατώνονται σωστά. Η λύση; Περιποιηθείτε τα δίνοντάς τους μια γρήγορη θεραπεία πριν από το πρωινό σας ντους. Ανοίξτε τη βρύση με το ζεστό νερό και αφήστε τη να τρέξει για λίγα λεπτά ώσπου να δημιουργηθεί ατμός. Ο ατμός θα βοηθήσει να ανοίξουν τα λέπια του τριχωτού της κεφαλής και να εισχωρήσουν βαθύτερα οι ενυδατικές ουσίες. Απλώστε το conditioner στα βρεγμένα-νωπά μαλλιά σας και περιμένετε ένα με δύο λεπτά. Ξεπλύνετε και στη συνέχεια απλώστε το σαμπουάν και μετά πάλι το conditioner ως συνήθως. Θα παρατηρήσετε μέσα στην ημέρα ότι τα μαλλιά σας είναι πιο μαλακά και αντιστέκονται στο καλύτερα στο φριζάρισμα.

Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε

Με αυτό τον τρόπο εκτός του ότι ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας, βοηθάτε το σαμπουάν και το conditioner να απλωθούν ομοιόμορφα και να κρατήσουν τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα από τη ρίζα ως τις άκρες.

Κατά το λούσιμο...

Με τα δάχτυλά σας κάντε απαλό αφρό με το σαμπουάν πρώτα στις ρίζες .Εκεί είναι η πηγή της λιπαρότητας και χρειάζεται να επιμείνετε περισσότερο. Συνεχίστε με ήρεμες κινήσεις να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, χωρίς να γδέρνετε το κεφάλι σας, μέχρι να φτάσετε στις άκρες και μετά ξεπλύνετε.

Μη ξεχνάτε τις άκρες

Οι άκρες των μαλλιών είναι το κατεξοχήν σημείο των μαλλιών που «υποφέρει» μιας και ταλαιπωρείται καθημερινά είτε από τη χρήση θερμότητας (πιστολάκι, ισιωτικό...)είτε από άλλους παράγοντες (ψαλίδα...). Έτσι μη ξεχνάτε να εφαρμόζετε το conditioner από τις ρίζες έως τις άκρες. Ακόμη, καλό θα ήταν να χτενίσετε σε αυτή τη φάση τα μαλλιά σας για να σιγουρευτείτε ότι έχει απλωθεί παντού το conditioner.

Διατηρήστε τα επίπεδα υγρασίας

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σγουρά ή έχετε παχιά τρίχα , μπορείτε να μην ξεπλύνετε εντελώς το conditioner. Αφήστε μια ιδέα -προσοχή δεν είπαμε να μη ξεβγάλετε καθόλου τα μαλλιά σας - από το conditioner. Αυτό λένε οι ειδικοί hairstylists θα κάνει τα μαλλιά σας λιγότερο επιρρεπή στο φριζάρισμα.

Αυτό είναι το χτένισμα που κυριαρχεί αυτή την σεζόν!

Ήρθε η περίοδος της γαλλικής πλεξούδας, ενός χτενίσματος που επέστρεψε στην μόδα! Ένα κλασικό είδος πιασίματος των μαλλιών, διαχρονικά αγαπημένο, που κυριαρχούσε στα μαθητικά μας χρόνια. Μάλιστα μία νέα απλοποιημένη παραλλαγή, είναι η μεγαλύτερη τάση της σεζόν!

Δείτε επίσης: 15 πανεύκολα χτενίσματα, ιδανικά για άλουστα μαλλιά που δεν χρειάζονται πιστολάκι ή πρέσα

Όλα ξεκίνησαν όταν το 16χρονο κορίτσι από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, έφηβη ακτιβίστρια, υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, που μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος και δηλώνει ορκισμένη εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ, έπιασε έτσι τα μαλλιά της! Από τότε επικράτησε σε όλες τις πασαρέλες!

Μετά από αυτό δημιουργήθηκε ξανά η τάση, με τους πιο γνωστούς οίκους μόδας να επιλέγουν αυτό το styling για τα μοντέλα τους, τις influencers να ποζάρουν με αυτό στο Instagram και τις celebrities να το υιοθετούν!

Το ζήτημα βέβαια είναι πως όταν βλέπεις ένα μοντέλο ή μία διάσημη ηθοποιό με μία σφιχτά, ιδανικά πιασμένη γαλλική πλεξούδα αρχίσεις να σκέφτεσαι τι είναι αυτό που ξέρει αυτή και δεν ξέρεις εσύ, τι είναι εκείνο που σίγουρα κάνει πιο σωστά από εσένα.

Αν δεν μπορείς να κάνεες τις τέλειες, κλασικές, ανεπιτήδευτες γαλλικές πλεξούδες, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω προϊόντα που σου χρειάζονται πάση θυσία.

Θα χρειαστείς:

Μαύρα, διακριτικά, κομψά, λιτά και απέριττα, τα απαραίτητα κοκκαλάκια για τα μαλλιά.

Το σωστό λάδι μαλλιών θα κάνει την πλεξούδα σου να λάμπει.

Η κρέμα στάιλινγκ αν έχεις φριζαρισμένα μαλλιά.

Μία κλασική, ξύλινη τσατσάρα για να ξεμπερδέψει τα μαλλιά σου.

 

Ροή ειδήσεων

Share