Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση στα μαλλιά σου!

Ώρα για αλλαγές!

15 Οκτωβρίου 2019 13:12
Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση στα μαλλιά σου!

Μετά το… GNTM κάνε το δικό σου makeover και άλλαξε το χρώμα στα μαλλιά σου. Πώς; Πώς μπορείς να κάνεις τη μετάβαση απ’ το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο και το Χειμώνα ξεκινώντας απ’ τα μαλλιά σου;

Δείτε επίσης: 15 πανεύκολα χτενίσματα, ιδανικά για άλουστα μαλλιά που δεν χρειάζονται πιστολάκι ή πρέσα

Το πρώτο βήμα για αλλαγές; Οι αλλαγές στο χρώμα στα μαλλιά σου. Αυτό θα σε ανανεώσει και θα αλλάξει και η δική σου διάθεση. Θα κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πλούσια, πιο «ζεστά» ή πιο cool, θα διώξεις τις αποχρώσεις στα μαλλιά σου που δημιούργησε ο ήλιος και φαίνονται λιγάκι σαν καμμένα.

Πώς, όμως, να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση στα μαλλιά σου; Αναλόγως την απόχρωση που έχεις ήδη, αναλόγως το χρώμα που έχεις τώρα στα μαλλιά σου θα κάνεις την καλύτερη μετάβαση για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Για το ξανθό

Αν είσαι ξανθιά, πρέπει να «αγκαλιάσεις» τη ζεστασιά του Φθινοπώρου. Γιατί; Επειδή οι αποχρωματισμένες και μπεζ αποχρώσεις ξεθωριάζουν την επιδερμίδα σου.

Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις τα μαλλιά σου λίγο πιο σκούρα και ένα πιο ζεστό χρώμα αλλά με highlights που να σε φωτίζουν και να δίνουν μια πιο χρυσαφί αίσθηση.

Αν είσαι μελαχρινή

Πριν τα ανοίξεις, πρέπει να τα κάνεις μια απόχρωση πιο σκούρα.

Συνήθως οι μελαχρινές αποκτούν ένα πιο χάλκινο χρώμα στα μαλλιά το καλοκαίρι, επομένως το Χειμώνα θα πρέπει να κάνεις μια ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρες σε όλα τα μαλλιά κι έτσι θα αποφύγεις ανεπιθύμητες πορτοκαλί ή κόκκινες αποχρώσεις.

Αν έχεις κόκκινα μαλλιά

Είτε πρόκειται για ένα «ξεπλυμένο» ginger, είτε για ένα πιο «ζωντανό» χρώμα, απόφυγε τις πιο cool αποχρώσεις. Δηλαδή, προτίμησε τις πιο ζεστές αποχρώσεις, όπως τα καστανά μαλλιά, καθώς είναι πιο κολακευτικές για αυτή τη σεζόν.

Παράλληλα, μπορείς να κάνεις balayage σε αυτήν την περίπτωση και να επιλέξεις μια απόχρωση του χαλκού ή της…. φράουλας!

Πώς θα προστατέψεις το χώμα στα μαλλιά σου;

Πώς θα προστατέψεις το χρώμα στα μαλλιά σου; Εμείς βρήκαμε την ιδανική diy μάσκα για τα μαλλιά, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι

Πώς θα το εφαρμόσεις;

Σε καθαρά και στεγνά μαλλιά, εφάρμοσε τη μάσκα παντού! Κάλυψε τα μαλλιά σου με ειδικό cap ή μια πετσέτα και ξέβγαλε μετά από 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνε τα μαλλιά σου κανονικά και μην ξεχάσεις τη μαλακτική σου!

Άλλη μάσκα;

Λάδι και μέλι

Αν δεν έχεις κολοκύθα, σίγουρα θα έχεις λάδι και μέλι στην κουζίνα σου.

Μπορείς, λοιπόν, να βάλεις σε ένα μπολ 1/4 φλιτζάνι λάδι και 1/2 φλιτζάνι μέλι. Βάλε αυτό το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε για λίγο. Στη συνέχεια, εφάρμοσέ το σε καθαρά μαλλιά και λίγο νωπά.

Κάνε λίγο μασάζ στο κρανίο σου αλλά και στις άκρες. Κάλυψε τα μαλλιά σου κι άφησε τη μάσκα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνε πολύ καλά.

Αυτό είναι το χτένισμα που κυριαρχεί αυτή τη σεζόν!

Ήρθε η περίοδος της γαλλικής πλεξούδας, ενός χτενίσματος που επέστρεψε στην μόδα! Ένα κλασικό είδος πιασίματος των μαλλιών, διαχρονικά αγαπημένο, που κυριαρχούσε στα μαθητικά μας χρόνια. Μάλιστα μία νέα απλοποιημένη παραλλαγή, είναι η μεγαλύτερη τάση της σεζόν!

Δείτε επίσης: 15 πανεύκολα χτενίσματα, ιδανικά για άλουστα μαλλιά που δεν χρειάζονται πιστολάκι ή πρέσα

Όλα ξεκίνησαν όταν το 16χρονο κορίτσι από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, έφηβη ακτιβίστρια, υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, που μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος και δηλώνει ορκισμένη εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ, έπιασε έτσι τα μαλλιά της! Από τότε επικράτησε σε όλες τις πασαρέλες!

Μετά από αυτό δημιουργήθηκε ξανά η τάση, με τους πιο γνωστούς οίκους μόδας να επιλέγουν αυτό το styling για τα μοντέλα τους, τις influencers να ποζάρουν με αυτό στο Instagram και τις celebrities να το υιοθετούν!

Το ζήτημα βέβαια είναι πως όταν βλέπεις ένα μοντέλο ή μία διάσημη ηθοποιό με μία σφιχτά, ιδανικά πιασμένη γαλλική πλεξούδα αρχίσεις να σκέφτεσαι τι είναι αυτό που ξέρει αυτή και δεν ξέρεις εσύ, τι είναι εκείνο που σίγουρα κάνει πιο σωστά από εσένα.

Αν δεν μπορείς να κάνεες τις τέλειες, κλασικές, ανεπιτήδευτες γαλλικές πλεξούδες, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω προϊόντα που σου χρειάζονται πάση θυσία.

Θα χρειαστείς:

Μαύρα, διακριτικά, κομψά, λιτά και απέριττα, τα απαραίτητα κοκκαλάκια για τα μαλλιά.

Το σωστό λάδι μαλλιών θα κάνει την πλεξούδα σου να λάμπει.

Η κρέμα στάιλινγκ αν έχεις φριζαρισμένα μαλλιά.

Μία κλασική, ξύλινη τσατσάρα για να ξεμπερδέψει τα μαλλιά σου.

 

Ροή ειδήσεων

Share