Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα 10 λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από όσο είσαι!

Σίγουρα τα έχεις κάνει!

24 Σεπτεμβρίου 2019 11:38
Τα 10 λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από όσο είσαι!

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μιας γυναίκας είναι η στιγμή που συμφιλιώνεται με την ηλικία της και με αυτό που πραγματικά είναι.

Δείτε επίσης:Βιάζεσαι να αδυνατίσεις; Δες εδώ πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε 1 μήνα!

Και αυτή η στιγμή έρχεται μέσα από μικρές καθημερινές μάχες ή από μια εσωτερική φωνή που, τελικά, ακούγεται πάντα την στιγμή που την χρειαζόμαστε. Κάθε γυναίκα βιώνει με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο την ηλικία της και το αναπόδραστο πέρασμα του χρόνου, και τα αντιμετωπίζει διαφορεικά.

Η εξωτερική της εικόνα είναι αντανάκλαση του εσωτερικού της κόσμου και του τρόπου που φέρεται στον εαυτό της. «To θέμα δεν είναι να φαίνεσαι μικρότερη από όσο είσαι, είναι να είσαι όμορφη στην ηλικία ακριβώς που βρίσκεσαι»: αυτό σημαίνει ότι περιποιείσαι τον εαυτό σου και αποφεύγεις λάθη που τον κάνουν να δείχνει κουρασμένος, παραμελημένος.

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις και δείχνεις μεγαλύτερη, αδικώντας τα όμορφα χαρακτηριστικά σου;

Η οδοντοστοιχία σου

Ενα λαμπερό χαμόγελο ξεγελά τον χρόνο. Φρόντισε την οδοντοστοιχία σου και η νεανικότητα θα είναι πάντα με το μέρος σου.

Παπούτσια ταλαιπωρημένα από τον χρόνο, αταίριαστα με την υπόλοιπη εμφάνιση

Είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί άνετα να σου χαρίσει ή να σου στερήσει νεανικότητα. Δώσε σημασία στο παπούτσι που φοράς γιατί αντανακλά την επαφή σου με τον χρόνο.

Φαρδιά ρούχα που χαλάνε τις αναλογίες σου

Γιατί να αδικείς το σώμα σου φορώντας ρούχα που δεν το κολακεύουν, από ανασφάλεια για να μην φανεί κάποια «ατέλεια» (-σσ. ένα χαρακτηριστικό σου που εσύ θεωρείς ως «αδύναμο»-); Οι γραμμές που μας κολακεύουν είναι αυτές που πάντα μάς ταιριάζουν -ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Yπερβολικό styling στα μαλλιά

Όσο ο χρόνος περνά και το πρόσωπο χάνει την σφριγηλότητά του, τα πολύ στιλιζαρισμένα μαλλιά το κάνουν να δείχνει κουρασμένο. Του προσθέτεις χρόνια χωρίς να υπάρχει λόγος. Επίλεξε χτενίσματα ανάλαφρα, θηλυκά και μοντέρνα.

Άχρωμα χείλη

Να θυμάσαι ότι όσο μεγαλώνεις, ένα απαλό χρώμα στα χείλη, χαρίζει φρεσκάδα στο πρόσωπο, ιδίως τις πρωινές ώρες. Απόφυγε τις πολύ έντονες αποχρώσεις που δείχνουν τα χείλη πιο μικρά, ιδίως μετά τα 50.

Το πολύ βαρύ μακιγιάζ

Όπως προαναφέραμε, οι πολύ έντονες αποχρώσεις σε μάτια και χείλη, δεν θα σε κάνουν να δείχνεις πιο νεανική.

Τα κοσμήματα

Όσο μεγαλώνεις, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ο τρόπος που τα επιλέγεις. Τα πολύ βαριά, ψεύτικα κοσμήματακουράζουν την εμφάνισή σου και μπορεί να σου προσθέσουν χρόνια.

Το πανωφόρι σου

Ένα παλιό παλτό που έχει φθαρεί από τον χρόνο, -ιδίως σε μαύρο χρώμα- είναι μια επιλογή που μπορεί να σε μεγαλώνει. Εμείς θέλουμε να δείχνεις υπέροχη: γι’αυτό επίλεξε τζάκετ με άποψη, σακάκια που σε κολακεύουν, παλτό σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις.

Περιποίηση προσώπου

Ύπνος, οι κατάλληλες κρέμες ημέρας και νύχτας -σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες- τα σωστά προϊόντα καθαρισμού, αντηλιακό: μόνο με την περιποίηση θα προλάβεις και θα διαχειριστείς τα σημάδια του χρόνου.

Το σωστό παντελόνι

Αν συνηθίζεις να φοράς παντελόνια, φρόντισε να συμβαδίζουν με τις αναλογίες σου, να κολακεύουν το σώμα, να το αγκαλιάζει.Φαρδιά και πολύ στενά παντελόνια σε μεγάλες ηλικίες δεν ενδείκνυνται.

Θέλεις να κρατάει παραπάνω το άρωμά σου; Σου έχουμε τη λύση!

Το άρωμα δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση και το ξέρεις πολύ καλά. Αντιθέτως, είναι προσωπική υπόθεση. Είναι αναμνήσεις, η μυρωδιά που σε χαρακτηρίζει, αυτή που θέλεις να μένει στον αέρα όταν φεύγεις από ένα χώρο, η αρωματική σου σφραγίδα, αυτή που πρώτη θα αναγνωρίσει η πρώην σου σε περίπτωση απρόοπτης συνύπαρξης στον ίδιο χώρο. Που καταλήγουμε;

Δείτε επίσης: Γυναίκα έφτιαξε άρωμα με τα κoλπικά υγρά της και οι άντρες δεν μπορούν να της αντισταθούν!

Στο ότι το άρωμα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γυάλινο μπουκαλάκι στο ράφι του μπάνιου σου, σωστά;

Είτε έχεις κατασταλάξει εδώ και χρόνια στο ένα και μοναδικό, είτε δηλώνεις ανοιχτός σε νέες αρωματικές εσάνς -που σου φέρνει δώρο κατά 90,9% η καλή σου- αυτό που σε κάθε περίπτωση θέλεις, είναι ένα: Να μοσχοβολάς όλη τη μέρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Όπου κι αν βρεθείς. Από το γραφείο μέχρι το μπαρ. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες ψεκάζονται πολύ πιο συχνά απ΄ό,τι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρεις να διαρκεί το άρωμά σου περισσότερο χωρίς να χρειάζεται α) να ψεκάζεσαι συνέχεια και β) να ρίχνεις κάθε φορά το μισό μπουκάλι πάνω σου. Τι πάει λάθος;

Για αρχή, περνούσε ποτέ από το μυαλό σου πως το πρώτο πράγμα που κάνεις μηχανικά αφού ψεκάσεις το άρωμά σου τους καρπούς των χεριών σου ή στο λαιμό σου, μπορεί να είναι τελικά αυτό που στοιχίζει τη διάρκειά του; Μιλάω για τη στιγμή που αφού ψεκάσεις με το άρωμά σου, τρίβεις τους καρπούς μεταξύ τους ή βάζεις τα χέρια σου στο λαιμό σου προκειμένου να απλώσεις το άρωμα σε εκείνο το σημείο.

Αυτό συμβαίνει γιατί, η τριβή σε αυτό το σημείο του σώματος αυξάνει τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα οι νότες του αρώματός σου να αλλοιώνονται και να εξατμίζονται πιο εύκολα. Αυτό λοιπόν, είναι το πρώτο που πρέπει να προσέξεις.

Δείτε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το άρωμά σας!

Το επόμενο αφορά την επιδερμίδα σου. Σύμφωνα με τους experts, ένας από τους βασικότερους παράγοντες για να έχει διάρκεια το άρωμά σου είναι η καλή ενυδάτωσή της. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Φρόντισε να απλώνεις μία γενναιόδωρη ποσότητα από μία ενυδατική κρέμα (κατά προτίμηση χωρίς έντονο άρωμα) ή απλά λίγη βαζελίνη (όλη έχουμε στο σπίτι μας) στα σημεία που συνηθίζεις να ψεκάζεις με το άρωμά σου ή απλά στα σημεία των παλμών (πχ στους καρπούς σου).

Στη συνέχεια, ψέκασε με το άρωμά σου, αφήνοντάς το να απορροφηθεί με την ώρα. Εκτός από το γεγονός πως θα μοσχοβολάς ολημερίς και οληνυχτίς, το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό και μεταξένιο από ποτέ.(Με ευχαριστείς αργότερα).

Δείτε επίσης: Πως να διαλέξετε το σωστό άρωμα και τι πρέπει να γνωρίζετε!

Last but not least, ένας ακόμη τρόπος να ενισχύσεις τη μυρωδιά του αρώματός σου είναι να χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου περιποίηση προϊόντα που έχουν την ίδια μυρωδιά με αυτή του αρώματός σου, όπως αφρόλουτρο ή after shave. Για αποτελέσματα στο μάξιμουμ, χρησιμοποίησε και τα 3 μαζί.

 

Ροή ειδήσεων

Share