Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

5 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και απαγορεύουν ρητά οι γυναικολόγοι - Σταματήστε τα αμέσως!

Σας αφορά!

7 Σεπτεμβρίου 2019 17:15
5 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και απαγορεύουν ρητά οι γυναικολόγοι - Σταματήστε τα αμέσως!

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και απαγορεύουν ρητά οι γυναικολόγοι. Σταματήστε τα αμέσως!

Ως γυναίκες έχουμε πολλές απορίες που εκφράζουμε στον γυναικολόγο μας και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Θέλουμε να είμαστε σωστά πληροφορημένες, αλλά οι γιατροί μας θέλουν να ακολουθούμε συγκεκριμένες εντολές.


Αν αισθάνεστε πόνο κατά την διείσδυση, μιλήστε στον γιατρό σας. Το επίπονο σ3ξ μπορεί να οφείλεται σε έναν αριθμό από πιθανές αιτίες όπως είναι οι κολπικές μυκητιάσεις, τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση και οι κύστεις ωοθηκών. Όλα τα προαναφερόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους γυναικολόγους, εξηγεί ο Michelle Marie Germain, διευθυντής του τμήματος γυναικολογίας στο νοσοκομείο MedStar.

Ιδρωμένα ρούχα γυμναστηρίου

Οι γυναίκες θα πρέπει να βγάζουν αμέσως τα ιδρωμένα τους ρούχα μετά την γυμναστική τους, επειδή τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα και μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις. Στην πραγματικότητα οι βακτηριακές λοιμώξεις, οι ερεθισμοί, η ερυθρότητα, και η κολπίτιδα είναι κοινές και οι γιατροί συνιστούν στις γυναίκες να φοράνε υφάσματα που δεν επιτρέπουν την υγρασία να παραμείνει και να προτιμούν αποκλειστικά, υφάσματα 100% βαμβακερά.

Δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι η βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία είναι φυσιολογική

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας θα πρέπει να αλλάζετε την σερβιέτα ή το ταμπόν σας κάθε 2 ώρες για να αποφύγετε τα ατυχήματα

ι απαγορεύουν ρητά οι γυναικολόγοι

Η μέση απώλεια αίματος είναι συνήθως περίπου 80 ml ή 5 κουταλιές της σούπας την ημέρα, δήλωσε ο γνωστός γυναικολόγος. “Υπάρχουν πολλά φάρμακα αλλά και επεμβατικές χειρουργικές επιλογές διαθέσιμες για γυναίκες με σοβαρή εμμηνορροϊκή αιμορραγία και καμία γυναίκα δεν είναι αναγκασμένη να ζει με αυτό κάθε μήνα.»Ορμονικές θεραπείες αλλά και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γυναίκες για την αντιμετώπιση της βαριάς αιμορραγίας.

Το να φοράς καθημερινά στρινγκ


Η τέλεια δικαιολογία για να αποφύγεις τα άβολα εσώρουχα. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι τα στρινγκ μπορεί να ενοχλήσουν το δέρμα εξαιτίας της τριβής τους με τα ρούχα και να προκαλέσουν ερεθισμούς και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει. Χωρίς την καλή κυκλοφορία του αέρα στις ευαίσθητε περιοχές, το δέρμα μπορεί να μελανιάσει και είστε πιο επιρρεπείς σε μυκητιακές λοιμώξεις. «Μην ξεχνάτε, το δέρμα σας είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος σας. Φερθείτε του ανάλογα.»

ΜΗΝ πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο

Συνεχώς αναζητάτε πληροφορίες για τα συμπτώματα που έχετε online? Μια επίσκεψη σε έναν ειδικό είναι πάντα το καλύτερο πράγμα για να καταλήξετε σε ακριβής διάγνωση. Η σύγχυση για ένα απλό σπυράκι που νομίζετε ότι είναι έρπητας, το εξάνθημα που νομίζετε ότι οφείλεται σε καρκίνο του μαστού και η φυσιολογική κόπωση που πιστεύετε ότι οφείλεται στον ιό HIV, είναι αυτό που πάρετε αν ψάχνετε για τα συμπτώματα σας στο διαδίκτυο. Οπότε…σταματήστε το!

Η αυτοθεραπεία γι’ αυτό (που νομίζετε) ότι είναι μια απλή μυκητιακή λοίμωξη

Πολλές γυναίκες αγοράζουν φάρμακα για τις μυκητιακές λοιμώξεις στο πρώτο σημάδι έκκρισης διαφορετικών υγρών ή στην πρώτη φαγούρα, επιβραδύνοντας έτσι την σωστή διάγνωση και τα συμπτώματα μπορεί να χειροτερεύσουν. Συμπτώματα που μοιάζουν με μυκητιακή λοίμωξη συμπεριλαμβανομένης της βακτριακής λοίμωξης ή συγγενών αλλεργιών και πιθανών σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Καταλήγοντας, μην επιλέγετε μόνες σας μια θεραπεία για τα συμπτώματα που έχετε. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αυτός είναι ο μόνος που θα σας κατευθύνει σωστά για να αντιμετωπίσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά τα συμπτώματα σας. Η αυτοθεραπεία δεν είναι η σωστή επιλογή.

Αντιμετωπίστε τα κονδυλώματα μια και καλή! Τι πρέπει να κάνετε;

Αντιμετωπίστε τα κονδυλώματα μια και καλή! Τι πρέπει να κάνετε;

Τι πρέπει να ξέρουν όλες οι γυναίκες για τα κονδυλώματα και πως πρέπει να τα αντιμετωπίσουν; Η κολποσκόπηση είναι μια διαγνωστική εξέταση η οποία γίνεται όταν το παπ τεστ δείξει αλλοιώσεις στον τράχηλο.

Τα λαμβανόμενα δείγματα στη συνέχεια εξετάζονται από ειδικό παθολογοανατόμο. Αντιμετωπίστε μόνοι σας τα δερματικά κονδυλώματα (μυρμηγκιές)!

Το κολποσκόπιο είναι ένα ειδικό μηχάνημα εφοδιασμένο με μεγεθυντικούς φακούς υψηλής ευκρίνειας με το οποίο ο γιατρός μπορεί να ελέγξει χρησιμοποιώντας ειδικές χρώσεις όπως οξεικό οξύ και lugol με ευκρίνεια πιθανές βλάβες του τραχήλου και εάν είναι αναγκαίο να πραγματοποιήσει κατευθυνόμενες βιοψίες.

Γυναίκες κονδυλώματα

Η εξέταση είναι διάρκειας 10-15 λεπτών και είναι ανώδυνη. Η γυναίκα μπορεί να νιώσει ένα ελαφρό τσίμπημα κατά την λήψη των βιοψιών χωρίς όμως ιδιαίτερο πόνο. Μετά την κολποσκόπηση εάν γίνει βιοψία χορηγούμε για λίγες ημέρες αντιβιοτική αγωγή.

Τι είναι τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικές παθήσεις. Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογένειας των ανθρώπινων θηλωμάτων(Human papilloma virus HPV) η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 στελέχη.

Μερικά από αυτά τα στελέχη προκαλούν εξωτερικές εμφανείς βλάβες στο δέρμα (οξυτενή κονδυλώματα), ενώ άλλα στελέχη προσβάλλουν τους βλεννογόνους του κόλπου και του ορθού. Αυτά τα στελέχη ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Τι μορφή έχουν αυτές οι βλάβες;

Οι βλάβες μπορεί να είναι ορατές στα εξωτερικά γεννητικά όργανα και να μοιάζουν με μικρές ελιές (οξυτενή κονδυλώματα) ή να είναι επίπεδες.

Τα στελέχη του HPV που ευθύνονται για καρκινογόνο δράση δεν προκαλούν ορατά κονδυλώματα αλλά προκαλούν δυσπλασίες στον τράχηλο της μήτρας.

Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι εάν μια γυναίκα έχει δυσπλαστικές αλλοιώσεις δεν σημαίνει ότι θα εμφανίσει καρκίνο.

Πώς γίνεται η διάγνωση των κονδυλωμάτων;

Η διάγνωση γίνεται είτε με το γυμνό μάτι όσον αφορά τα εξωτερικά κονδυλώματα είτε με το παπ τεστ και την κολποσκόπηση όσον αφορά τις δυσπλασίες τραχήλου.

Πώς αντιμετωπίζονται τα εξωτερικά κονδυλώματα;

Η αντιμετώπιση των εξωτερικών κονδυλωμάτων περιλαμβάνει τον καυτηριασμό την εφαρμογή ποδοφυλλίνης επάλειψη με κρέμα aldara (imiquimod) και την εξάχνωση με ακτίνες laser.

Υπάρχουν στάδια δυσπλασιών του τραχήλου και πως αντιμετωπίζονται;

Τις δυσπλασίες του τραχήλου τις κατατάσσουμε σε τρία στάδια ανάλογα με την βαρύτητα τους CIN1 CIN2 CIN3.To CIN 1 θεωρείται χαμηλού βαθμού βλάβη(LGSIL) και τα CIN2 και 3 υψηλού βαθμού βλάβη(HGSIL).

Όσον αφορά τις γυναίκες με CIN1 η αντιμετώπιση μπορεί να είναι απλή παρακολούθηση ανά εξάμηνο με pap test και κολποσκόπηση. Άλλες μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι η κρυοπηξία και η εξάχνωση με ακτίνες laser. Αυτού του βαθμού οι βλάβες μπορεί να υποχωρήσουν από μόνες τους χωρίς θεραπεία.

Για τις γυναίκες που έχουν CIN2 ή CIN3 η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και περιλαμβάνει την αφαίρεση της βλάβης (κωνοειδή εκτομή )είτε με νυστέρι είτε με loop laser. Η ιστολογική εξέταση θα επιβεβαιώσει την βλάβη και εάν η αφαίρεση έγινε εντός υγιών ορίων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι δυσπλασίες τραχήλου της μήτρας δεν είναι καρκίνος αλλά θεωρούνται προκαρκινικές βλάβες και η γυναίκα χρειάζεται πιο συχνή παρακολούθηση και κατάλληλη αντιμετώπιση.

Η θεραπεία των βλαβών είναι οριστική;

Δυστυχώς όχι. Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε τον ιό αλλά αντιμετωπίζουμε τις βλάβες που αυτός δημιουργεί.

Οι βλάβες μπορεί να ξαναεμφανιστούν και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως ο τύπος του ιού, το κάπνισμα, η άμυνα του οργανισμού, η μη εξαίρεση της βλάβης επί υγιών ορίων κ .α

Μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του ιού και εάν ο τύπος έχει σημασία όσον αφορά την αντιμετώπιση;

Ναι. Μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του ιού είτε μέσω του υλικού της βιοψίας είτε μέσω του thin prep test. Θεωρητικά είναι σημαντικό να ξέρουμε πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός αλλά στην πράξη αντιμετωπίζουμε τη βλάβη που προκαλεί ανεξαρτήτως τύπου.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο εμβόλια για τον ιό του HPV. Μια γυναίκα εξασφαλίζεται εάν εμβολιαστεί;

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν προστατεύουν από τα πιο επικίνδυνα στελέχη του ιού όχι όμως από όλα. Άρα η χρήση προφυλακτικού και η γενικότερη προσοχή είναι απαραίτητη ακόμα και σε γυναίκες που έχουν εμβολιαστεί.

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share