Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πως να κάνετε την μύτη σας να φαίνεται μικρότερη με το κατάλληλο μακιγιάζ!

Η ρινοπλαστική δεν είναι η μόνη λύση!

1 Σεπτεμβρίου 2019 15:18
Πως να κάνετε την μύτη σας να φαίνεται μικρότερη με το κατάλληλο μακιγιάζ!

Αναρωτιέστε πως μπορείτε να μικρύνετε τη μύτη σας χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε πλαστικό χειρουργό;

Ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος είναι το μακιγιάζ. Σας προρείνουμε όμως και ένα ακόμα μακιγιάζ για να κάνετε το πρόσωπο σας να φαίνεται πιο αδύνατο!

Η ρινοπλαστική δεν είναι η μόνη λύση για να αποκτήσετε μικρότερη μύτη. Χρησιμοποιήστε τα πινέλα σας και τις τεχνικές του contouring και highlighting για να δημιουργήσετε μια εικόνα που θα κάνει μια χοντρή και μεγάλη μύτη να δείχνει πιο λεπτή και μικρή!

Βήμα βήμα το κατάλληλο μακιγιάζ:


Ξεκινήστε εφαρμόζοντας τη βάση του μακιγιάζ, δηλαδή το makeup και το concealer.

Πάρτε ένα ανοιχτόχρωμο highlighter, που δεν είναι ιριδίζον και σχεδιάστε μια κάθετη γραμμή στη μέση της μύτης.
Απλώστε τη γραμμή αυτή ελαφρώς με το χέρι για να αναμειχθεί με την βάση του μακιγιάζ.
Επιλέξτε το ιδανικό καλλυντικό ανάμεσα σε ένα concealer, κάποιο προϊόν για contouring ή μια σκιά ματιών 2 τόνους πιο σκούρα από το make up σας. Αν το πρόσωπο σας έχει τάση λιπαρότητας αποφύγετε τα κρεμώδη καλλυντικά και προτιμήστε τα powder.

Κάντε με τη βοήθεια ενός γωνιακού πινέλου concealer δυο κάθετες γραμμές στα πλάγια της μύτης, που να ξεκινούν κάτω από την εσωτερική γωνία των ματιών. Όσο πιο κοντά γίνουν οι ευθείες, τόσο πιο μικρή θα φαίνεται η μύτη σας.
Με ένα φουντωτό πινέλο ανάμειξης σκιών απαλύνετε τις γραμμές χωρίς να σβήσουν εντελώς και κάντε το χρώμα πιο ομοιόμορφο.
Τέλος, απλώστε λίγη ματ πούδρα για να σταθεροποιήσετε την φωτοσκίαση.
Σε περίπτωση που η μύτη σας έχει μεγάλο μήκος και θέλετε να δείχνει πιο κοντή, χρειάζεται ακόμη ένα βήμα στην φωτοσκίαση. Αποφύγετε την χρήση highlighter μέχρι την άκρη της και δημιουργήστε μια οριζόντια σκιά με contouring στη βάση της για να δείχνει κοντύτερη. Αντίστοιχα αν η μύτη σας είναι λίγο χοντρή στο τελείωμα, κάντε contouring στις άκρες για να δείχνει λεπτότερη.

Μερικά ακόμη tips για μικρότερη μύτη με φυσικό τρόπο


Σχήμα φρυδιών: Η απόσταση που έχουν τα φρύδια από την μύτη παίζει σημαντικό ρόλο στο πως φαίνεται. Αν λοιπόν επιλέξετε τα φρύδια σας να έχουν μικρότερη απόσταση μεταξύ τους, δηλαδή να έρθουν πιο κοντά στη μύτη, χωρίς όμως να τα ενώσετε, τότε θα έχετε πετύχει αυτόματα μια φαινομενική σμίκρυνση μύτης χωρίς πλαστική. Επιλέξτε λοιπόν το σχήμα των φρυδιών σας να ξεκινάει εκεί που αρχίζει η μύτη σας. Πρόκειται για ένα τρικ ιδανικό για γυναίκες με χοντρή μύτη.

Μεγαλύτερα μάτια: Κάνοντας ένα μακιγιάζ για να δείχνουν μεγαλύτερα τα μάτια, αυτόματα θα μικρύνει το μέγεθος της μύτης σας. Δοκιμάστε να κάνετε μια γραμμή eyeliner, να χρησιμοποιήσετε φυσικές αποχρώσεις σκιών ή να βάλετε μεγάλες και έντονες ψεύτικες βλεφαρίδες. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει! Επίσης, αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ ματιών και τις έντονες αποχρώσεις διότι θα πετύχετε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έντονα χείλη: Επιλέγοντας ένα όμορφο χρώμα στα χείλη που τραβάει την προσοχή σε αυτό το σημείο μπορείτε να απομακρύνετε τα βλέμματα από τη μύτη σας, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι μικρότερη. Δοκιμάστε λοιπόν ένα μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν, είτε βάψτε φούξια τα χείλη σας και θα κλέψετε τις εντυπώσεις. Βέβαια αν τα έντονα κραγιόν δεν είναι του γούστου σας, δοκιμάστε να φορέσετε ένα nude με περίγραμμα που θα κάνει τα χείλη σαρκώδη και ζουμερά.

Ρουζ: Μια όμορφη λάμψη στα ζυγωματικά μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα μακριά από τη μύτη σας.

Ιδανικό χτένισμα – κούρεμα: Η σωστή επιλογή στα μαλλιά μπορεί να κάνει φαινομενικά τη μύτη μικρότερη. Βρείτε στο σχετικό άρθρο τα πάντα για το ιδανικό χτένισμα ή κούρεμα για πρόσωπο με μεγάλη μύτη που σας ταιριάζει.

Το τέλειο μυστικό για σαρκώδη χείλη!

Θέλεις μεγάλα και ζουμερά χείλη εύκολα και γρήγορα χωρίς επεμβάσεις ειδικών και περιττά έξοδα; Απέκτησέ τα τώρα!

Για εσένα που έχει λεπτά χείλη και και για εσένα που απλά θέλεις να δείχνεις εντυπωσιακή και sexy βρήκαμε τον τρόπο να δημιουργήσεις τα πιο ζουμερά χείλη.

To Scrub

Κάνε απολέπιση με μια οδοντόβουρτσα και μαλακές, κυκλικές κινήσεις ή φτιάξε το δικό σου home made απολεπιστικό με λίγο ελαιόλαδο και μαύρη ζάχαρη.


Το Lip balm

Ενυδάτωσέ τα με lip balm που περιέχει έλαιο μέντας, το οποίο δημιουργεί στα χείλη μια αίσθηση καψίματος. Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο και ενισχύει τον όγκο.

Δημιούργησε την βάση σου:

Χρησιμοποίησε foundation ή concealer και άπλωσέ το στα χείλη όπως θα έκανες και στο πρόσωπο.

he Cupid Bow

Εφάρμοσε μικρή ποσότητα highlighter στο σημείο ακριβώς στο κέντρο του πάνω χείλους που δημιουργεί τόξο. Χάρη σε αυτή την ελάχιστη λάμψη σχηματίζεται η ψευδαίσθηση του πλούσιου όγκου στα χείλη.

Όρισε το σχήμα

Επίλεξε ένα μολύβι χειλιών έναν ή δύό τόνους πιο σκούρο από την φυσική απόχρωση των χειλιών σου και σχημάτισε το περίγραμμα τους με προσοχή. Τράβηξε την γραμμή μόλις μερικά χιλιοστά πιο έξω από το κανονικό και στην συνέχεια γέμισε με αυτό τα χείλη σου.

Η σωστή απόχρωση κραγιόν

Ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις το κραγιόν σου. Ιδανικά διάλεξε ανοιχτούς τόνους όπως nude, ροζ της τσιχλόφουσκας, baby pink, ροδακινί. Τα σκούρα κραγιόν κάνουν τα χείλη να δείχνουν μικρότερα.

Λάμψεις

Χρησιμοποίησε λίγο bronzer ή σκιά ματιών σε μεταλλική χρυσαφένια απόχρωση. Με το δάχτυλο σου ακούμπησε ελάχιστη ποσότητα στο κέντρο του κάτω χείλους. Με αυτόν το τρόπο κάνεις contouring στα χείλη και δείχνουν μεγαλύτερα.

Glossy Touch

Ολοκλήρωσε με διάφανο lip gloss και δώσε έμφαση στο κέντρο των χειλιών σου. Mπορεί να προμηθευτείς ένα plumping gloss, που περιέχει στοιχεία που φουσκώνουν ελαφρώς τα χείλη.

 

Ροή ειδήσεων

Share