Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Με αυτό το κόλπο μπορείτε να φοράτε ψηλά τακούνια χωρίς να πονάτε!

Ιδού η λύση!

30 Αυγούστου 2019 19:41
Με αυτό το κόλπο μπορείτε να φοράτε ψηλά τακούνια χωρίς να πονάτε!

Aν έχετε επιστρέψει ποτέ στο σπίτι κουτσαίνοντας μετά από μια κουραστική μέρα ή νύχτα με ψηλοτάκουνα, αυτή η συμβουλή είναι για σας. Τα ψηλοτάκουνα μήπως σας κάνουν να υποφέρετε;

Κολλήστε το τρίτο και το τέταρτο δάκτυλο των ποδιών σας (μετρώντας από το μεγάλο) μαζί – προτείνουμε με μπεζ ιατρική ταινία για διακριτική εμφάνιση, αλλά ακόμα και η χαρτοταινία λειτουργεί- για να ανακουφίσετε τον πόνο. Ακούγεται τρελό;

Το σκεπτικό είναι το εξής: Υπάρχει ένα νεύρο που χωρίζεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο δάχτυλα των ποδιών, και προκαλεί πόνο όταν πιέζεται (όπως όταν φοράτε τακούνια για παράδειγμα). Η ταινία αφαιρεί την ένταση της πίεσης στο νεύρο, επιτρέποντάς σας να ισορροπείτε με άνεση επάνω στα ψηλοτάκουνά σας.

14 Έξυπνες συμβουλές για γυναίκες που φοράνε τακούνια. Η 3η και η 10η θα σας σώσουν!

Πραγματικά δεν υπάρχουν καλύτερες συμβουλές! Δείτε 14 έξυπνες συμβουλές για γυναίκες που φοράνε τακούνια. Η 3η και η 10η θα σας σώσουν!

Παρόλο που τα ψηλοτάκουνα κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα και πιο κομψά, μπορούν κυριολεκτικά να σκοτώσουν μία γυναίκα – κυρίως όταν η μέρα φτάνει στο τέλος της.

Γι’αυτό συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές επιβίωσης που θα σας βοηθήσουν να φοράτε τα αγαπημένα σας παπούτσια όποτε θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για τον πόνο.

1) Βάλτε τα στον καταψύκτη για 30 λεπτά.

Μόλις τα φορέσετε, θα πάρουν το σχήμα του ζεστού σας ποδιού. Επίσης, μπορείτε να βάλετε μία σακούλα με νερό και να τα αφήσετε στην κατάψυξη. Το παγωμένο νερό θα τα ανοίξει και δεν θα σας χτυπάνε.

2) Κάλτσες και ζεστό νερό.

Βρέξτε τις βαμβακερές σας κάλτσες με ζεστό νερό και βάλτε τις πριν φορέσετε τα παπούτσια σας. Περπατήστε τα για λίγο πριν βγείτε έξω. Τα παπούτσια θα ανοίξουν και δεν θα σας ενοχλούν τόσο.

3) Ταινία διπλής όψης.

Βάλτε αυτή την ταινία στην σόλα πριν τα φορέσετε. Έτσι, το πόδι σας θα παραμένει σταθερό και θα αποτραπούν οι φουσκάλες και ο πόνος.

4) Χρησιμοποιήστε ειδικές σόλες.

Θα κρατάνε σταθερό το πόδι και θα μειώσουν τον πόνο και τις φουσκάλες.

5) Ενυδατική κρέμα.

Βάλτε ενυδατική κρέμα πριν φορέσετε τα ψηλοτάκουνα για να σας γλυτώσει από το τρίψιμο, τον πόνο και τις φουσκάλες, ειδικά αν τα παπούτσια είναι καινούργια.

6) Πούδρα.

Θα αποτρέψει την υπερβολική εφίδρωση και θα μειώσει τις φουσκάλες και τους τραυματισμούς.

7) Κολλητική ταινία για τα δάχτυλα.

Κολλήστε το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο μεταξύ τους με ταινία για να μειώσετε την πίεση στο νεύρο ανάμεσα στα δύο αυτά δάχτυλα, που συνήθως προκαλεί τον πόνο.

8) Μην βγάζετε τα ψηλοτάκουνα.

Ακόμα και αν οι φτέρνες σας σας πεθαίνουν, αυτό είναι κακή ιδέα. Θα ανακουφιστείτε για λίγο αλλά τα πόδια σας πιθανώς να πρηστούν, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο να τα βάλετε ξανά.

9) Βάλτε τα ψηλοτάκουνα στο σπίτι.

Έτσι, θα συνηθίσετε τα παπούτσια σας και θα ανοίξουν λιγάκι.

10) Αποσμητικό.

Πριν τα φορέσετε, βάλτε λίγο αποσμητικό στις περιοχές που υπάρχει τριβή για να αποφύγετε φουσκάλες και δυσφορία.

11) Μην σταματάτε!

Ακόμα και αν πονάτε, πρέπει να προχωράτε αρκετά. Το να μένετε σταθερές θα σας προκαλέσει ακόμα περισσότερο πόνο. Μπορείτε να καθίσετε λίγο κάτω να ξεκουραστείτε, αλλά μην βγάλετε τα παπούτσια.

12) Μην ξεχνάτε να περιποιείστε τα πόδια σας.

Οι σπασμένες φτέρνες, το σκληρό δέρμα και οι κάλοι θα χειροτερεύσουν το πρόβλημα και θα σας προκαλέσουν ακόμα περισσότερο πόνο.

13) Επιλέξτε τα σωστά ψηλοτάκουνα.

Εάν δεν τα έχετε φορέσει ξανά, μην πάτε κατευθείαν στις γόβες στιλέτο. Θα κάνουν τον πόνο ακόμα χειρότερο. Διαλέξτε ένα μεγάλο τακούνι ή ψηλοτάκουνα με πλατφόρμα μπροστά.

14) Κουτί πρώτων βοηθειών.

Για σιγουριά, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μερικά αυτοκόλλητα επιθέματα και άλλα προϊόντα για την αντιμετώπιση των φουσκαλών. Δεν αποκλείεται να σας σώσουν την νύχτα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κορίτσια δώστε βάση: Ποια καλλυντικά χρειάζονται ψυγείο το καλοκαίρι!

5+1 τρόποι για να ντυθείτε...αδύνατες!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την γυναίκα στο Athensmagazine.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share