Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μην χάνεις χρόνο... αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ!

Πάρε τα πινέλα σου και κάνε το τέλειο μακιγιάζ!

17 Αυγούστου 2019 18:03
Μην χάνεις χρόνο... αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ!

Μην χάνεις χρόνο αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις! Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να είσαι περιποιημένη και να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας!

Δεν υπάρχει κάτι πιο sexy από το μπρονζέ και την λάμψη στο πρόσωπο το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως και κάτι πολύ ομορφότερο από αυτό: Το μπλε μολύβι. Όχι η μπλε σκιά… Ήρθε η ώρα να γίνετε... επαγγελματίας make up artist γρήγορα και απλά!

Το μπλε μολύβι που μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ταιριάζει σε όλες! Μπορείς να το φορέσει ςμόνο του ή και με έντονα κραγιόν... Είναι ένα χρώμα πασπαρτού που εδώ στο beauty department λατρεύουμε!

Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το μαύρο και τραβά τα βλέμματα για όλους τους σωστούς λόγους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφες, πιο εντυπωσιακές… Είναι σαν ένα τονωτικό για την αυτοπεποίθησή μας! Η δε εφαρμογή του, όποιο στιλ και να επιλέξεις, είναι πανεύκολη αρκεί να προπονηθείς λίγο στον καθρέφτη. Αν ακόμα δεν σε πείσαμε να πειραματιστείς λίγο με το μπλε μολύβι όμως, μπορείς να δεις παρακάτω όχι έναν και δύο αλλά δέκα τρόπους για να το φορέσεις και να αποφασίσεις!

Ποιο είναι το λάθος που κάνετε και "λιώνει" το μακιγιάζ σας;

Το καλοκαίρι είναι ότι χειρότερο αν θέλεις να έχεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα και ειδικά να έχεις σταθερό μακιγιάζ! Ποιο είναι το λάθος που κάνετε και "λιώνει" το μακιγιάζ σας το καλοκαίρι;

Τι κι αν είχες βολευτεί με το αντηλιακό σου με χρώμα και το bronzer σου; Τώρα, το μακιγιάζ, σταδιακά παίρνει τις διαστάσεις της νέας σεζόν και είναι πολύ πιθανό, το foundation να είναι πια μέρος της ρουτίνας σου κάθε πρωί.
Προφανώς δεν είναι καθόλου κακό να επιστρέψεις στο foundation, άλλωστε έχουμε πει τόσα για να βρεις και να καταλήξεις στο ιδανικό για σένα. Το ζήτημα προκύπτει όταν ενώ έχεις στρώσει πολύ καλά το πρωί το foundation, το μεσημέρι πας στο μπάνιο και παρατηρείς στον καθρέφτη πως έχει λιώσει. Η ζέστη είναι ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει το foundation, ωστόσο δεν είναι ο μόνος.

Το βασικό πρόβλημα σε μία τέτοια περίπτωση είναι η λιπαρότητα της επιδερμίδας σου, η οποία μπορεί να έχει γίνει πιο έντονη μετά τις διακοπές κι εσύ να μην το έχεις συνειδητοποιήσει. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις το σωστό foundation για την επιδερμίδα σου ή να μην χρησιμοποιείς τη σωστή ενυδατική κι όλα αυτά συντελούν στο να βλέπεις το μακιγιάζ σου να "υποχωρεί" άτακτα μετά από λίγες ώρες.

Αντιμετώπιση

Αρχικά κάνεις μία δοκιμή με ένα oil-free foundation. Δοκιμάζεις δειγματάκια από διαφορετικά brands και φυσικά φροντίζεις να συμμορφωθείς με τα νέα δεδομένα της επιδερμίδας σου όσον αφορά στην περιποίηση του προσώπου σου.

Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα primer, κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες για να δημιουργήσεις την κατάλληλη βάση πριν το foundation.

Αυτό όμως που θα σώσει το μακιγιάζ σου είναι η setting powder. Θα σφραγίσει το αποτέλεσμα και θα μειώσει τις γυαλάδες.

5 Μυστικά για επιτυχημένο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα

Πέρα από την φροντίδα, την περιποίηση, τον καθαρισμό αλλά και τις μάσκες ομορφιάς για λιπαρό δέρμα που πρέπει να κάνεις στο πρόσωπο σου θα πρέπει να βάζεις και τις σωστές κρέμες οι οποίες θα σε βοηθήσουν ώστε να έχεις την σωστή βάση για το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα. Φυσικά και για αυτή την περίπτωση δηλαδή των κρεμών που πρέπει να βάζεις στο λιπαρό σου δέρμα θα βρεις αντίστοιχο άρθρο στο ηλεκτρονικό μας περιοδικό το οποίο μπορείς να διαβάσεις. Στην συνέχεια θα πρέπει να μάθεις να κάνεις σωστά το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα. Πάμε λοιπόν να δούμε τα πέντε μυστικά τα οποία εάν τα ακολουθήσεις θα δεις πραγματικά αποτελέσματα στην συνολική εικόνα του προσώπου σου μετά το μακιγιάζ.

Ξεκίνα το μακιγιάζ σου με primer
Εάν η λέξη primer δεν ξέρεις τι σημαίνει και είναι η πρώτη φορά που την βλέπεις τότε μόλις βρήκες το σημαντικότερο λάθος που κάνεις και σαμποτάρεις εσύ η ίδια το αποτέλεσμα από το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα. Το Primer είναι ένα μαγικό προϊόν μακιγιάζ το οποίο μπαίνει ως βάση στην επιδερμίδα του προσώπου σου και ρυθμίζει την λιπαρότητα στο λεπτό ενώ έχει την ιδιότητα να σταθεροποιεί το μακιγιάζ και να το κάνει να διαρκεί αρκετές ώρες. Για την δική σου περίπτωση και επειδή η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή προτίμησε ένα primer που δεν γυαλίζει αλλά αφήνει ένα mat αποτέλεσμα και βάλτο πριν από το makeup σου. Το αποτέλεσμα θα σε κάνει να μείνεις άφωνη.

Επέλεξε το σωστό makeup

Στο δικό σου λιπαρό δέρμα δεν είναι εύκολο να βρεις το σωστό makeup και αυτό είναι σίγουρα κάτι που ξέρεις από πρώτο χέρι. Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του κατάλληλου makeup για λιπαρές επιδερμίδες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα παρόλα αυτά μπορείς να το επιτύχεις ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές. Επέλεξε makeup το οποίο θα έχει ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει αν είναι σε μορφή πούδρας η οποία δεν θα γυαλίζει. Επίσης μην βάζεις πολλές στρώσεις makeup γιατί αυτό θα βαρύνει την επιδερμίδα σου και θα κάνει το μακιγιάζ σου πιο λιπαρό από ότι είναι. Επέλεξε αρχικά μια κρέμα με χρωστική η οποία είναι κατάλληλη και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες και στη συνέχεια βάλε μια στρώση πούδρας – makeup για ένα τέλειο ματ αποτελέσματα που θα διαρκέσει.

Μην ξεχνάς την πούδρα σου

Η πούδρα θα πρέπει να είναι το προϊόν μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα το οποίο δεν θα πρέπει να αποχωρίζεσαι ποτέ. Θα πρέπει να την έχεις πάτα μαζί σου. Η πούδρα είναι αυτό το μαγικό προϊόν που θα διώξει την λιπαρότητα από το πρόσωπο σου στην στιγμή και κάθε φορά που νιώθεις ότι γυαλίζεις με ένα μόνο πέρασμα θα είσαι πάλι λαμπερή και φρέσκια. Μην ξεχνάς να βάζεις πούδρα ανα τακτά χρονικά διαστήματα στα σημεία του προσώπου σου που ξέρεις ότι γυαλίζουν.

Επέλεξε προϊόντα μακράς διάρκειας

Ένα η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή θα πρέπει τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για να κάνεις το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα να είναι προϊόντα τα οποία έχουν την ιδιότητα να διαρκούν πολύ. Τα προϊόντα μακράς διάρκειας λοιπόν είναι το κλειδί για να μείνεις τα μακιγιάζ σου στην θέση του για όλη την ημέρα. Φυσικά θα πρέπει να επιλέξεις τα προϊόντα αυτά να χαρίζουν ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

Το σωστό ρουζ

Εάν σου αρέσουν τα υγρά και γυαλιστερά ρουζ τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Για το τέλειο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα επέλεξε ένα ρουζ σε ματ αποτέλεσμα και διακριτικό χρώμα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

12 χρήσεις του liposan που δεν γνωρίζαμε!

Zara: Το φόρεμα με δαντέλα που θα πρέπει να αποκτήσετε!

Για περισσότερα γυναικεία θέματα του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ροή ειδήσεων

Share