Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

Τα λακκάκια της Αφροδίτης: Η νέα τρέλα που θέλουν όλες οι γυναίκες (photo)

Χαμός!

6 Αυγούστου 2019 20:46
Τα λακκάκια της Αφροδίτης: Η νέα τρέλα που θέλουν όλες οι γυναίκες (photo)

Η …πίσω όψη μιας γυναίκας, είναι καλύτερη, όταν έχει θεϊκές… προδιαγραφές. Πώς να επιλέξετε σωστά σουτιέν - Το 80% επιλέγει λάθος νούμερο!

Τα φορέματα που αφήνουν γυμνή την πλάτη, αποκαλύπτουν τα… λακκάκια της Αφροδίτης.

Όσες τα έχουν, τα επιδεικνύουν γιατί ξέρουν ότι είναι ελκυστικά και σέξι αφού μοιάζουν με τις κοιλότητες ενός βιολιού.

Αποτελούν ένδειξη καλής υγείας και σεξουαλικής ζωής, όπως αναφέρει το taz, αλλά είναι αδύνατο να τα αποκτήσει κανείς με τη γυμναστική, αφού βρίσκονται εκεί που ενώνονται τα κόκαλα της λεκάνης, δηλαδή, ειναι μια ανεπαίσθητη εσοχή, μια σκιά στις γραμμές του σώματος που το κάνει ακόμη πιο ποθητό.

Ο όρος «λακκούβες της Αφροδίτης», αν και άτυπος φυσικά, είναι μια ιστορικά αποδεκτή ονομασία στο ιατρικό επάγγελμα. Είναι οι “πλευρικές οσφυϊκές εσοχές” και δημιουργούνται από έναν μικρό σύνδεσμο που εκτείνεται ανάμεσα στην οπίσθια ανώτερη λαγόνια σπονδυλική στήλη (posterior superior iliac spine) και στο δέρμα. Γενικά, θεωρούνται κληρονομικές.

Κι αυτή, είναι η νέα εμμονή στις γυναίκες που καταφεύγουν στους πλαστικούς χειρουργούς για να ζητήσουν μια επέμβαση που θα ζωγραφίσει πάνω τους τις εσοχές ενός…ενχόρδου μουσικού οργάνου…

Σουτιέν: Τι λάθος κάνεις και καταστρέφεις την υγεία σου! - Μάθε να το φοράς σωστά!

Είναι το αγαπημένο σου σουτιέν αλλά σε πιέζει συνέχεια στο στήθος; Μην το σκέφτεσαι καθόλου και πέταξέ το αμέσως!

Οι έρευνες δείχνουν πως ένα λάθος σουτιέν μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία του σώματος.

Υπολογίζεται ότι τέσσερις στις πέντε γυναίκες φορούν σουτιέν που δεν τους εφαρμόζει κατάλληλα, καθώς τείνουν να υποεκτιμούν την περίμετρο του στήθους και της πλάτης τους και την ίδια στιγμή να υπερεκτιμούν το μέγεθος της κουπ τους.

Βρετανική έρευνα αποκάλυψε ότι το 80% των γυναικών φορούν λάθος στηθόδεσμο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το στήθος να μην στηρίζεται σωστά , να χαλαρώνει γρηγορότερα και να “πέφτει”.Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί είναι και η εμφάνιση μυοσκελετικών προβλημάτων.
Ο σωστά τοποθετημένος στηθόδεσμος θα πρέπει να στηρίζεται στην οσφυική μοίρα, αλλά τις περισσότερες φορές οι γυναίκες (είτε από άγνοια, είτε για λόγους ευκολίας) το στηρίζουν στη θωρακική κοιλότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πλάτη να μην αντέχει και να κυρτώνει.

Ένα μικρό παράδειγμα αυτού είναι το εξής: αν μια γυναίκα που φορά λάθος στηθόδεσμο, αλλά και τον φοράει λάθος, εάν σκύψει μπροστά , τότε το στήθος της δεν στηρίζεται καλά, ο τραπεζοειδής μυς υπερεκτείνεται προκαλούνται πονοκέφαλοι ενώ όλες οι ρίζες των νεύρων της πλάτης επιβαρύνονται με αποτέλεσμα να προκαλούνται και στομαχικές διαταραχές.

Βασικό κριτήριο το σωστό νούμερο

Το βασικότερο όλων είναι το σωστό νούμερο. Αυτό είναι συνδυασμός της περιμέτρου του θώρακα και του μεγέθους (cup) του στήθους. Κάποιες χρήσιμες συμβουλές:

Μετρήστε με μια μεζούρα την περίμετρο του θώρακα, ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Προσθέστε στη μέτρηση αυτή 12,5 εκατοστά και το άθροισμα είναι το νούμερο που πρέπει να φοράτε. Δηλαδή εάν η περίμετρός σας είναι μεταξύ 68 και 72 εκατοστών, το νούμερο σας είναι το 85, αν είναι μεταξύ 73 και 77, το νούμερο σας είναι το 90 κτλ.

Για να βρείτε την cup τότε, μετρήστε την περίμετρο του στήθους σας στο πιο φαρδύ σημείο και για κάθε τρία εκατοστά περισσότερα από το βασικό μέγεθος, αλλάζετε βαθμίδα (Α, Β, C…)

Πάντα πριν την αγορά να δοκιμάζετε τον στηθόδεσμο και να φροντίζετε να εφαρμόζει τέλεια στο στήθος σας. Για να είναι τέλεια η εφαρμογή α πρέπει το στήθος να γεμίζει τις θήκες του σουτιέν, να μην “σακουλιάζει” κάτω από τις μασχάλες και οι τιράντες να μην είναι ούτε χαλαρές ούτε και να πιέζουν και να αυλακώνουν το δέρμα στους ώμους.

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share