Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ήρθε η ώρα να γίνετε... επαγγελματίας make up artist γρήγορα και απλά!

Κάντε μόνες σας ένα επαγγελματικό μακιγιάζ!

17 Ιουλίου 2019 17:38
Ήρθε η ώρα να γίνετε... επαγγελματίας make up artist γρήγορα και απλά!

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο πια στο μακιγιάζ! Όλες οι γυναίκες έχουν στην διάθεση τους υλικά και οδηγίες για να μπορούν να βαφτούν μόνες τους σας επαγγελματίες make up artist! Πώς μπορείτε όμως να το πετύχετε αυτό αν δεν είστε από εκείνες τις γυναίκες που δεν τα καταφέρνουν με αυτά;

Αν θέλεις να είσαι όντως η πιο όμορφη δεν έχεις παρα να καταλάβεις ότι και το μακιγιάζ όπως οποιοδήποτε παιχνίδι, έχει τους δικούς του κανόνες και μυστικά!

Από μικρή παίζεις με τα πινέλα του μακιγιάζ, πειραματίζεσαι με τις διαφορετικές αποχρώσεις κραγιόν για να θέσεις τελικά -σε κάποια ηλικία και φάση- το κλασικό ερώτημα στον καθρέφτη σου: "Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ποια είναι η πιο όμορφη". Αν θέλεις να είσαι όντως η πιο όμορφη δεν έχεις παρα να καταλάβεις ότι και το μακιγιάζ όπως οποιοδήποτε παιχνίδι, έχει τους δικούς του κανόνες και μυστικά!

Οι βασικοί κανόνες

1ον Πριν από το μακιγιάζ μην ξεχνάς το ντεμακιγιάζ. Όσο πιο καθαρή είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο ωραία θα "στρώσει" το μακιγιάζ.

2ον Θυμήσου ότι το μυστικό είναι να επιλέγεις τα κατάλληλα καλλυντικά για τον δικό σου τύπο του δέρματος.

3ον Επίλεξε τη χρωματική γκάμα ώστε να ταιριάζει στην απόχρωση της επιδερμίδας σου αλλά και στο χρώμα των μαλλιών και των ματιών σου!

4ον Ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά είναι να τονίζεις με ανοιχτούς χρωματικούς τόνους τασημεία που θέλεις να αναδείξεις. Εκείνα που θέλεις να περάσουν... απαρατήρητα, φρόντισε να τα απαλύνεις με πιο σκούρους χρωματικούς τόνους .

Μέηκ-απ : Οφείλεις να το επιλέγεις με βάση τη σύστασή του, την καλυπτικότητά του- ελαφρύ σε μορφή κρέμας με χρώμα, ή πιο καλυπτικό σε υγρή μορφή, κόμπακτ ή σε στικ-, και φυσικά με βάση την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Το μέηκ-απ που χρησιμοποιείς το πρωί πρέπει να έχει την ίδια σχεδόν απόχρωση με αυτή της επιδερμίδας έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορές στις αποχρώσεις που "βγάζουν μάτι". Αντίθετα για τις βραδινές εξόδους επίλεξε ένα τόνο πιο ανοιχτό μέηκ-απ που σου προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη! Αν θέλεις να δώσεις ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα σου. επίλεξε ένα ή δυο τόνους πιο σκούρα απόχρωση. Στις ευαίσθητες επιδερμίδες -με σπυράκια, ευρυαγγείες, κ.ά.- ταιριάζουν οι μπεζ-κίτρινες αποχρώσεις. Ενώ στις πιο χλομές και ώριμες επιδερμίδες συστήνονται οι αποχρώσεις του κόκκινου - μπεζ - ροζ, καφέ - ροζ, κ.λπ.

Πούδρα: Σταθεροποιεί το μακιγιάζ βάσης έτσι ώστε να διατηρείται πολλές ώρες, αλλά θέλει προσοχή ειδικά στις μεγάλες ηλικίες - αφού αναδεικνύει περισσότερο τις ρυτίδες. Η πούδρα θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με το χρώμα του μέηκ-απ ή διάφανη, που ταιριάζει με όλες τις αποχρώσεις.

Ρουζ ιστορίες: όπως σίγουρα θα ξέρεις ήδη το ρουζ , δίνει λάμψη και χρώμα στα μαγουλάκια σου αλλά και γλυκαίνει το πρόσωπο. Αν η επιδερμίδα έχει την τάση να κοκκινίζει πρέπει να αποφύγεις τις ροζ αποχρώσεις και να καλό είναι να προτιμήσεις τους τόνους του καφέ και του σάπιου μήλου.

Σκιές για τα μάτια: Στις μελαχρινές και καστανές με σκούρο δέρμα ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα όπως η γκάμα του μπλε, του πράσινου, του μωβ. Στις ξανθές με ανοιχτόχρωμα μάτια και επιδερμίδα ταιριάζουν τα γήινα χρώματα. Τα γαλάζια μάτια π.χ., δείχνουν πιο όμορφα αν τα βάψεις με σκιές της γκάμας του καφέ.

5 προβλήματα βρίσκουν λύσεις:

Πώς να καλύψω τις ατέλειες; Κηλίδες μαύροι κύκλοι, σπυράκια, καλύπτονται με cover - ένα καλλυντικό προϊόν, που κυκλοφορεί σε μορφή στικ, ή μαλακού μολυβιού και σε αποχρώσεις του πράσινου, του πορτοκαλί, του μοβ, του κίτρινου και του μπεζ κ.ά. Οι κοκκινίλες καλύπτονται με πράσινο cover, μια καφέ κηλίδα ή οι σκούροι κύκλοι κάτω από τα μάτια με πορτοκαλί, κ.λπ.

Πώς μπορώ να αναδείξω τα μάτια μου; Τα μικρά μάτια αναδεικνύονται με ανοιχτόχρωμες σκιές ενώ αντίθετα τα μεγάλα με σκούρες.

Για να δείξουν μεγαλύτερα τα μικρά μάτια, κάνε κατά μήκος του κάτω βλεφάρου και στην εξωτερική του πλευρά μια λεπτή γραμμή με μολύβι ή αϊ-λάινερ και προέκτεινε την προς την εξωτερική γωνία. Μπορείς ακόμη να κάνεις μια γραμμή με λευκό μολύβι κατά μήκος του κάτω βλέφαρου και στο εσωτερικό του για να "μεγαλώσεις" τα μάτια σου!

Τιπ: Η γραμμή του αϊ-λάινερ, πρέπει να είναι πιο λεπτή -μικρά μάτια- ή πιο φαρδιά-μεγάλα μάτια.

Τι μπορώ να κάνω για τις κάθετες ρυτίδες των χειλιών; Οι κάθετες ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα χείλη, μπορούν να απαλυνθούν αν η γραμμή που θα κάνεις γύρω από τα χείλη, με το μολύβι, είναι λίγο πιο έξω από το περίγραμμά του.

Τι να κάνω για να δείχνει πιο λεπτό το πρόσωπο;Βάλε σκούρο μέηκ-απ στα πλαϊνά του προσώπου κοντά στις ρίζες των μαλλιών φτάνοντας μέχρι το πηγούνι, και πιο ανοιχτό στο κέντρο του προσώπου.

Τι να κάνω για να κρύψω το διπλοσάγονο; όπως ακριβώς και επάνω και μέχρι τη βάση του λαιμού βάλε πιο σκούρο μέηκ-απ από αυτό που χρησιμοποιείς για το υπόλοιπο πρόσωπο και θα αποχαιρέτησε το διπλοσάγονο μια για πάντα!

Να θυμάσαι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθείς στο μακιγιάζ βάσης είναι: cover, μέηκ-απ, κονσίλερ, πούδρα, ρουζ. Μετά σειρά έχουν τα μάτια και τέλος τα χείλη.
Άπλωσε πάντα λιγότερο μέηκ-απ σε μικρότερες ποσότητες από αυτές του προσώπου- στο λαιμό και το ντεκολτέ, ώστε να δείχνουν ομοιόμορφα με το πρόσωπο.
Για πιο λαμπερό βλέμμα μπορείς να βάλεις σταγόνες refresh στα μάτια!
Ακολούθησε τα παραπάνω μυστικά και λάμψε με τη δύναμη του σωστού μακιγιάζ!

Τα κορυφαία beaty tips για να έχεις το καλύτερο μακιγιάζ!

Το μακιγιάζ είναι ένα θέμα που απασχολεί και ενδιαφέρει τις περισσότερες από εμάς, αφού το δημιουργούμε καθημερινά στο πρόσωπό μας.

Ο σκοπός του είναι, να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και να μας δείχνει πιο περιποιημένες και προσεγμένες.
Σήμερα λοιπόν, θα σας πούμε τα πιο εύκολα, μικρά μυστικά που μπορείτε να εφαρμόζετε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του μακιγιάζ σας, ώστε να είναι πολύ πιο άρτιο και να έχει ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα!

#1 Φώτισε τα σωστά σημεία. Αυτά είναι το εσωτερικό των ματιών, το κόκαλο του φρυδιού, τα ζυγωματικά, και η περιοχή Τ!

#2 Εάν φοράς nude κραγιόν, τοποθέτησέ το ελάχιστα πιο πάνω από το περίγραμμα των χειλιών σου ώστε να φαίνονται πιο ζουμερά και μεγάλα. Προσοχή όμως, να μη γίνει υπερβολικό, ενώ είναι ένα βήμα που θα σου συστήναμε να μη το εφαρμόζεις και στα έντονα κραγιόν όπως είναι το κόκκινο!

#3 Χρησιμοποίησε ρουζ με λάμψη εάν το πρόσωπό σου δεν έχει ατέλειες για ένα φυσικό αποτέλεσμα υγείας, ενώ εάν έχεις τάση ακμής, σπυράκια ή γενικότερα προβληματικό δέρμα θα σου προτείναμε ένα ματ ρουζ ώστε να περιορίσεις αυτό το εφέ.

4 Ζέστανε το πρόσωπό σου προσπαθώντας να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα με bronzer και μην επιδιώκεις τις έντονες φωτοσκιάσεις εάν δεν γνωρίζεις το σωστό τρόπο για να το κάνεις.

 

Ροή ειδήσεων

Share