Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5+1 tips για να έχεις αψεγάδιαστα πόδια το καλοκαίρι!

Το κλειδί της επιτυχίας!

16 Ιουλίου 2019 17:13
5+1 tips για να έχεις αψεγάδιαστα πόδια το καλοκαίρι!

Αυτά είναι τα 6 μοναδικά tips για να αποκτήσεις τέλεια πόδια,ακόμη και με το ξυραφάκι!

Κάντε καλή απολέπιση.

Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας σε αυτή τη φόρμουλα και το πιο σημαντικό βήμα. Απολεπίστε πολύ καλά τα σημεία που πρόκειται να αποτριχώσετε. Με αυτό τον τρόπο θα ελευθερώσετε ακόμα και τις πιο μικρές τρίχες που μπορεί να κρύβονται κάτω από νεκρά κύτταρα και θα τις θα τις αφήσετε στο έλεος του ξυραφιού.


Αγοράστε ένα καλό ξυραφάκι.

Με μερικές εξαιρέσεις, τα ξυραφάκια μιας χρήσης δεν απομακρύνουν καλά τις τρίχες. Επιλέξτε ένα με ξεχωριστές κεφαλές, αντρικό ή γυναικείο και μη χρησιμοποιείτε την κεφαλή παραπάνω από τρείς φορές. Οι λεπίδες του ξυραφιού αμβλύνονται και δεν κάνουν καλό ξύρισμα.

Μην ξυρίζεστε με αφρόλουτρο. Το καλύτερο προϊόν για το ξύρισμα –ίσως καλύτερο και από τον αφρό ξυρίσματος- είναι η μαλακτική κρέμα μαλλιών. Απλώστε τη στα σημεία που θέλετε να περιποιηθείτε και θα δείτε πως το ξυραφάκι θα γλιστρά με τεράστια ευκολία.



Περάστε το ίδιο σημείο τρείς φορές.

Κάθε φορά αυξάνοντας ελαφρά την πίεση ώστε να πετύχετε όσο το δυνατόν κοντινότερο ξύρισμα γίνεται.

Γυρίστε το νερό στο κρύο. Δεν προσπαθούμε να σας βασανίσουμε. Με το κρύο το δέρμα σας θα ανατριχιάσει και οι τρίχες που δεν ελευθερώθηκαν με το scrub θα κάνουν την εμφάνιση τους. Πιστέψτε μας, είναι πολλές και είναι εκείνες που ξεφεύγουν και την ίδια μέρα κάνουν τα πόδια σας να τσιμπάνε. Αφού βάλετε το κρύο νερό, περάστε άλλη μια φορά το ξυραφάκι από τα πόδια σας.

Ενυδατώστε πολύ καλά. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα σας θα είναι πολύ μαλακό κι έτσι θα επιτρέψει στις τρίχες να το διαπεράσουν με ευκολία. Ακόμα κι αν δεν ξυρίσετε τα πόδια σας την επόμενη μέρα βάλτε και πάλι κρέμα. Θα βοηθήσει τις τρίχες που έκαναν την εμφάνιση τους να μαλακώσουν και να μην είναι άγριες στην αφή.

Φτιάξε το δικό σου DIY κερί αποτρίχωσης στο σπίτι!

Νομίζω πως από τους μεγαλύτερους “βραχνάδες” για μια γυναίκα είναι η αποτρίχωση. Όχι πόδια, όχι μουστάκι, όχι μπικίνι. Γενικά ένας χαμός και πολύτιμος χρόνος χάνεται στο να βρεις ραντεβού στην αισθητικό σου- το οποίο οδηγεί στη λύση του ξυραφιού. Πως θα σου φαινόταν άμα σου έλεγα ότι από σήμερα και στο εξής θα μπορείς να κάνεις αποτρίχωση μόνη σου από το σπίτι ότι ώρα θέλεις, όποια στιγμή μέσα στη μέρα;

Με λίγα υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι θα σου δείξω πως να φτιάξεις το δικό σου DIY κερί αποτρίχωσης στο σπίτι. Θα σου πω μάλιστα και πως να το χρησιμοποιήσεις σωστά, έτσι ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να το κάνεις μόνη σου και σωστά. Καλοκαιράκι έρχεται καλό είναι να μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένες ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:


2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 κ.σ χυμό λεμονιού
3 κ.σ νερό
Εκτέλεση:

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ξεκίνα να ανακατεύεις συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή ενός απλού σιροπιού. Η υφή που θέλεις να έχεις το κερί σου θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρρευστη. Μόλις αρχίσει και βράζει το μείγμα σου, κατέβασε τη φωτιά και άφησε το να βράζει για λίγο ακόμα μέχρι να έχει μια σχετικά πυκνή υφή.

Το κερί θα είναι έτοιμο όταν το μείγμα έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Όχι πολύ σκούρο, όμως, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι η ζάχαρη έχει καεί. Μόλις είναι έτοιμο απόσυρε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και άφησε το να κρυώσει ελαφρώς- όχι τελείως για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Αν έχει μια αρκετά κολλώδη υφή, τότε είναι έτοιμο για χρήση. Για να μην κολλάει στα χέρια σου μπορείς να βάλεις λίγο baby-oil ή αμυγδαλέλαιο στα δάχτυλα σου.

Extra tips:
Από τους λόγους που σου προτείνω το συγκεκριμένο κερί είναι πρώτον ότι είναι πολύ οικονομικό για να το φτιάξεις, δεύτερον είναι κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες και τρίτον είναι τόσο “μαλακό” που μόνο και νερό μπορείς να ξεπλύνεις τα όποια υπολείμματα από κερί έχουν μείνει. Τέλος, τα υλικά είναι εντελώς φυσικά και δεν υπάρχουν καθόλου έξτρα χημικά. Και μην ξεχνάς για την σωστή αποτρίχωση, απλώνεις το κερί με τη φορά της τρίχας και τραβάς αντίθετα με την φορά της τρίχας!

 

Ροή ειδήσεων

Share