Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις το απόλυτο φυσικό μακιγιάζ!

Μυστικά ομορφιάς!

2 Ιουλίου 2019 15:50
Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις το απόλυτο φυσικό μακιγιάζ!

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας μακιγιάζ, αφού δείχνει το πρόσωπο φωτεινό, καθαρό και πάνω απ΄όλα φυσικό. Δείτε όμως και κάποια μυστικά για τον φωτισμό όταν βάφεστε! - Τέρμα οι ατέλειες!

Πάρτε λοιπόν τα πινέλα σας και υιοθετήστε το τελευταίο trend στο μακιγιάζ, βήμα βήμα από το πρωί έως το βράδυ, εντελώς μόνες σας!

1. Καθαρό πρόσωπο: Πρώτα απ όλα καθαρίστε πολύ καλά την επιδερμίδα και τα μάτια σας, να μην έχουν μείνει υπολείμματα μολυβιού ή μάσκαρα.

2.Ενυδάτωση: Βάλτε την ενυδατική σας και ξεκινάμε…

3.Σβήνουμε τους μαύρους κύκλους: Βάλτε με το δάχτυλό σας λίγο concealer, πιο ανοιχτό από το δέρμα του προσώπου σας κάτω από τα μάτια και δουλέψτε το καλά. Προσέξτε την ποσότητα και τα σημεία για να μην έχετε το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα των δυο λευκών κύκλων γύρω από τα μάτια.

4.Σβήνουμε τα σπυράκια: Καλύψτε τυχόν σπυράκια ή κοκκινίλες με άλλο χρώμα concealer, πιο κίτρινο.

5.Χρώμα στο πρόσωπο: Απλώστε ένα ελαφρύ μέικ απ στην απόχρωση του δέρματος σας με σφουγγαράκι ή με τα δάχτυλά σας και δουλέψτε το καλά σε όλο σας το πρόσωπο.

6.Πουδράρουμε: Πάρτε ένα μεγάλο και παχύ πινέλο και περάστε με διάφανη πούδρα όλο σας το πρόσωπο. Και τον λαιμό.

7. Βάζουμε ρουζ: Διαλέξτε πολύ προσεκτικά το ρουζ σας, σε φυσικά χρώματα ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σας και περάστε το με άλλο πινέλο στα ζυγωματικά σας αλλά και στα μάτια κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού. Αν σας αρέσει η επιδερμίδα σας να φαίνεται λίγο μαυρισμένη, περάστε στο μέτωπο, στο πηγούνι και στα μάγουλα ρουζ στο χρώμα της τερακότα.

8.Βάζουμε σκιές: Απλώστε στα βλέφαρά σας μια ματ σκιά είτε σε κρεμ χρώμα, είτε σε καφέ ανοιχτό. Αν είστε κουρασμένες μην βάλετε καφέ. Με μικρότερο πινελάκι περάστε στην εξωτερική γωνία των βλεφάρων καφέ σκούρα σκιά για να «σηκωθεί» το βλέμμα. Δουλέψτε καλά το σημείο που οι δυο σκιές ενώνονται. Αν θέλετε βάθος στο βλέμμα, περάστε με μια σκούρα σκιά μια…ας πούμε σαν σβησμένη γραμμή μεταξύ στο σημείο που είναι ανάμεσα στο κινητό βλέφαρο και στο κόκαλο.

9.Μάσκαρα: Περάστε με σκούρα καφέ ή μαύρη μάσκαρα τις βλεφαρίδες σας ξεκινώντας από τη ρίζα

10.Μολύβι στα μάτια: Αν θέλετε να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα, περάστε άσπρο μολύβι μέσα στο μάτι στο κάτω βλέφαρο. Αν θέλετε να τονιστούν περισσότερο τα μάτια σας κι είναι αρκετά μεγάλα, περάστε μαύρο μολύβι στο ίδιο σημείο. Απλώς στην περίπτωση του μαύρου μολυβιού το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο φυσικό.

11. Τονίζουμε τα φρύδια: Χτενίστε τα φρύδια σας και περάστε από πάνω μια καφέ ανοιχτή σκιά για απίθανο βλέμμα και για να υιοθετήσετε το τελευταίο trend που είναι τα έντονα φρύδια.

12. Χείλη: Κάντε περίγραμμα στα χείλη σας με μολύβι στο χρώμα του nude κραγιόν σας. Ταμπονάρετε ελαφρά με πούδρα και βάλτε το κραγιόν σας. Προτιμήστε κραγιόν σε γήινες αποχρώσεις.

Υπόθεση ρουζ: Ο καλύτερος οδηγός ομορφιάς για τις γυναίκες!

Ποια γυναίκα δεν ασχολείται με το μακιγιάζ, πείτε μου μία αν ξέρετε! Όλες θέλουν να είναι όμορφες και να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τις νέες τάσεις του μακιγιάζ! Τι συμβαίνει όμως όταν βλέπεις γυναίκες να μην ξέρουν να τοποθετούν σωστά ούτε το ρουζ;!

Η ομάδα μας στο Athensmagazine.gr σας βρήκε τον καλύτερο οδηγό ομορφιάς για τις γυναίκες και πως πρέπει να τοποθετούν σωστά το ρουζ!

Όσο εύκολο είναι όμως να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τη λάθος χρήση του ρουζ μπορεί να καταστρέψεις το μακιγιάζ σου ή ακόμη και να αλλοιώσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Μάθε λοιπόν, τι πρέπει να προσέξεις, και τι να αποφύγεις ούτως ώστε να έχεις το τέλειο πρόσωπο!


Βήμα 1 – Σωστή επιλογή ρουζ

Καμία τεχνική και κανένας έμπειρος make up artist, δε μπορούν να σου εγγυηθούν το τέλειο αποτέλεσμα εάν δεν έχεις τα κατάλληλα εφόδια. Η σωστή απόχρωση αλλά και ο κατάλληλος τύπος ρουζ ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις. Τα ρουζ κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους, compact, σκόνη, κρεμώδη ή ακόμα και στικ. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, θα επιλέξεις και το ιδανικό για σένα. Εάν είναι ξηρή ένα κρεμώδες ρουζ είναι ιδανικό για σένα, ενώ εάν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, ένα ρουζ σε μορφή compact ή σκόνη είναι το κατάλληλο. Το στικ είναι πιο δύσκολο στη χρήση, οπότε εάν είσαι αρχάρια καλύτερα να το αποφύγεις.

Και αφού βρήκες τον τύπο που σε βολεύει, ώρα να βρεις και την ιδανική απόχρωση. Στο εμπόριο κυκλοφορεί μια μεγάλη χρωματική γκάμα , αυτό όμως δε σημαίνει ότι όποιο σου κάνει ‘’κλικ’’ σου ταιριάζει.

Εάν λοιπόν η επιδερμίδα σου είναι πολύ ανοιχτόχρωμη, μια ροζ παλ απόχρωση θα τονίσει την επιδερμίδα σου, δείχνοντας φυσική και φρέσκια. Επίσης ένα απαλό πορτοκαλί- βερικοκί είναι κατάλληλο για σένα.

Εάν η επιδερμίδα σου είναι μεν ανοιχτόχρωμη, αλλά έχει κίτρινους τόνους μια φωτεινή ροζ ή βερικοκί απόχρωση θα ζωντανέψει και θα τονίσει το χρώμα σου.

Όσο η επιδερμίδα σκουραίνει, τόσο σκουραίνει και η απόχρωση του ρουζ. Εάν είσαι κανονική προς σταρένια πρόσθεσε τόνους που περιέχουν καφέ / μπρονζέ, χρυσαφί αλλά και κερασί, που θα αναδείξουν όμορφα και θα δείχνουν πιο ηλιοκαμένα τα ζυγωματικά σου.

Τέλος εάν είσαι αρκετά μελαχρινή, μπορείς να παίξεις με μπρονζέ, χάλκινα, χρυσαφί, αλλά και ρουζ που περιέχουν ροζ / μοβ αποχρώσεις.

Γενικότερα πρόσεξε το χρώμα να μη δείχνει πολύ έντονο, αλλά ούτε και άτονο. Όσο δε θέλεις να δείχνεις έντονα βαμμένη, άλλο τόσο δεν είναι ωραίο να δείχνεις και χλωμή.

Ακόμη απέφυγε τα ρουζ με γκλίτερ, καθώς είναι υπερβολικά και σε περιορίζουν πολύ στο μακιγιάζ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν βάφεσαι!

Καφέ μάσκαρα: Το μυστικό για λαμπερό βλέμμα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα γυναικία στο  Athensmagaizne.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share