Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι καλύτερες μάσκες προσώπου που μπορείτε να κάνετε μόνο με μπανάνα!

Είναι όλες τους φυσικές!

30 Ιουνίου 2019 20:00
Οι καλύτερες μάσκες προσώπου που μπορείτε να κάνετε μόνο με μπανάνα!

Οι καλύτερες μάσκες προσώπου που μπορείτε να κάνετε είναι φυσικές και μπορείτε να τις φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι! Αν λατρεύετε την μπανάνα τότε δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε!

Η μπανάνα είναι ένα γευστικότατο φρούτο το οποίο χρησιμοποιείται και ως κύριο συστατικό σε πολλές μάσκες προσώπου, σε μάσκες μαλλιών, κ.τ.λ. Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη B6, ενώ παράλληλα περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου.

Αν θέλετε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια πολύ καλή σπιτική μάσκα με μπανάνα, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες συνταγές από τις καλύτερες σπιτικές μάσκες με μπανάνα.

Μάσκα με μπανάνα και γιαούρτι (για βαθιά ενυδάτωση προσώπου)

Η μπανάνα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθάει το δέρμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης σε συνδυασμό με το γιαούρτι αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό ενυδατικό που θα σας προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωση. Το γιαούρτι βοηθάει στη σύσφιξη της επιδερμίδας και κάνει τους πόρους του δέρματος να φαίνονται μικρότεροι. Η μάσκα αυτή είναι πολύ εύκολη να γίνει. Αυτό που χρειάζεστε είναι μισή ώριμη μπανάνα, 1/2 κούπα γιαούρτι (πλήρες), και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. Πολτοποιήστε την μπανάνα σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε πρόσωπο για 10 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Στο τέλος ξεπλύνετε μια τελευταία φορά με κρύο νερό, το οποίο θα κάνει τους πόρους τους δέρματος πιο μικρούς.

Μάσκα με μπανάνα και μέλι (για ξηρό πρόσωπο)

Η μάσκα αυτή είναι ότι πρέπει για ξηρό δέρμα και είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο μέτριες ώριμες μπανάνες και 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι. Σε ένα μπολ πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι (ή σε ένα μίξερ). Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό και πλυμένο πρόσωπο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα πινέλο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Θα αποκτήσετε ένα υπέροχο δέρμα, πιο νεανικό και αρκετά πιο λαμπερό και ενυδατωμένο. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη συνταγή αυτή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Μάσκα με μπανάνα και αυγό (για ξηρή επιδερμίδα προσώπου)

Η μάσκα αυτή θρέφει την επιδερμίδα, κάνει τους πόρους του δέρματος να φαίνονται μικρότεροι και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι ότι πρέπει για ξηρό δέρμα. Θα χρειαστείτε 1 ώριμη μπανάνα, 1 αυγό, 1 κουταλιά μέλι και 3 κουταλιές βρώμη. Πολτοποιήστε τη μπανάνα και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπο με μια πετσέτα (Μην τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα). Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε αυτή τη μάσκα προσώπου με μπανάνα και αυγό.

Μάσκα μαλλιών με μπανάνα και αβοκάντο (για ενυδάτωση, ενδυνάμωση και αναδόμηση)

Η μάσκα αυτή βοηθάει στην ενυδάτωση των μαλλιών, στην ενδυνάμωση και στην αναδόμηση. Το αβοκάντο βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας, ενώ η μπανάνα κάνει τα μαλλιά σας πιο απαλά. Επίσης, το αυγό παρέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες στη δομή της τρίχας, ενώ το ελαιόλαδο κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και πιο υγιή. η μάσκα είναι εύκολη να γίνει. Πολτοποιήστε μισό αβοκάντο και μισή μπανάνα και ανακατέψτε καλά το μείγμα, σύμφωνα με dynamikhgynaika. Στη συνέχεια προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα αυγό. Ανακατέψτε και πάλι. Έπειτα βάλτε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε για λίγο. Η μάσκα μαλλιών με μπανάνα και αβοκάντο είναι έτοιμη. Απλώστε στα μαλλιά σας και κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ. Στη συνέχεια καλύψτε τα μαλλιά σας με μια πλαστική μεμβράνη ή μια σακούλα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 με 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς να φτιάξετε αυτή τη μάσκα μαλλιών.

Μπορείτε να κάνετε και μάσκες μαλλιών!

Μάσκα μαλλιών με μπανάνα και κρόκο αυγού (deep conditioner για ξηρά και λιπαρά μαλλιά)

Η μάσκα αυτή είναι ένα πολύ καλό κοντίσιονερ για ξηρά αλλά και για λιπαρά μαλλιά και βοηθάει στην αναδόμηση και αναζωογόνηση των μαλλιών. Πολτοποιήστε μια μπανάνα και προσθέστε δύο κρόκους αυγών. Στη συνέχεια προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές μέλι. Τέλος μπορείτε να προσθέσετε 1 -2 κουταλιές έλαιο καρύδας. Ανακατέψτε καλά το μείγμα. Η μάσκα μαλλιών είναι έτοιμη. Απλώστε στα μαλλιά σας για 20 λεπτά, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο παρασκευής αυτής της μάσκας.

 

Ροή ειδήσεων

Share