Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς να επιλέγετε σωστά σουτιέν; Το 80% επιλέγει λάθος νούμερο!

Ο χρήσιμος οδηγός που πρέπει όλες να γνωρίζετε!

14 Ιουνίου 2019 11:55
Πώς να επιλέγετε σωστά σουτιέν; Το 80% επιλέγει λάθος νούμερο!

Υπόθεση σουτιέν: Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να επιλέξει μια γυναίκα το κατάλληλο μέγεθος σουτιέν για να μην έχει προβλήματα! Το 80% επιλέγει λάθος νούμερο! Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να επιλέγετε σουτιέν;

Το τέλεια εφαρμοστό σουτιέν μπορεί να αλλάξει το σώμα μας και να μας κάνει να νιώσουμε πιο ευτυχισμένες. Σήμερα θα σας προτείνουμε έναν πρακτικό οδηγό για να διαλέξετε το κατάλληλο στηθόδεσμο.

Πως να πάρετε τα σωστά μέτρα

Σουτιέν

Πολλές γυναίκες αγοράζουν σουτιέν με μέγεθος που θα ήθελαν να φοράνε, αλλά που δεν τους ταιριάζει πραγματικά. Και συνήθως, απαιτείται είτε μικρότερο cup είτε μεγαλύτερο μήκος περιφέρειας θώρακα.

Περιφέρεια κάτω από το στήθος

Μετρήστε τη περιφέρεια ακριβώς κάτω από το στήθος.

Περιφέρεια μπούστου

Φορέστε το πιο άνετο σουτιέν σαν (όχι push-up) και μετρήστε τη περιφέρεια στα πιο φαρδιά σημεία.

Βρείτε το μέγεθός σας χρησιμοποιώντας το παρακάτω πίνακα (κάντε κλικ για να ανοίξει):

Πίνακας με μεγέθη σουτιέν

Παράδειγμα: Μέτρηση κάτω από το στήθος 89, μέτρηση μπούστου 109. Το νούμερο του σουτιέν σας είναι το 90 D

Διαφορετικές χώρες ακολουθούν διαφορετική μέτρηση για τα μεγάθη στηθόδεσμων.

Λάβετε υπόψιν ότι αν το βάρος σας έχει αλλάξει, τότε πρέπει να προσαρμόζετε και το μέγεθος του σουτιέν.

Τώρα μπορείτε να πάτε σε κάποιο κατάστημα και κάντε απαραίτητα δοκιμή πριν αγοράσετε οποιονδήποτε στηθόδεσμο.

Πως να δοκιμάσετε
Οι τρεις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι η φαρδιά ζώνη κουμπώματος, τα cups και οι τιράντες.

Όταν κάνετε δοκιμή, κουμπώστε το σουτιέν στους τελευταίους ακριανούς κρίκους και όχι παραμέσα. Με τον καιρό, το ύφασμα μπορεί να τεντωθεί μέχρι και 5 εκατοστά. Τότε θα μπορείτε να κουμπώνετε με τους παραμέσα κρίκους.

Φαρδιά λωρίδα κουμπώματος

Σουτιέν

Η στήριξη προέρχεται κατά 90% από τη λωρίδα κουμπώματος και κατά 10% από τις τιράντες. Η λωρίδα πρέπει να εφαρμόζει πάνω στο θώρακα, αλλά όχι να πιέζει ασφικτικά. Σηκώστε τα χέρια σας στο αέρα και γύρτε προς τα δεξιά και τα αριστερά. Η ζώνη θα πρέπει να μείνει στη θέση της. Το κέντρο του σουτιέν θα πρέπει να εφαρμόζει στο στήθος. Αν η λωρίδα κινηθεί, τότε χρειάζεστε μικρότερο μέγεθος.

Πίσω στο κούμπωμα θα πρέπει να χωράνε δύο δάχτυλα, διαφορετικά μετά από μισή ώρα η λωρίδα θα ανέβει προς τα πάνω. Η σωστή θέση της λωρίδας είναι αυστηρά οριζόντια. Στην πρώτη εφαρμογή μπορεί να νιώθετε ότι είναι πολύ σφιχτό, αλλά είναι φυσιολογικό.

Cups

Αν ένα cup έχει ορατές ζάρες και διπλώνει, τότε σημαίνει ότι τα cups είναι μεγάλα και χρειάζεστε μικρότερο μέγεθος σουτιέν.

Αν το cup πιέζει το στήθος και δημιουργούνται ζάρες κάτω από τη μασχάλη, τότε σημαίνει ότι το σουτιέν είναι μικρό. Πάρτε ένα μέγεθος με ένα μέγεθος μεγαλύτερο cups.

Τιράντες

Το σουτιέν πρέπει όχι μόνο να στηρίζει το στήθος, αλλά και να το σηκώνει. Κάντε το παρακάτω τεστ για να δείτε αν το σουτιέν εφαρμόζει σωστά. Βρείτε ένα κεντρικό σημείο ανάμεσα στον ώμο και τον αγκώνα. Το στήθος σας θα πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με αυτό το σημείο, και όχι πιο κάτω. Αν είναι πιο κάτω, σφίξτε τις τιράντες. Αλλά να θυμάστε, δεν πρέπει οι τιράντες να «κόβουν» τους ώμους και να σας τραβούν προς τα πίσω.

Το σωστά εφαρμοσμένο σουτιέν θα σας βοηθήσει να χάσετε οπτικά 3-5 κιλά.

Δώστε ακόμα προσοχή σε αυτά
Όταν αποφασίζετε να αγοράσετε σουτιέν με ή χωρίς μπανέλες, τότε αν το μέγεθος των cups είναι μεγαλύτερο του C, τότε είναι επιθυμητή η επιπλέον στήριξη με μπανέλες.

Αν έχετε ασύμμετρο στήθος, τότε αγοράστε σουτιέν με ενίσχυση που μπορεί να αφαιρεθεί, και αφαιρέστε το μαξιλαράκι για το μικρότερο cup.

Το απόλυτο μυστικό για να βγάλεις μόνη σου τέλεια φρύδια!

Μακιγιάζ φρύδια

Τα φρύδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο μακιγιάζ σου καθώς διαμορφώνουν το βλέμμα σου, αλλά και το πρόσωπο σου. Κάνε τέλεια φρύδια κι εσύ μέσα σε 5 βήματα μόνο!

Το κεφάλαιο φρύδια δεν είναι σίγουρα μία ευχάριστη διαδικασία για όλες μας, ενώ για τις περισσότερες που έχουμε δοκιμάσει να τους δώσουμε σχήμα μόνες μας οι πρώτες φορές στέφθηκαν σίγουρα με την αποτυχία..

Ωστόσο, σου λέμε πως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, να βγάλεις μόνη τα φρύδια σου, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά απλά βηματάκια για το τέλειο και επαγγελματικό αποτέλεσμα! Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα..

Τα βήματα είναι τα εξής:

1 Πριν ξεκινήσεις, αφαίρεσε οποιοδήποτε υπόλειμμα μακιγιάζ σε εκείνη την περιοχή και χτένισε τα φρύδια σου με ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα.

2 Έπειτα, με ένα μολύβι ματιών κάνε το περίγραμμα από το οποίο θέλεις να πάρουν το σχήμα και να μοιάζουν τα φρύδια σου. Πρόσεξε, να είναι λίγο μεγαλύτερο από το όριο, ώστε σε περίπτωση λάθους να μην δείχνει άσχημο το αποτέλεσμα, αφού μπορείς να το διορθώσεις στη συνέχεια.

3 Ξεκίνα να βγάζεις τα φρύδια σου με ένα τσιμπιδάκι μέχρι να αφαιρέσεις κάθε τριχούλα έξω από το περίγραμμα!

4 Ξέβαψε πολύ καλά το μολύβι και διόρθωσε οποιοδήποτε σημείο δεν πρόσεξες!

5 Με ένα μικρό ψαλιδάκι κόψε τις τριχούλες που είναι πιο μακριές σε σχέση με το υπόλοιπο φρύδι.

Είσαι έτοιμη! Και πολύ πιο εύκολη η διαδικασία από αυτή που είχες στο μυαλό σου, σωστά;

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share