Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9+1 συμβουλές για υγιή και γερά μαλλιά!

Τι πρέπει να κάνετε;

15 Μαΐου 2019 14:48
9+1 συμβουλές για υγιή και γερά μαλλιά!

Όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν όμορφα και γερά μαλλιά! Γι' αυτό είναι σημαντικό να ακολουθούμε κάποιες βασικές συμβουλές για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα!

Η βασικότερη συμβουλή που αφορά στην υγεία τους, είναι η σωστή διατροφή. Η πρόσληψη αρκετής ποσότητας σιδήρου και πρωτεΐνης είναι σημαντική για την υγεία της τρίχας. Είτε κάνετε καθιστική, είτε περισσότερο δραστήρια ζωή, η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Δείτε τις συμβουλές που σας προτείνουμε:

1) Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.

2) Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί & βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.

3) Χρησιμοποιείτε για το χτένισμα πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.

4) Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.

5) Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.

6) Καθιερώστε να καθαρίζετε την ψαλίδα μια φορά τον μήνα.

7) Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε.

8) Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά.

9) Να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.

10) Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα (βαραίνουν) και να κάνουν πιτυρίδα.

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σας, πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ξέρετε το σχήμα του προσώπου σας ,που συνήθως το καταλαβαίνουμε από τη θέση και το σχήμα του πιγουνιού.

Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και φυσικά για να μην το μετανιώσετε θα πρέπει να διαλέξετε ένα κούρεμα το οποίο να αναδεικνύει το πρόσωπο σας όσο περισσότερο γίνεται.

Οι περισσότεροι κομμωτές υποστηρίζουν πως το πιο κολακευτικό σχήμα του προσώπου είναι το οβάλ, οπότε ο στόχος είναι να το κάνετε να φαίνεται περισσότερο οβάλ, ακόμα και αν έχετε διαφορετικό σχήμα προσώπου. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες για την απόφαση αυτή.

Αν ανήκετε στην κατηγορία όπου δεν θέλετε να ασχολείστε πολύ με τα μαλλιά σας,διαλέξτε ένα εύκολο κούρεμα ώστε να μην χρειάζεται πολύ ώρα για την περιποίηση του.

1.Οβάλ πρόσωπο

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε τυχερές διότι σας ταιριάζουν σχεδόν όλα. Μπορείτε να επιλέξετε από μακρύ καρέ μέχρι μακριά μαλλιά και αφέλειες, αν φυσικά δεν έχετε πολύ μικρο μέτωπο. Σας πάνε οι μπούκλες αλλά και τα ίσια μαλλιά. Αν το πρόσωπο σας είναι πολύ μικρο προσέξτε να μην δίνετε υπερβολικό όγκο.

2.Τετράγωνο πρόσωπο

Στο τετράγωνο πρόσωπο αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ‘’μαλακώσετε’ τις γωνίες σας. Προτιμήστε τα μακριά μαλλιά, τις αφέλειες και τη χωρίστρα στη μέση με έναν ελαφρύ όγκο. Αποφύγετε τα κοντά χτενίσματα.

3. Μακρύ πρόσωπο

Στο μακρύ πρόσωπο προτιμήστε το κούρεμα μέχρι το ύψος των ώμων σας, φράντζα αλλά και αφέλειες αποφύγετε τα έντονα κοψίματα και το κοντά μαλλιά τα οποία θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ απ΄ότι είναι επίσης δώστε λίγο όγκο στο μαλλιά σας στο πλάι.

4. Στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο κόψτε το μαλλί σας σε έντονες μύτες μέχρι το ύψος του πιγουνιού. Δοκιμάστε καρέ σε διάφορα μήκη και δώστε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, ώστε να φαίνεται πιο στενό και δείχνει μακρύτερο το πρόσωπο σας. Σας ταιριάζουν οι ασυμμετρίες και τα φιλαρίσματα.

5. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς επιλέξτε ένα κοντό κούρεμα με κοντή φράντζα, χωρίς όγκο, με έντονες μύτες που ανοίγουν στο ύψος του πιγουνιού, ώστε να ισορροπήσει το σχήμα.

Extra tips :

1. Αν έχετε μεγάλο μέτωπο προτιμήστε τις αφέλειες και τις φράντζες

2. Αν έχετε ψηλό λαιμό αποφύγετε το κοντό καρέ

3. Αν έχετε μεγάλη μύτη επιλέξτε τις μακριές αφέλειες.

4. Αν έχετε μικρο πρόσωπο δώστε λίγο όγκο στο μαλλί σας ώστε να φαίνεται πιο μεγάλο.

 

Ροή ειδήσεων

Share