Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα και εύκολα; - Αυτά είναι τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις!

Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!

6 Μαΐου 2019 17:40
Θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα και εύκολα; - Αυτά είναι τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις!

Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου εύκολα και γρήγορα; Αυτά είναι τα τέλεια tips που πρέπει να ακολουθήσεις και θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Διατροφή, περιποίηση, προστασία.

Πολλές φορές με ρωτάτε τι μπορείτε να κάνετε για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που ενδυναμώνουν τα μαλλιά και αντίστοιχα πολλοί είναι οι παράγοντες που καταστρέφουν τα μαλλιά.

Αν είσαστε αποφασισμένες να λάβετε δράση, δείτε παρακάτω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε:

• Η ομορφιά δεν έχει να κάνει μόνο με καλλυντικά αλλά και με την διατροφή, αυτό ισχύει και για τα μαλλιά. Συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών εσωτερικά.

• Όσο περισσότερο μπορείτε περιορίστε το styling των μαλλιών με υψηλή θερμοκρασία (πιστολάκι, πρέσα για ίσιωμα, ψαλίδι για μπούκλες) και με χημικές επεξεργασίες (βαφές μαλλιών, περμανάντ και άλλα).

Οι παραπάνω μέθοδοι styling σε τακτά διαστήματα αφυδατώνουν και καταστρέφουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ψαλίδα, να σπάνε και να φριζάρουν.

• Πριν αρχίσετε να εφαρμόζετε τις παρακάτω συμβουλές, ελέγξτε τις άκρες των μαλλιών. Αν έχετε πολλή ψαλίδα και είναι πολύ ξηρές οι άκρες, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας για ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμα.

• Αποφύγετε να μαζεύετε τα μαλλιά σας σφιχτά και σε καθημερινή βάση. Αν σας αρέσει να τα μαζεύετε πιάστε τα χαλαρά με λαστιχάκι ή με ένα κλάμερ.

• Να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο για εσάς σαμπουάν. Ένα λάθος σαμπουάν μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής.

• Αποφύγετε το ζεστό νερό στο λούσιμο γιατί αφυδατώνει περισσότερο τις τρίχες. Προτιμήστε το χλιαρό νερό ή ακόμα και το κρύο νερό στο ξέβγαλμα.

• Όταν σκουπίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, μην τα τρίβετε με την πετσέτα, αντίθετα ταμπονάρετε τα τούφα-τούφα.

• Όσες γυναίκες έχετε λιπαρά μαλλιά αποφύγετε τα συχνά λουσίματα. Τα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά περιέχουν ισχυρά στυπτικά και αφριστικά συστατικά που διαταράσσουν το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει περισσότερη λιπαρότητα.

Μπορείτε να κάνετε το εξής: το επόμενο λούσιμο από το σαμπουάν να γίνει με ένα μείγμα 100ml νερό και 1 κουταλιά σούπας σόδα μαγειρικής.

Σε στεγνά μαλλιά απλώστε το μείγμα στις ρίζες, κάντε μασάζ και τυλίξτε το κεφάλι με μια πετσέτα για 10-15 λεπτά, στην συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά μόνο με νερό. Αν θέλετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας μετά το νερό ρίξτε στα μαλλιά μια λοσιόν από 100ml βιολογικό-αφιλτράριστο μηλόξυδο και 200ml νερό. Η σόδα μαγειρικής και το μηλόξυδο αφαιρούν την λιπαρότητα από το τριχωτό χωρίς να το διαταράσσουν.

5+1 τρόποι για να σώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά! Εσύ ακόμα να δεις τι μπορείς να κάνεις!

• Μετά το λούσιμο και ανάλογα με το πόσο ξηρές είναι οι άκρες των μαλλιών, απλώστε μια καλή μαλακτική ή λίγο ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας.

• Σε καθημερινή βάση ενυδατώστε τις άκρες των μαλλιών με ένα serum ή balm.

• Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνετε μάσκα μαλλιών με απλά προϊόντα από την κουζίνα σας όπως το ελαιόλαδο.

Extra tip: Δώστε χρόνο στα μαλλιά σας, να συνηθίσουν τον «νέο τρόπο ζωής», μην περιμένετε να έχετε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Όταν κάνετε σπιτικές θεραπείες με απλά υλικά από την κουζίνα σας, ειδικά τις πρώτες φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας συμπεριφέρονται αλλόκοτα, αυτό είναι φυσιολογικό, σταδιακά όμως θα δείτε διαφορά στην ποιότητα τους.

Λάδι καρύδας: Το καλύτερο όπλο για δυνατά, λαμπερά μαλλιά!

Το μασάζ με λάδι καρύδας είναι μια τεχνική την οποία θα έπρεπε να εφαρμόζεις στο καθημερινό σου λούσιμο, ιδίως αν έχεις μαλλιά κανονικά ή ξηρά.
Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά, απόφυγε να κάνεις αυτό το μασάζ σε καθημερινή βάση, αλλά περιστασιακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα – κυρίως για χαλάρωση από το στρες και τίποτα παραπάνω!

Ξεκίνησε από το μέτωπο και, χρησιμοποιώντας όλα τα δάχτυλα των χεριών σου, άσκησε πίεση κάνοντας μικρούς κύκλους. Πρέπει να νιώθεις ότι το δέρμα του κεφαλιού σου μετακινείται ικανοποιητικά σε κάθε κίνηση.

 

Ροή ειδήσεων

Share