Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θες μαλλιά κομμωτηρίου κάθε μέρα; - 6 απλά tips για να τα αποκτήσεις!

Ακολούθησε τα 6 απλά tips..

21 Φεβρουαρίου 2019 12:54
Θες μαλλιά κομμωτηρίου κάθε μέρα; - 6 απλά tips για να τα αποκτήσεις!

Ακολούθησε τα 6 απλά tips..

Εκτός κι αν είστε μέλος του cast των Mad Men, κανείς δεν απαιτεί να είστε καθημερινά στην εντέλεια, με άψογο μακιγιάζ και μαλλιά που δεν πετάει καμία τρίχα.

Όταν όμως δεν υπάρχει χρόνος ούτε για λούσιμο (όλοι προτιμάμε τα επιπλέον 20 λεπτά ύπνου) κάτι πρέπει να γίνει, σωστά;

Αφαιρέστε αυτό το πρόβλημα από το κεφάλι σας με τις παρακάτω απλές συμβουλές μας και αποκτήστε περιποιημένα μαλλιά κάθε μέρα.

Πιάστε τα μαλλιά σας στον ύπνο σας
Δοκιμάστε να πιάσετε τα μαλλιά σας σε έναν ψηλό κότσο πριν τον ύπνο και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να ξυπνήσετε με ένα υπέροχο κυματιστό στυλ, ιδανικό για τα πρωινά που δεν έχετε χρόνο να λουστείτε.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε και τυχόν κόμπους στα μαλλιά, ενώ αντί για λαστιχάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ύφασμα, ώστε να μη «σπάσει» η τρίχα.

Κάντε ένα express λούσιμο
Και όχι δεν εννοούμε να λουστείτε όντως! Η χρήση ενός ξηρού σαμπουάν θα εμποδίσει την έκκριση ελαίων από το τριχωτό της κεφαλής κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχετε και με μια δόση μαγειρικής σόδας. Το επόμενο πρωί, περάστε λίγο ακόμα προϊόν από τις ρίζες και χρησιμοποιήστε το σεσουάρ προκειμένου να διώξετε τυχόν υπολείμματα.

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες
Οι μαξιλαροθήκες από σατέν και μετάξι αποτελούν άριστο σύμμαχό σας στη μάχη ενάντια στο φριζάρισμα, καθώς δεν αναπτύσσουν μεγάλη θερμοκρασία κατά τον ύπνο, όπως οι βαμβακερές. Για εξίσου λείο και στιλπνό αποτέλεσμα μπορείτε να κοιμηθείτε με τα μαλλιά τυλιγμένα σε ένα μεταξωτό μαντήλι ή τουρμπάνι.

Ξηρό σαμπουάν
Για να διατηρήσετε το υπέροχο χτένισμά σας λίγο παραπάνω, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν ή μια λοσιόν για styling ενδιάμεσα στις τούφες των μαλλιών σας. Το επόμενο πρωί, προστατεύστε τα με ένα σκουφάκι κατά τη διάρκεια του ντους και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το σεσουάρ για να αναδημιουργήσετε τον όγκο και τις ιδιότητες των προϊόντων.

Το τρικ με τα ρόλεϊ
Εάν έχετε μεσαία/σκληρή τρίχα και θέλετε να δώσετε παραπάνω όγκο, χωρίς σεσουάρ και βούρτσα, πριν πέσετε για ύπνο ψεκάστε ένα σπρέι για ελαφρύ κράτημα σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια χωρίστε και τυλίξτε μεγάλες τούφες γύρω από ρόλεϊ . Το επόμενο πρωί θα έχετε μαλλιά με τέλεια υφή, έτοιμα να υποστηρίξουν οποιοδήποτε στυλ.

Στρίψτε τις τούφες σας
Ξεχάστε τις πλεξίδες: Για ζηλευτά κυματιστά μαλλιά δοκιμάστε να στρίψετε τις τούφες σας. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, απλώστε μια μους για styling σε νωπές τούφες και στη συνέχεια περιστρέψτε και «ασφαλίστε» με λαστιχάκια τυλιγμένα σε ύφασμα, ώσπου να στεγνώσουν εντελώς. Σε πιο ξηρά μαλλιά, μπορείτε πρώτα να απλώσετε ένα ειδικό λάδι μαλλιών, για καλύτερο και πιο απαλό αποτέλεσμα.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share