Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δείτε πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας ανάλογα με τον τύπο τους!

Πότε πρέπει τελικά;

28 Ιανουαρίου 2019 16:50
Δείτε πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας ανάλογα με τον τύπο τους!

Κάθε φορά που ρωτάμε τον κομμωτή μας πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας εκείνος μας απαντά 1-2 φορές. Ναι αλλά όλες οι γυναίκες ανεξάρτητα από τον τύπο της τρίχας; Αφού στις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας ακούμε τα πάντα. Όπως για παράδειγμα όσες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα λιπαρότητας λούζονται σχεδόν καθημερινά ενώ εκείνες με ξηρά μαλλιά νοιώθουν ότι τα ταλαιπωρούν με αποτέλεσμα να τα λούζουν 1 φορά την εβδομάδα.

Τελικά ποιο είναι το σωστό;

Οι celebrity hairstylists έχουν και πάλι την απάντηση. Πράγματι η συχνότητα έχει να κάνει με τον τύπο των μαλλιών και ιδού η σωστή:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με τον Νίκο Καρβέλα: Με ποια πασίγνωστη Ελληνίδα εθεάθη χεράκι χεράκι ενώ ήταν παντρεμένος με την Αννίτα Πάνια;

Αν έχετε λεπτά μαλλιά με λιπαρές ρίζες αν και θέλετε να τα λούζετε καθημερινά δεν πρέπει. Το σωστό είναι κάθε δεύτερη μέρα με μια φόρμουλα που χαρίζει όγκο.

Αν έχετε αδύναμα μαλλιά και δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα λιπαρότητας μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Και μην αγχώνεστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν με tea tree oil που καθαρίζει σε βάθος την ρίζα.

Αν έχετε σπαστά μαλλιά η χαλαρές μπούκλες το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται πλούσια ενυδάτωση αφού φριζάρουν πιο εύκολα από τους άλλους τύπους μαλλιών. Επιλέξτε ένα sulfate-free σαμπουάν με το οποίο θα λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα.

Αν έχετε ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα μαλλιά από βαφές και συχνή χρήση συσκευών styling πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε τρεις μέρες με μια έξτρα ενυδατική φόρμουλα που περιέχει συστατικά θρέψης και επανόρθωσης.

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο πιο συχνά λούζεστε τόσο περισσότερη λιπαρότητα θα δημιουργείται στις ρίζες. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα του ΕΦΕΤ: "Τρώμε καρκίνο! Αυτά τα ψάρια τον προκαλούν..."

Αν έχετε κανονικά μαλλιά που σημαίνει ότι δεν είναι λιπαρά, κατεστραμμένα, λεπτά ή σγουρά είστε απλά τυχερές. Επιλέξτε ένα σαμπουάν χωρίς θειικό άλας στην σύνθεση του και λούστε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα.

 

Ροή ειδήσεων

Share