Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τελικά παίρνουμε ή όχι κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Ποια είναι η αλήθεια;

10 Οκτωβρίου 2018 10:04
Τελικά παίρνουμε ή όχι κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Δεν μας φτάνει ο πόνος, οι κράμπες και όλα τα συναφή…παίρνουμε κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου; Ναι μεν, αλλά και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι συμβαίνει στο σώμα σου τις δύσκολες μέρες του μήνα.
Έρχονται και εκείνες οι μέρες του μήνα που για τις περισσότερες γυναίκες είναι οι χειρότερες. Πριν έρθει η περίοδος αλλά και κατά τις πρώτες τουλάχιστον μέρες της, πονάει η κοιλιά σου, η μέση σου, πρήζεται το στήθος σου και τα νεύρα σου μάλλον δεν είναι και στα καλύτερά τους. Και τώρα έρχεται να προστεθεί και αυτό: Παίρνεις κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου; Η αλήθεια είναι πως ναι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιο σοκ: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς στα 44 του χρόνια ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

Πριν, όμως, τα βάλεις για ακόμα μια φορά με την περίοδο σου διάβασε προσεκτικά τι φταίει…

Ο κύριος ένοχος είναι οι ορμόνες

Τα οιστρογόνα κορυφώνονται κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους του εμμηνορροϊκού σου κύκλου, ακριβώς πριν από την περίοδο σου. Και αυτό σημαίνει πως το σώμα σου μπορεί να συγκρατήσει υγρό, το οποίο οδηγεί σε φούσκωμα και σε μερικά κιλά παραπάνω. Τα καλά νέα είναι ότι τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται καθώς ξεκινά η περίοδος κι έτσι θα νιώσεις μια ανακούφιση.

Παράλληλα, ίσως έχεις προσέξει πως το στήθος σου πρήζεται λόγω της προγεστερόνης. Τα επίπεδά της αυξάνονται κατά το δεύτερο μισό του κύκλου και οδηγούν σε κατακράτηση υγρών και ευαισθησία στο στήθος. Και μια μικρή αλλαγή στη ζυγαριά σου…

Λιγούρες, λιγούρες, λιγούρες

Έχεις απίστευτες λιγούρες όχι για μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι αλλά για ένα παγωτό ή ένα μπολ προφιτερόλ ή τέλος πάντων για κάτι γλυκό.

Ωστόσο, αυτά που λιγουρεύεσαι είναι και αυτά που θα πρέπει να αποφύγεις, αφού τα πατατάκια και τα ντόνατς οδηγούν σε κατακράτηση υγρών και αύξηση βάρους. Κι επίσης, θα νιώσεις πιο φουσκωμένη…

Βαριέσαι να πας γυμναστήριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο

Βαριέσαι, πονάς και έχεις μια δικαιολογία για να μην πας. Τι κι αν έχει αποδειχθεί πως η γυμναστική κάνει καλό στις κράμπες και σε ανακουφίζει από τον πόνο;

Εσύ δεν λες να σηκωθείς από το κρεβάτι ή τον καναπέ σου. Νιώθεις μια εξάντληση, μια υπνηλία και καμία όρεξη να ιδρώσεις πάνω στον διάδρομο. Μόλις, όμως, τελειώσουν αυτές οι μέρες, δίνεις υπόσχεση στον εαυτό σου να ξεκινήσεις και πάλι δυναμικά.

Το παρακάνεις με την καφεΐνη

Όπως είπαμε νιώθεις εξάντληση και υπνηλία και για αν την παλέψεις στη δουλειά, το ρίχνεις στον καφέ. Και πίνεις και μια κούπα παραπάνω εκείνες τις μέρες και αυτό με τη σειρά του προκαλεί φούσκωμα και δυσφορία.

Φυσικά, ας μην επιρρίπτουμε όλες τις ευθύνες στον καφέ, αλλά σε ό,τι έχει καφεΐνη, όπως τα αναψυκτικά!

Τα καλά νέα είναι πως όσα γραμμάρια πάρεις κατά τη διάρκεια της περιόδου, αυτά θα εξαφανιστούν μόλις σου τελειώσει. Επομένως, μικρό το κακό!

 

Ροή ειδήσεων

Share