Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

"Είμαι στρεσαρισμένη και παίρνω αγχολυτικά χάπια για να κοιμηθώ! Νιώθω πως αν δεν τα πάρω δεν μπορώ!" - Ο ψυχολόγος απαντά!

Ιδού η απάντηση...

12 Ιουλίου 2018 12:11

Είμαι πολύ στρεσαρισμένη από διάφορα προσωπικά προβλήματα. Τα βράδια για να νιώσω καλύτερα συνηθίζω να παίρνω τα αγχολυτικά χάπια της μητέρας μου. Κάποιες φορές νιώθω ότι αν δεν τα πάρω δεν μπορώ να κοιμηθώ. Τερέζα

Την ερώτηση αυτή, θα απαντήσει ο Ψυχολόγος του Youweekly.gr κ.Αργύρης Θεοδωρόπουλος

Αγαπητή Τερέζα, μπορώ να καταλάβω πόσο πιεσμένη νιώθεις αυτό το διάστημα όπου στο μυαλό σου κυριαρχούν οι διάφορες δυσκολίες σχετικά με τα προσωπικά σου ζητήματα. Φαίνεται ότι έχεις ανάγκη για βοήθεια, την οποία δεν σου τη δίνει κανείς και έτσι καταλήγεις να την ψάχνεις μέσα από τα αγχολυτικά. Όμως δεν γνωρίζεις τι παρενέργειες μπορεί να έχουν τα χάπια αυτά. Καταρχάς, κανένα φάρμακο δεν μπορείς να το πάρεις από μόνη σου, με δική σου επιλογή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Airbnb: Τα μυστικά και οι μεγάλες παγίδες της Εφορίας!

Μόνο ο γιατρός είναι ο πλέον ειδικός που θα κρίνει ποιο είδος καθώς και ποια δοσολογία είναι η κατάλληλη για τη δική σου περίπτωση. Πέρα από αυτό, τα αγχολυτικά μπορεί να προκαλέσουν εξάρτηση, κάτι που ίσως έχεις αποκτήσει καθώς δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς αν δεν τα πάρεις. Επίσης, μπορεί να σου προκαλέσουν άλλες παρενέργειες, όπως δυσκολίες στη μνήμη, τη συγκέντρωση.

Ακόμη, κάποιους ανθρώπους μπορεί να τους κάνουν ευερέθιστους και να έχουν ξεσπάσματα θυμού. Είναι σημαντικό να βρεις τρόπους να διαχειρίζεσαι τα διάφορα προβλήματα, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά, σε πρώτη φάση μόνη σου χωρίς να είναι απαραίτητα τα φάρμακα. Αν οι δυσκολίες που περνάς είναι τόσο έντονες και δεν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις, τότε είναι ωφέλιμο να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο.

Πηγή: Youweekly.gr
 

Ροή ειδήσεων

Share