Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι είναι το Μπαλαγιάζ; - Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για την πρώτη στην λίστα τεχνική στα μαλλιά!

Δοκίμασε το, αλλά κάντο σωστά!

29 Απριλίου 2018 10:00
Τι είναι το Μπαλαγιάζ; - Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις για την πρώτη στην λίστα τεχνική στα μαλλιά!

Το να κάνεις για πρώτη φορά μπαλαγιάζ είναι σαν να κάνεις για πρώτη φορά σεξ. Πρέπει να γνωρίζεις τι θέλεις ακριβώς, τι είναι αυτό που δοκιμάζεις, κατά πόσο ταιριάζει σε εσένα και στα μαλλιά σου, αλλά και να δίνεις οδηγίες στην κομμώτρια για το τι συγκρεκριμένα ζητάς.

Το μπαλαγιά είναι μία νέα τάση στην μόδα για τα μαλλιά που άλλαξε όλη της κοσμοθεωρία της βαφής. Από την Alexa Chung στην Rihanna, όλες άρχισαν να αναζητούν το "μόλις φιλήθηκα από τον ήλιο στις Μαλβίδες" καραμελί χρώμα.

Αλλά κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι ακριβώς ήταν αυτό.

Μέχρι τώρα. Μια ειδική stylist στον τομέα της βαφής των μαλλιών, μας εξηγεί τι ακριβώς είναι το μπαλαγιάζ και για ποιο λόγο έγινε όλος αυτός ο ντόρος για αυτό το νέο trend.

Τι είναι το Μπαλαγιάζ;

Balayage είναι μια Γαλλική λε΄ξη που σημείναι "να ζωγραφίσω". Δημιουργεί ένα " μόλις με φίλησε ο ήλιος, φυσικό χρώμα στα μαλλιά, παρόμοιο με αυτό που η φύση δίνει στα παιδιά.

Πως μπορείς να καταλάβεις αν το Μπαλαγιάζ έχει γίνει σωστά;

Τα Balayage πρέπει να είναι πολύ κοντά και απαλά στη ρίζα που οδηγεί σε ένα πιο βαθύ άνοιγμα στα άκρα των μαλλιών. Το balayage θα πρέπει να εφαρμοστεί στην επιφάνεια του τμήματος των μαλλιών και να μην κορεστεί μέσα από το τμήμα μέχρι τις άκρες, αλλιώς θα έχετε μια σειρά χρωμάτων που δεν είναι καθόλου απαλά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Μπαλαγιάζ και Όμπρε;

Το Μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική ανταυγιών ενώ το όμπρε έχει να κάνει με σκιάσεις. Υπάρχει επίσης και το σόμπρε, μια άλλη τεχνική, μια ήπια μορφή του όμπρε.

Γιατί είναι το μπαλαγιάζ καλύτερο από τις ανταύγιες ή το όμπρε;

Γιατί βάφετε με το χέρι. Η κομμώτρια σου μπορεί να διαλέξει τις τοποθετήσεις πάνω στο μαλλί σου ώστε να κολακεύει καλύτερα το χτένισμα σου, το δέρμα σου και τα χαρακτηριστικά σου, για να φαίνεται πιο φυσικό απ' ότι βαμμένο. Επιπλέον είναι πολύ γρήγορο, που σημαίνει ότι δεν θα κάθεσαι 10 ώρες στην καρέκλα, και διατηρείται για καιρό που σημαίνει λιγότερη συντήρηση και λιγότερα ραντεβού!

Υπάρχουν χρώματα στα οποία δεν μπορείς να κάνεις Μπαλαγιάζ;

Το μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική για ανταύγιες και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε χρώμα.

Μπορείς να κάνεις Μπαλαγιάζ σε κοντά μαλλιά;

Φυσικά. Με τα κοντά μαλλιά είναι οι ίδιες αρχές. Η εφαρμογή γίνεται ανάλογα με το κούρεμα και για να γίνει σωστά θα πρέπει να έχει ισορροπία και να φαίνεται φυσικό.

 

Ροή ειδήσεων

Share