Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Σε αυτή την ηλικία η αυτοπεποίθηση των γυναικών εκτοξεύεται!

5 Φεβρουαρίου 2018 17:48
Σε αυτή την ηλικία η αυτοπεποίθηση των γυναικών εκτοξεύεται!

Θα νιώσουμε ποτέ ευχαριστημένες με τον εαυτό μας;

Όσο η γη γυρίζει και ο ήλιος ανατέλλει και η κοινωνία απαιτεί από τις γυναίκες να είναι τέλειες, ο γυναικείος πληθυσμός θα νιώθει ανεπαρκής.
Διότι και να θέλεις να νιώσεις όμορφα με το σώμα σου κοινωνικά στερεότυπα όπως τα πρότυπα ομορφιάς και οι ιδανικές αναλογίες δεν σε αφήνουν να «αγιάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον άρον από τον αγορά τρόφιμο που τρώμε όλοι κάθε μέρα!

H μία θέλει να χάσει βάρος, η άλλη να πάρει, κάποια εύχεται να είχε μικρότερους γλουτούς και κάποια άλλη μεγαλύτερους, μερικές επιθυμούν πιο μεγάλα χείλη.

Όλες ξέρουμε (κι έχουμε νιώσει) ότι οι ανασφάλειες για το σώμα και την εμφάνισή εκτοξεύονται στην εφηβεία, τότε που θέλεις να είσαι οποιαδήποτε άλλη εκτός από εσένα (εν ολίγοις δεν σου αρέσει τίποτα πάνω σου). Η αναθεματισμένη η αυτοπεποίθηση ποτέ έρχεται; Θα είμαστε ποτέ ευχαριστημένες με τον εαυτό μας;

Φτάνοντας στη δεκαετία των 20 και ύστερα των 30, πιθανώς να έχεις συνειδητοποιήσει και μόνη σου, ότι η όλη αυτή «η σκόνη κατακάθεται». Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί κάποια πράγματα για τον εαυτό του και το επόμενο λογικό βήμα είναι η αποδοχή (ή η συνειδητή βελτίωση).

Απ' ο,τι φαίνεται, εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να ισιώνουν, αρχίζει να αχνοφαίνεται και η πολυπόθητη αυτοπεποίθηση η οποία ξεκινάει από τις εκβολές του ποταμού που λέγεται« θετική άποψη για το σώμα μας». Υπάρχει όμως μια ηλικία-περίοδος της ζωής που, λέγεται ότι, νιώθεις (ή θα νιώσεις) στα καλύτερα σου.

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Healthspan Nurture Replenish που ειδικεύεται στα προϊόντα ομορφιάς, περιποίησης και διατροφής, ζήτησε από γυναίκες πενήντα ετών και άνω να αποκαλύψουν την ηλικία που αισθάνονταν υπέροχα με τον εαυτό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Άμφισσα: Πέθανε μέσα στην καφετέρια και μπροστά στους φίλους της η 22χρονη Στέλλα Γιακουμάκη! (photos)

Ο αριθμός που προέκυψε ήταν το 33. Ο λόγος;

Πηγή:Lady Like

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share