Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το κατακόκκινο παλτό της Μπριζίτ Μακρόν στην Κίνα - Για ποιο λόγο το λάτρεψαν οι Κινέζοι; (Photos)

8 Ιανουαρίου 2018 17:20
Το κατακόκκινο παλτό της Μπριζίτ Μακρόν στην Κίνα - Για ποιο λόγο το λάτρεψαν οι Κινέζοι; (Photos)

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε επίσημη τριήμερη περιοδεία στην Κίνα και φυσικά συνοδεύεται από την σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, η οποία εντυπωσιάζει ακόμη μία φορά με τις στιλιστικές της επιλογές και κλέβει τις εντυπώσεις.

Η επιλογή του κόκκινου τολμηρού παλτό της Μπριζίτ φαίνεται πως δεν είναι καθόλου τυχαία, διότι το κόκκινο συμβολίζει την καλή τύχη στην Κίνα, κάτι που ελπίζει να αποκομίσει από το ταξίδι της αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονημένη βρέθηκε η γυναίκα που εξαφανίστηκε χτες!

Πιασμένοι χέρι-χέρι, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με την σύζυγό του Μπριζίτ στην παγόδα της Μεγάλης Άγριας Χήνας. Φωτογραφία: AP

Συνδύασε μάλιστα το παλτό με ένα total black look, κάτι που υπογράμμισε και τόνισε το κόκκινο χρώμα ακόμη περισσότερο. Το στενό, δερμάτινο παντελόνι που φόρεσε ήταν μια επιλογή που δεν συνηθίζει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, καθώς προτιμά συνήθως τις μίνι φούστες και τα φορέματα.


Επίσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Κίνα αυτές τις ημέρες, τύλιξε ένα μαύρο μαντήλι Louis Vuitton γύρω από το λαιμό της, ενώ ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι κόκκινα δερμάτινα γάντια, μαύρες over the knee μπότες Christian Louboutin και μια πλεκτή τσάντα σε μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Το ζευγάρι βρίσκεται στην Κίνα σε μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη και ο Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει με αυτήν να ενισχύσει τους δεσμούς του Πεκίνου με το Παρίσι και να γίνει ο πιο στενός σύμμαχος της Κίνας στην Ευρώπη, μια θέση που μέχρι τώρα κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λατρεία για την διαφορά ηλικίας

Η Μπριζίτ Μακρόν λατρεύεται από τους Κινέζους εδώ και πολλούς μήνες. Η ερωτική ιστορία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας με έναν πιο νεαρό άντρα ιντριγκάρει τους Κινέζους. Τον Μάιο του 2017, τα κινεζικά ΜΜΕ είχαν στείλει στη Γαλλία ανταποκριτές για να αναλύσουν το ειδύλλιο ανάμεσά τους. Η διαφορά ηλικίας είναι κάτι που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στην Κίνα.
«Αυτός ο άντρας παντρεύτηκε μια καθηγήτρια 24 χρόνια μεγαλύτερή του, έγινε παππούς στα 30 του και έκανε την Ευρώπη να τον λατρέψει», είχε γράψει το σάιτ Weibo, το αντίστοιχο του Twit­ter και το οποίο διάβασαν 9 εκατομμύρια άνθρωποι.
Το ενδιαφέρον για την Μπριζίτ Μακρόν είναι τόσο μεγάλο που δύο βιβλία μεταφράστηκαν πρόσφατα στην Κίνα, το Les Macron , έργο δύο δημοσιογράφων και το βιβλίο του Εμανουέλ Μακρόν Révo­lu­tion.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν, το 2017, οι Κινέζοι χρήστες των social media είχαν παθιαστεί με την Μπριζίτ. Αυτό που τους κινούσε την περιέργεια κυρίως, πέρα από τη διαφορά ηλικίας, ήταν πώς ένας πρώην τραπεζίτης μπόρεσε να παντρευτεί την πρώην καθηγήτριά του.
Στην Κίνα, τότε, κυκλοφόρησαν ακόμη και τα βίντεο από τον γάμο του ζεύγους Μακρόν. Οι περισσότεροι χρήστες σχολίαζαν την ηλικία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας και ανέφεραν ότι ένας τέτοιος γάμος δύσκολα θα γίνονταν στη χώρα τους.

Αυτός ο απρόβλεπτος έρωτας των Μακρόν ενσαρκώνει τον ρομαντισμό α λα γαλλικά», σχολιάζει ο διευθυντής του προγράμματος «Ασία» στο Institut Open Diplomacy. Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι και η Πρώτη Κυρία της Κίνας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, πολύ δημοφιλής. «Ηταν τραγουδίστρια στον λαϊκό, επαναστατικό στρατό, ήταν πολύ γνωστή και για πρώτη φορά υπήρξε Πρώτη Κυρία στην Κίνα τόσο διάσημη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Αγγελόπουλος: Σε σχέση με παίκτρια από το Survivor 2; Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν! Αναλυτικό ρεπορτάζ


Ωστόσο, η εμφάνιση της Μπριζίτ Μακρόν, πριν τα Χριστούγεννα στο πλευρό του υφυπουργού Εξωτερικών της Κίνας, στον ζωολογικό κήπο της Μποβάλ, όπου έδωσαν όνομα στο πρώτο πάντα που γεννήθηκε στη Γαλλία, εκτόξευσε την δημοτικότητά της στην Κίνα. Οι γονείς του πάντα ήταν δώρο της Κίνας στη Γαλλία.
«Οι κινεζικές αρχές μας είπαν ότι οι Κινέζοι ήταν πολύ συγκινημένοι από τον σεβασμό της παράδοσης, κατά την βάπτιση του πάντα, και από την ομιλία της Μπριζίτ Μακρόν. Η σύζυγος του Κινέζου προέδρου συγκινήθηκε ιδιαίτερα», εξηγούσε το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτή η τελετή αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την προετοιμασία του ταξιδιού του ζεύγους Μακρόν στην Κίνα. Το σχολίασε ακόμη και ο πρώην δεξιός πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Πιέρ Ραφαρέν:
«Η Μπριζίτ Μακρόν συμμετείχε επιτυχώς στη Μποβάλ στην προετοιμασία του προεδρικού ταξιδιού, τον επόμενο Ιανουάριο. Η ανθρώπινη διάσταση των σχέσεων μπορεί να είναι πλεονέκτημα της διπλωματίας», έγραψε.
Τα γαλλικά μίντια αναφέρουν ότι η Μπριζίτ Μακρόν δεν άφησε τίποτα στην τύχη για το επίσημο ταξίδι στην Κίνα και διάβασε όλα όσα έπρεπε. Το γραφείο της εργάστηκε με την πρεσβεία της Γαλλίας στην Κίνα για όλα τα θέματα. «Η Μπριζίτ Μακρόν θέλει να κάνει τα πάντα σωστά, με ό,τι καταπιάνεται», σχολίαζαν από το περιβάλλον της. Για τον λόγο αυτό προσάρμοσε και την ένδυσή της, επιλέγοντας να φορέσει ένα κόκκινο παλτό, στα χρώματα της Κίνας.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μακρόν στην Κίνα αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της παγκόσμιας επιρροής και των δύο χωρών – καθώς η Γαλλία θέλει να απομακρυνθεί από τη σκιά της Γερμανίας και η Κίνα από τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πρώτος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας που επισκέπτεται την Κίνα από τότε που ανέλαβε ο Σι Ζινπίνγκ εξασφάλισε την εξουσία στο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας και η σύζυγός του έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής τους διάσημους πολεμιστές από τερακότα, την Παγόδα της Μεγάλης Άγριας Χήνας και το Μεγάλο Τζαμί της Ξιάν. Το ταξίδι τους θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share