Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για... ακαταμάχητα μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα κόβεις ανάλογα με τον τύπο και το κούρεμα!

25 Δεκεμβρίου 2017 14:11
Για... ακαταμάχητα μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα κόβεις ανάλογα με τον τύπο και το κούρεμα!

Τα ακαταμάχητα μαλλιά προϋποθέτουν καλή σχέση με το κομμωτήριο και το ψαλίδι.

Τα μαλλιά είναι γνωστό πως χρειάζονται την δική τους ξεχωριστή φροντίδα και σε αυτήν περιλαμβάνεται και το τακτικό κούρεμα. Έχουμε ακούσει πως το κατάλληλο διάστημα ανάμεσα στις επισκέψεις στο κομμωτήριο για να κόψεις και να ανανεώσεις τα μαλλιά σου είναι περίπου οι έξι με οχτώ εβδομάδες ενώ καθεμία από εμάς θα έδινε διαφορετική απάντηση για το πότε πιστεύει πως τα μαλλιά της έχουν ανάγκη από κούρεμα.

Όταν οι ξηρές άκρες και η ψαλίδα είναι έντονες, όταν τα μαλλιά μπερδεύονται και δημιουργούνται πιο συχνά κόμποι στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όταν δείχνουν να έχουν χάσει την φόρμα τους είναι μερικά μόνο από αυτά που θα απαντούσαμε. Όμως δεν μπορεί να ισχύει ένας μόνο κανόνας για όλες μας, ούτε για όλα τα διαφορετικά μήκη και υφές των μαλλιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις για την υγεία του Κωνσταντίνου Αγγελίδη! Τι συνέβη τελικά και εκτροχιάστηκε η μηχανή του; Στο φως η αλήθεια...

Το ψάξαμε λοιπόν λίγο παραπάνω και μάθαμε κάθε πότε χρειάζεται να κόβεις τα μαλλιά σου ανάλογα με το στιλ και την υφή τους. Κάπου ανάμεσα στην λίστα υπάρχουν οδηγίες και για τα δικά σου μαλλιά.

1) Αν έχεις σφιχτές και χοντρές μπούκλες

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, ο ιδανικός χρόνος σύμφωνα με τους hair experts είναι οι 12 εβδομάδες. Μετά από τρεις μήνες αρχίζουν να εμφανίζονται κόμποι και ψαλίδα, ενώ αν θέλετε να διατηρήσετε το μήκος ή να μακρύνετε τα μαλλιά σας, ζητήστε από τον κομμωτή σας κάθε φορά να κόβει πιο λίγο από την προηγούμενη.

2) Αν τα μαλλιά σας είναι εντελώς φυσικά (virgin hair)

Τα φυσικά μαλλιά είναι τα πιο υγιή από όλους τους τύπους. Αυτά που εκτός από κούρεμα δεν έχουν υποστεί καμία θεραπεία, βαφή, τεχνική που χρησιμοποιεί θερμότητα, τίποτα, ποτέ. Μιλάμε κυρίως για μαλλιά μικρότερων ηλικιών. Και αυτά τα μαλλιά χρειάζονται γύρω στους τρεις μήνες μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο.

3) Μακριά κυματιστά ή ίσια μαλλιά

Αν τα φροντίζετε σωστά με ενυδατικά προϊόντα όπως μάσκες και προϊόντα κατά της θερμότητας μπορούν να αντέξουν 8-12 εβδομάδες μέχρι το επόμενο κούρεμα. Δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και αυτό κάνει τα μαλλιά σας να αντέχουν περισσότερο.

4) Λεπτές ή μεσαίες μπούκλες

8-12 εβδομάδες είναι το μέγιστο διάστημα που τα μαλλιά αυτά αντέχουν χωρίς ανανέωση, ειδικά αν τα περιποιείστε σωστά. Οι πιο λεπτές μπούκλες καλό είναι να κόβονται στους δύο μήνες, ενώ όσο περισσότερο μήκος τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για φρεσκάρισμα.

5) Πολύ μακριά μαλλιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αεροπορική τραγωδία ανήμερα τα Χριστούγεννα! Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες!

Τα μαλλιά σας φτάνουν κάτω από την μέση σας; 6-8 εβδομάδες είναι το ιδανικό διάστημα που μπορείτε να απέχετε από το κομμωτήριο. Μέσα σε αυτές τις ημέρες θα έχουν μακρύνει αρκετά αλλά θα διατηρείται το σχήμα γύρω από το πρόσωπο.

6) Πολλά διαφορετικά layers

Μaximum οι 6 εβδομάδες. Μετά τις έξι εβδομάδες τα μαλλιά με πολλά στρώματα δείχνουν ξηρά και ατίθασα. Ανανεώστε τα νωρίτερα!

7) Το καρέ

Μακρύ ή κοντό καρέ μετά από 6 εβδομάδες θα χρειαστεί να επιστρέψετε στον κομμωτή σας για να ανανεώσει την φόρμα των, όμορφων γεωμετρικά κομμένων μαλλιών σας.

8) Λεπτά μαλλιά

Τα δικά σας μαλλιά χρειάζονται τακτικό κόψιμο στις άκρες. Κόβοντας τα λίγο, μετά από 4 ή 6 εβδομάδες, τα μαλλιά δείχνουν αμέσως πιο δυνατά και υγιή.

9) Πολύ κοντά μαλλιά

Βowl και pixie στιλ για να διατηρηθούν και να παραμείνουν εντυπωσιακά χρειάζονται κούρεμα μία φορά τον μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία: Την ώρα που ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης δίνει μάχη στην εντατική στον ΣΚΑΙ προβαλλόταν το ζεμπέκικο στο εορταστικό "Στην υγειά μας ρε παιδιά"!

10) Φθαρμένα μαλλιά

Και τα μαλλιά που έχουν υποστεί φθορά πρέπει να κόβονται κάθε μήνα. Δεν γίνεται να αντιστρέψουμε την ζημιά που έχουν υποστεί από βαφές, χημικά και θερμότητα, όμως το συχνό κούρεμα βοηθάει τις υγιείς ρίζες να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

11) Αν έχετε αφέλειες

Οι αφέλειες μακραίνουν πολύ γρήγορα και μετά από περίπου δύο εβδομάδες αρχίζουν να γίνονται ενοχλητικές. Διορθώστε την εμφάνιση τους στις δύο εβδομάδες και θα δείχνουν υπέροχες. Πριν αποφασίσετε να τις τολμήσετε σκεφτείτε τις συχνές επισκέψεις στον κομμωτή.

Πηγή: bovary.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share