Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πώς θα καθαρίσεις τα ρούχα με αστραφτερό glitter και παγιέτες που θα βάλεις στις γιορτές!

12 Δεκεμβρίου 2017 15:39
Πώς θα καθαρίσεις τα ρούχα με αστραφτερό glitter και παγιέτες που θα βάλεις στις γιορτές!

Μας αρέσουν τα φοράμε κυρίως σε πάρτι και βραδινές εξόδους αλλά πως πρέπει να καθαρίσουμε αυτά τα ιδιαίτερα κομμάτια;

H εποχή των γιορτών, την οποία και διανύουμε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και η εποχή του γκλίτερ και της παγιέτας και ναι ομολογούμε πως μας αρέσει αυτό.

Ως μία από τις πιο hot τάσεις της φετινής σεζόν το γκλίτερ και οι αστραφτερές παγιέτες έχουν ντύσει αμέτρητα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, ξεκινώντας από τα runways των οίκων Τοm Ford, Chanel, Saint Laurent και πολλών ακόμα και στην συνέχεια πλημμυρίζοντας καταστήματα και εξώφυλλα περιοδικών και όπως πάντα εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί που τραβούν την προσοχή μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρανος σε τράπεζα για να σωθεί το 19χρονο μοντέλο, Ειρήνη Μελισσαροπούλου!

Οι παγιέτες και το glitter χαρίζουν λάμψη και εντυπωσιακό εφέ με το παιχνίδισμα τους στο φως. Είναι ιδανικά για επίσημες εμφανίσεις και τα parties των γιορτών αλλά και σαν μια διαφορετική πινελιά σε καθημερινά σύνολα που κάνουν statement. Και δεν γίνεται, όσο κι αν δεν θες να το παραδεχτείς, να μην έχεις έστω ένα glitter κομμάτι στην γκαρνταρόμπα σου, από ένα βραδινό φόρεμα που αγόρασες για το πάρτι, μέχρι μια απλή φούστα, τοπ, ή μικρό τσαντάκι με διακοσμητικές λεπτομέρειες πούλιες. Νο way.

Όπως και να έχει όμως είτε έχεις είτε θα αποκτήσεις σύντομα, πρέπει να ξέρεις πως να φροντίσεις αυτά τα ρούχα, αφού τόσο καιρό είχαμε την απορία. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα κομμάτι που φοράς σπάνια και μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, αν δεν ξέρεις πως να το καθαρίσεις και φυσικά πως να το αποθηκεύσεις, είναι σίγουρο πως θα το δεις να χάνει την λάμψη του, αλλά και κάποιες από τις όμορφες πούλιες. Για αυτό το λόγο και επειδή αγαπάμε τα ρούχα μας και θέλουμε να τα διατηρούμε όσο περισσότερο γίνεται βρήκαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την φροντίδα αυτών των ευπαθών ρούχων, ώστε να συνεχίσουν να λάμπουν.

1 Χρησιμοποίησε σπρέι μαλλιών για να μειώσετε τις απώλειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στον Παναθηναϊκό: Διαλύεται η ομάδα!

Ένα δυνατό σπρέι μαλλιών με τεχνολογία αεροζόλ είναι απαραίτητο. Ψεκάστε το ρούχο ή αξεσουάρ κάθε φορά που το φοράτε ή το πλένετε για να συγκρατήσει στην θέση τους το γλίτερ και τις παγιέτες, δημιουργώντας ένα προστατευτικό layer. Aν θέλετε να το κάνετε με κανονικό σπρέι, απλώστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και βεβαιωθείτε πως όλα του τα μέρη είναι ίσια στρωμένα. Τοποθετήστε μια πετσέτα ή σεντόνι από πάνω του και ψεκάστε από απόσταση 20 εκατοστών περίπου. Επαναλάβετε ακόμα μια φορά.

2 Το πλύσιμο

Υπάρχει πάντα το στεγνό καθάρισμα αλλά να θέλετε να το κάνετε μόνες σας μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο, με κρύο νερό, μόνο του ώστε να μην τρίβεται με άλλα ρούχα, σε πρόγραμμα για ευαίσθητα. Το ζεστό νερό καταστρέφει την κόλλα που συγκρατεί το γκλίτερ και τις παγιέτες, ενώ αν θέλετε να το πλύνετε με άλλα κομμάτια, γυρίστε το ανάποδα.

3 Μια οδοντόβουρτσα για τα παπούτσια με glitter

Mια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο κρύο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα παπούτσια και αξεσουάρ με shiny glitter και παγιέτες, από οποιονδήποτε λεκέ. Πρώτα σκουπίστε και απομακρύνετε την σκόνη με ένα στεγνό πανί και στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατέψτε νερό με σαπούνι. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στο διάλυμα και καθαρίστε. Αφού στεγνώσουν επαναλάβετε το κόλπο με το σπρέι μαλλιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κρόνος στον Αιγόκερω από τις 20/12: Αναλυτικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια! (videos)

4 Σωστή αποθήκευση

Αποθηκεύστε τα διακοσμημένα με λάμψεις, ρούχα και αξεσουάρ, το καθένα ξεχωριστά μέσα σε πλαστικές τσάντες. Έτσι προστατεύετε τα ίδια αλλά και τα υπόλοιπα ρούχα σας από το να γεμίσουν χρυσόσκονη και σπασμένες παγιέτες.

Πηγή: Bovary.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share