Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Βόμβα στην αγορά! Ιστορικό τέλος για αγαπημένο ένδυμα των γυναικών!

14 Οκτωβρίου 2017 13:03
Βόμβα στην αγορά! Ιστορικό τέλος για αγαπημένο ένδυμα των γυναικών!

Ο γνωστός ιταλικός οίκος μόδας ακολουθεί την πρακτική και άλλων από τον χώρο εν μέσω πιέσεων των ακτιβιστών.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τη γούνα από τις νέες του κολεξιόν από την προσεχή χρονιά, ενώ θα θέσει σε δημοπρασία όσες του έχουν απομείνει, ακολουθώντας έτσι την πολιτική άλλων οίκων που αναζητούν εναλλακτικές εν μέσω των πιέσεων που δέχονται από ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων και αλλάζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Παρελθόν από το Epsilon ο Μένιος Φουρθιώτης! Τι αποζημίωση θα πάρει;

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι του 2018, δήλωσε ο πρόεδρος του οίκου Μάρκο Μπιτσάρι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του χθες, Τετάρτη στο Κολέγιο Μόδας του Λονδίνου. Η εξέλιξη αυτή “αποδεικνύει την απόλυτη δέσμευσή μας να κάνουμε την αειφόρο ανάπτυξη ένα αλληλένδετο στοιχείο της δραστηριότητάς μας”.

Ο Μάρκο Μπιτσάρι δήλωσε ότι η Gucci –μέλος του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering, με έδρα το Παρίσι– θα διοργανώσει δημοπρασία για την πώληση των τελευταίων γούνινων δημιουργιών που έχει στα ράφια της, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στις οργανώσεις προστασίας των ζώων Humane Society International (HSI) και LAV.

Η απόφαση αυτή του οίκου Gucci “αλλάζει τα δεδομένα” και “θα έχει τεράστια πολλαπλή επίδραση στον κόσμο της μόδας”, αντέδρασε η πρόεδρος της HSI Κίτι Μπλοκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντοκουμέντο: Έτσι έγινε η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου! Καρέ - καρέ το βίντεο αναπαράστασης!

“Η απόφαση της Gucci θα αλλάξει ριζικά το μέλλον της μόδας”, δήλωσε ο Σιμόνε Παβέζι, στέλεχος της ιταλικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων LAV.

Ένας ακόμη διάσημος οίκος, ο επίσης ιταλικός Armani, ανακοίνωσε ήδη το 2016 ότι δεν θα έχει πλέον γούνες στις συλλογές του. Τον Ιούνιο, η Yoox Net-A-Porter, μια εταιρία πολυσηματικού λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου υιοθέτησε την πολιτική της κατάργησης της γούνας στα ρούχα και τα αξεσουάρ που πωλεί στην ιστοσελίδα της.

Πηγή: fortunegreece.com

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share