Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορίτσια ξανασκεφτείτε το! 1 στις 3 γυναίκες δεν ξυρίζει τις μασχάλες της

9 Αυγούστου 2017 09:32
Κορίτσια ξανασκεφτείτε το! 1 στις 3 γυναίκες δεν ξυρίζει τις μασχάλες της

Νέα έρευνα έδειξε πως η επιλογή των γυναικών να αφήσουν αξύριστες τις μασχάλες τους και άλλα σημεία του σώματός τους γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη.

Η μελέτη διαπίστωσε πως στις millenials υπάρχει μια σταθερή μείωση των γυναικών που προτιμούν να ξεφορτωθούν τις τρίχες τους.

Το 2013, το 95% των γυναικών ηλικίας 16 έως 24 ετών ξυρίστηκαν ή αποτρίχωναν τις μασχάλες τους. Πέρυσι, το ποσοστό έπεσε στο 77%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί! Αυτό το ζώδιο σήμερα θα περάσει μια απαίσια ημέρα…

Το ίδιο ισχύει και για το ξύρισμα των ποδιών. Το 2013, το 92% ξύριζε τα πόδια του, ενώ το 855 το 2016.

Αυτό έχει οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων προϊόντων αποτρίχωσης.

Οι ερευνητές της Mintel εκτιμούν πως η στάση αυτή είναι απόρροια μιας γενικότερης τάσης που θέλει τους ανθρώπους να μην επιθυμούν να προκαλούν «κακό» στην επιδερμίδα τους.

Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει μια διαφοροποίηση στα πρότυπα ομορφιάς, που θεωρούν πως δεν είναι και τόσο περίεργο να δείχνει μια γυναίκα την τριχωτή μασχάλη της.

Το «φυσικό» είναι πιο αποδεκτό σε μεγάλο βαθμό χάρη σε πολλές διασημότητες και μπόγκερς που εμφανίζουν με υπερηφάνεια αξύριστα σημεία του σώματός τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στη Ρόδο! Κατηγορίες για βιασμό 18χρονης από τη Νορβηγία από 18χρονο κάτοικο του νησιού

Η Φράνκι Κέντις σταμάτησε το ξύρισμα πριν περίπου ενάμιση χρόνο καθώς είδε «πολλά ενθαρρυντικά έργα καλλιτεχνών online».

«Εδειχναν το σώμα γεμάτο τρίχες και φαινόταν τόσο φυσικό», δηλώνει η Φράνκι στη metro.co.uk.

«Με έκανε να αναρωτηθώ γιατί πραγματικά ξυριζόμουν, κάτι που ποτέ δεν είχα κάνει δέκα χρόνια πριν. Δεχόμουν τυφλά πως αυτό ήταν κάτι που έκαναν οι γυναίκες», προσθέτει.

Αυτό που συνειδητοποίησε ήταν πως ξυριζόταν για άλλους ανθρώπους και όχι για τον εαυτό της, κάτι που την έκανε να νιώσει άνετα με το σώμα της.

 

Ροή ειδήσεων

Share