Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Αυτό θα αρέσει σε πολλές: Έρευνα απέδειξε ότι είναι εξυπνότερες οι γυναίκες με μεγάλα...

7 Ιουνίου 2017 19:53
Αυτό θα αρέσει σε πολλές: Έρευνα απέδειξε ότι είναι εξυπνότερες οι γυναίκες με μεγάλα...

Γενικώς, το λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή, στα οπίσθια δηλαδή, είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι είναι πιθανότερο οι γυναίκες αυτές να έχουν χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης και να παράγουν ορμόνες που μεταβολίζουν τη ζάχαρη. Επιπλέον, ο λιπώδης ιστός στα οπίσθια και στο πάνω μέρος του ποδιού «αιχμαλωτίζει» τα επιβλαβή, λιπαρά σωματίδια και προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικες οπισθια athensmagazine

Επίσης, το μεγάλο οπίσθιο μέρος ευνοεί την ορμόνη που ρυθμίζει το βάρος και τις ορμόνες με αντι-φλεγμονώδεις, αγγειακής προστασίας και αντι-διαβητικές ιδιότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η σύντροφος του Βασάλου που τον έκανε να... κοκκινίσει! (video)

Αυτές οι ιδιότητες προκύπτουν από την αποθήκευση μακροπρόθεσμα λιπαρών οξέων.

Ως προς την αυξημένη εξυπνάδα, σύμφωνα με τους μελετητές προκύπτει από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας Ωμέγα-3 λιπαρών, τα οποία στάθηκαν απαραίτητα στη διαμόρφωση του λιπώδους ιστού των οπισθίων και τα οποία έχουν αποδεικτεί καταλυτικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και κληρονομικά, αφού τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι πιο έξυπνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικες οπισθια athensmagazine

Η μελέτη, που εκπονήθηκε από επιστήμονες στο Ενδοκρινολογικό Κέντρο για το διαβήτη και το μεταβολισμό της Οξφόρδης, δεν προτείνει στις γυναίκες να προσπαθήσουν να παχύνουν, φυσικά: τονίζει πως αν υπάρχει λίπος στον οργανισμό, αυτό καλό ειναι να βρίσκεται στις συγκεκριμένες περιοχές, όπου μπορεί να φανεί χρήσιμο και όχι επιβλαβές, όπως για παράδειγμα το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Σημαντική σημείωση είναι ότι η μελέτη κινήθηκε γύρω από τον καταμερισμό του υπάρχοντος λίπους στο σώμα, και όχι στο κατά πόσο το να έχεις περισσότερο βάρος είναι πιο υγιές.

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share