Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιατί το 80% των Ελληνίδων δεν θηλάζουν;

16 Μαΐου 2017 08:05
Γιατί το 80% των Ελληνίδων δεν θηλάζουν;

«Τι συμβαίνει λοιπόν με τις Ελληνίδες; Τι συμβαίνει με το 80% των εγκύων που ήθελαν να θηλάσουν, αλλά, έξι μήνες αργότερα, δίνουν μπιμπερό στο μωρό τους; Μήπως φταίει η ιδιοσυγκρασία τους, το γεγονός ότι είναι οκνηρές και δεν προσπαθούν αρκετά; Μήπως πρέπει να ενοχοποιήσουμε κάποια ελαττωματικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους; Μήπως δεν επιθυμούν στην πραγματικότητα την γαλουχία και κάποια στιγμή μετανιώνουν; Μήπως κάποτε διαπιστώνουν πόσο δύσκολος είναι ο θηλασμός και επιζητούν μια ευκολότερη λύση;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρέθηκε ζωντανή η μητέρα από το Μενίδι!

Μήπως οι Νορβηγίδες διαθέτουν μεγαλύτερο σθένος και αντοχή στα δύσκολα, ώστε να θηλάζουν τα παιδιά τους στη γέννηση σε ποσοστό 100%, στους έξι μήνες κατά 80% και στους δώδεκα μήνες κατά 40%; Η αλήθεια δεν κρύβεται στα παραπάνω επιχειρήματα. Η αλήθεια είναι ότι στην πλειονότητα τους οι Ελληνίδες στερούνται την δυνατότητα να θηλάσουν τα παιδιά τους εξαιτίας επιβαλλόμενων εμποδίων από τα μαιευτήρια και από το σύστημα υγείας, από τις λανθασμένες αντιλήψεις των ανθρώπων γύρω τους, από την αδυναμία της Πολιτείας να τις προστατεύσει από την προπαγάνδα των εταιριών ΕΓΑΒ (Επεξεργασμένα Γάλατα Αγελάδας για Βρέφη) και των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και από την έλλειψη στοιχειώδους υποστήριξης στην γαλουχία. Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μία χώρα που δεν υπερασπίζεται ενεργά τη μητρότητα, την παιδικότητα, δε σέβεται τα δικαιώματα του αγέννητου και του γεννημένου μωρού, που δε θέλει με κανένα τρόπο να μεγαλώσει υγιή παιδιά, η οποία προωθεί την κερδοφόρο απομίμηση για να αντικαταστήσει το φυσιολογικό πρότυπο, που προτιμά να ταΐσει με χημεία και όχι με τη μόνη ειδική τροφή που υπάρχει στον κόσμο για κάθε μωρό, το γάλα της δικής του μάνας. Που κόβει συστηματικά, πρόωρα και αναίτια έναν ανεκτίμητο εξωμήτριο σύνδεσμο του παιδιού με τη μάνα του».

Οι παραπάνω δύο παράγραφοι, που αποτελούν απόσπασμα από το βιβλίο «Επιστροφή στον μητρικό θηλασμό: Οδηγός επιβίωσης για γονείς & επαγγελματίες υγείας» του παιδιάτρου και πιστοποιημένου συμβούλου γαλουχίας Στέλιου Παπαβέντση, δίνουν μια συνοπτική αλλά ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: «Τι κοιτάς ρε μ…» Ο Κοκκινάκης ξέφυγε με τον Σπαλιάρα! Χαμός και με το νέο σούπερ έπαθλο (Βίντεο)

Εάν όμως θέλαμε να διερευνήσουμε το πως η μέχρι σήμερα πρακτική των φαρμακοποιών συνέβαλε στην μεγέθυνση του φαινομένου θα ισχυριζόμασταν τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μέλλουσες μητέρες:
Δεν λαμβάνουν τεκμηριωμένη πληροφόρηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα του θηλασμού και τους κινδύνους της χρήσης επεξεργασμένου γάλακτος για βρέφη.
Δεν λαμβάνουν τεκμηριωμένη πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία του θηλασμού.
Δεν παραπέμπονται προς τους ειδικούς, επαγγελματίες ή εθελοντές, προκειμένου να τους διδάξουν την τεχνική του θηλασμού.
Δεν λαμβάνουν τεκμηριωμένη πληροφόρηση σχετικά με τις νοσοκομειακές πρακτικές που προάγουν τον θηλασμό.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού:
Δεν αναγνωρίζονται έγκαιρα τα προβλήματα τεχνικής.
Δεν αναγνωρίζονται έγκαιρα οι παράγοντες κινδύνου και τα πρώιμα συμπτώματα προβλημάτων υγείας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το θηλασμό.
Δεν γίνεται σωστή διαχείριση των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον θηλασμό.
Δεν γίνεται σωστή χρήση των φαρμάκων κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

 

Ροή ειδήσεων

Share